mtsw466 23.02.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam stoję przed wyborem zakupu tego ustrojstwa. Potrzebuję w miarę dobrą ale bez żadnych wodotrysków. Ma tylko uzdatniać wodę. Co możecie polecić za normalne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.02.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mam z firmy Amii z Łodzi, nie wiem co znaczy "normalne pieniądze" ale za tą cenę działa bardzo fajnie i daje pyszną wodę W razie czego szczegóły na PW pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 23.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Jako, że przeszedłem proces uzdatniania i mam własną stację to spieszę ciebie uświadomić, że to nie takie proste.Oddaj wodę do badania i wtedy dopiero będziesz wiedział co chcesz z tej wody usuwać a co chcesz do niej dodawać.Innej opcji nie ma, a kupowanie na sztukę sobie odpuść !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 23.02.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mam twardą wodę. Czajnik po kilku gotowaniach można skrobać z kamienia:(. Reszta jest w normie. Będę miał kocioł gazowy a w De Dietrichu wymiana wymiennika ciepła to droga impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.02.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Oddaj wodę do badania i wtedy dopiero będziesz wiedział co chcesz z tej wody usuwać a co chcesz do niej dodawać. Innej opcji nie ma, a kupowanie na sztukę sobie odpuść !!!!!!!!! Gdzie mozna oddac wodę do badania ? lokalny sanepid czy ktos inny się tym zajmuje? na ta chwilę mam tylko podstawowy filtr na wejsciu w instalacji składajacy sie z 3 takich dinksów plastikowych a serwistant firmy na literę V proponuje mi urzadzenie za 1.5 klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 24.02.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jest na temat uzdatniania wody bardzo długi wątek na forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?117602-UZDATNIANIE-WODY-doradz%C4%99-w-sprawie-doboru-urz%C4%85dze%C5%84Ja po przeczytaniu tego materiału kupiłem taki zmiękczacz: http://www.clack.pl/index.php?p=1_14_Clack-EI-D40Używam go już dwa miesiące i jestem bardzo zadowolony. Zmniejszyłem twardość swojej wody z 26 na 2 st.niemieckie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 24.02.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 a ja mam stacje na V i piec tez na V ale innej firmy - i jestem bardzo zadowolony nie eksperymentowalem z innymi wynalazkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts