ulciam 23.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja chcę wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 26.02.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Chyba nikt nie czyta mojego dziennika :no:bo i nikt nic nie napisze:( Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 27.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Cześć,znalazłam Cię i czytam Twój dziennik. Jesteśmy na podobnym etapie i tak samo niecierpliwe jak chodzi o nadejście wiosny.PozdrawiamPS jak skopiowałam linka do Twojego dziennika i komentarzy to nie wyświetliło strony, bo po http jest coś za dużo ukośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.02.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Witaj Klesiuw moich skromnych progach i zapraszam częściej!fakt jesteśmy na podobnym etapie,ale wy chyba macie fundamenty zaizolowane i zasypane-dobrze widziałam? .Kiedy chcecie się wprowadzić? Zostawiłam ślad po sobie w Twoim dzienniku i teraz powinnaś bez problemu wejść w mój dziennik:D.Wiesz,ja przy zakładaniu dziennika trochę namieszałam bo mi coś to nie wychodziło .A zdradz mi tajemnicę jak wklejasz zdjęcia, że od razu je widać? Edytowane 28 Lutego 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.02.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Cześć,dalej mi się nie chce otworzyć Twój dziennik i komentarze, w sprawie zdjęć nie pomogę bo robi to mój mąż.Co do przeprowadzki, to wersja bardzo optymistyczna mówi, że w tym roku, a jak będzie to się okaże.PozdrawiamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.02.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Cześć! sorki ,ale nie wiem czemu nie chce Ci się otworzyć ten mój dziennik:(? Z przeprowadzką w tym roku na pewno się uda:yes:-w końcu cały rok przed nami:D-trzeba być dobrej myśli:yes: Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.03.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 To znowu ja. Jakie łazienki? CO wybrałaś? Pochwal się i podpowiedz coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.03.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Co tam na zachodzie słychać ? Idzie wiosna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 02.03.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witaj Klesiu-co do łazienek -to muszę zgrać projekty z płytki na kompa i się pochwalę Zbigniew100-Witam Cię serdecznie! na zachodzie w dzień ciepło a w nocy mróz myślę ,że ta wiosna małymi krokami się zbliża do nas-obym się tylko nie myliła:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.03.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Fundamenty nie zasypane. Zima nie poczyniła szkody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 02.03.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 No to czekam na projekty. Ja już nie mam cierpliwości i nie słucham prognoz pogody, no chyba że tych optymistycznych. Zimie mówimy zdecydowane: DOŚĆ!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Oj,STANOWCZO DOŚĆ!-ZIMA SIO,SIO!!! Ja zaglądam na te prognozy ale co, one i tak nie są wiarygodne w 100% choć czasami to i dobrze:yes: Zbigniewie-no niestety fundamenty nie zaizolowanie i nie zasypane:(-nie zdążyli.Pytałam wykonawcy czy coś się z nimi może stać i twierdzi ,że nie>Jak na razie to wszystko wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 04.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Fajnie, że macie kupca na mieszkanie. My chcemy za jakiś miesiąc, dwa wystawić nasze na sprzedaż, ale trochę się obawiam, że przez tą przedłużającą się zimę to szanse przeprowadzki w tym roku baaardzo maleją.Nie znam się na projektowaniu ani urządzaniu wnętrz, bardzo boję się tego etapu ostatniego etapu u nas, bo na męża nie mam co liczyć. Dla niego ciemnozielony to prawie to samo co brązowy, kawa z mlekiem i czekoladowy.Jakie to płytki? Łazienka w moim odczuciu będzie stonowana, taka ciepła i przytulna. Nie bardzo tylko wiem, co to jest nad geberitem - półka, szafka? Czekam na drugą łazienkęi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 05.03.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) Klesiu my mamy już mieszkanie sprzedane! i dlatego te ciągłe moje pytania gdzie ta wiosna:yes: ,bo czas ucieka i sierpień coraz bliżej.Obyśmy tylko zdążyli uzyskać stan deweloperski to będzie dobrze:D.przez kilka lat remontowaliśmy mieszkanie i ciągle był brud i kurz ,więc jakoś to przeżyjemy ,ważne że będziemy mieli dach nad głową.Ta zima krzyżuje nam plany ale co zrobić -na pogodę nie mamy wpływu.My jesteśmy o 1/2 etapu do tyłu tzn.przed zimą mieliśmy uzyskać stan0:(.No ,ale trzeba być dobrej myśli i iść do przodu ,bo innego wyjścia nie ma:yes: Ja już przyzwyczaiłam się do tego, że o wszystkim decyduję sama ,cały remont mieszkania był na mojej głowie:(,decyzja o budowie domu też w zasadzie wyszła z mojej strony.Mąż się nie udziela twierdzi, że jak coś powie to i tak będzie zle i tak zrobię to po swojemu:p . Jeśli chodzi o łazienki to właśnie maja takie być-ciepłe i stonowane.Pow.tej na dole to 4m2 i według mnie nie mogą być tam duże i zimne kafle.Nad geberitem zrobione są półeczki z halogenami a kafelki to opoczno model MATTA.Cena ich za m2-jak dla mnie jest rewelacyjna U mnie ogólnie w całym domu będą dominować takie ciepłe kolorki -podłogi-beż,.krem,brąz to są moje ulubione kolory:D.,a na ścianach może jakiś wrzos ,róż(taki chce córcia),niebieski(taki syn).Łazienki mam już z głowy (tak myślę)ale kombinuję z kuchnią jaki kolor mebli i jakie kafle.Jeśli chodzi o kafle to myślę o delikatnym popielu połączonym z brązem a meble nie za ciemne i nie za jasne:D,ale to zobaczymy co wymyślę. A jak Ci się widzi Klesiu ten mój wymysł? Pozdrawiam Ula Edytowane 5 Marca 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 05.03.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 UFF! Wreszcie przeczytałam Twój dziennik. Bardzo fajny domek stawiacie- małe domki są piękne.To teraz przyklejam się do Twojego dziennika i na bieząco będę podglądać.Dużo rzeczy u nas zbieznych. Ograniczony kosztorys, powiezchnia, tendencja do polowań na promocję itp. Też wybieramy się do pośrednika - gazeta- by dać ogłoszenie na nasze obecne M2 z terminem wyprowadzki koniec sierpnia. Ciekawe jak szybko zaowocuje nasze ogłoszenie. Natomiast Wy to chyba będziecie potrzebować jakiś dopalaczy aby wyrobić się ze wszystkim na czas. U nas już za tydzień,dwa tynki więc my to na legalu damy radę. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 05.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Widzę, że sporo zakupów już macie zrobionych. A u nas jedynie zegar do kuchni z JYSKA, hihi.Widziałam dzisiaj podobne płytki, nawet myślałam, że takie wybrałaś, dopiero w domu zobaczyłam, że pisałaś o opocznie. Te, które ja widziałam to madeira z paradyża. Chyba nawet ciut tańsze. Jaki kolor mebli wymyśliłaś do kuchni? Moje plany (które zmienne są) wyglądają tak: w salonie płytki woodentic, kuchnia podłoga jasnobeżowa, meble białe(?) brązowymi blatami, łazienka w szarościach - albo z brązem albo z czerwienią, sypialnia czekoladowo-niebieska. I tyle co wiem, ale jak wyjdzie, nie mam pojęcia.Znalazłam niedawno płytki na podłogę do łazienki (link: http://www.sklep.euro-ceramika.pl/gres/saime-ravello-grigio-gres-30x30_p_3908.html), ale nie widzę niczego co pasowałoby na ściany. Cenę przemilczę...Jaką macie dachówkę? Jaki kolor okien?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.03.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witaj ulciam! Dzięki za wizytę u mnie Ciesze się że trafiłaś na mój dziennik bo mamy wiele wspólnego: ja tez jestem babą prowadzącą budowę, budżet mamy również ograniczony i to bardzo, promocje to moje drugie imię. W ogóle to proponuję razem z lili07 założyć klub niezbyt majętnych budowniczek polujących na okazje :D Oczywiście dołączam się z wami do przeganiania zimy. Podziwiam Cię za samozaparcie i całkowicie popieram planowanie i kupowanie wszystkiego naprzód. Ja też staram się tez jak najwięcej upolować z promocji i zaplanować. mam pytanie do Ciebie: w jakim programie robiłaś wizualizację łazienki?Wyszła świetnie... pozdrawiam, będę zaglądać i zapraszam do siebie.niedługo będzie o czym pisac jak sezon budowlany ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.03.2011 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam Lili07!cieszę się, że do mnie zajrzałaś i zapraszam do podglądania częściej:yes: Polowanie na promocje to już u mnie normalka:D,ale wiesz już mi miejsca brakuje w mieszkaniu:D. a w garażu ledwo co auto się mieści-każdy kąt zastawiony!!. Życzę powodzenia w sprzedaży mieszkania,a może dajcie ogłoszenie do otodomu (ja tak zrobiłam)-dobrze że ja mam już to za sobą,bo teraz zastój na rynku nieruchomości. Oj,Lili zazdroszczę Wam tych tynków:D,zostaną Wam jeszcze wylewki,kafle ,panele i można się wprowadzać-super macie ,na luzie się wyrobicie do lata.A co do dopalaczy to fakt przydadzą się i spora dawka,nie wiem jak ja sobie dam radę z tym wszystkim,aż się boję Wiesz Lili,dzisiaj właśnie byliśmy w Częstochowie na Jasnej Górze (naładować baterie:D)i przy okazji pojechaliśmy do praktikera pooglądać co tam mają i kupiliśmy płytki do pralni na podłogę firmy cersanit za 16,90zł/m2.Zobaczymy jak się sprawdzą w użytkowaniu,ale to tylko pralnia to mogą być gorsze. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.03.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Netka55-Witam Cię u mnie ! Widzę że tych "bab budujących"jest bardzo dużo ,ale to fajnie że nie jesteśmy same i myślę że sobie poradzimy -a co "gdzie diabeł nie może tam babę pośle":yes:. Wizualizację łazienki robił mi pan w sklepie z kafelkami..-cieszę się, że Ci się podoba, a jak łazienka według Ciebie? Myślę ,że zima to najlepszy okres na planowanie i robienie zakupów.Jest dużo czasu na to ,bo na budowie zastój(w moim wypadku) a jak już ruszymy z budową to nie będę miała czasu i siły ,wtedy pójdzie się do sklepu i kupi to co trzeba bez względu na cenę.W naszym wypadku każda złotówka zaoszczędzona to skarb:yes:.Wiesz cieszę się bardzo, że nie słuchałam innych i tyle kupiłam w ubiegłym roku naprawdę sporo zaoszczędziłam!!! pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.03.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Hejka Klesiu!-no wiesz zakupy od czegoś należy zacząć -może być i od zegara:yes:,też się przyda. A tych moich kafli tak naprawdę to nigdzie na żywo nie widziałam ,ale bezpośrednio przed zakupem poproszę pana by zamówił po jednej szt.dla pewności ,że takie chcę ,jak na razie to wybór padł na nie po oglądaniu katalogu-spodobały mi się kolory no i cena .Co do kafelek u mnie ,to też do końca nie jest powiedziane że takie będą, na razie to są tylko propozycje i teraz myślę i myślę a co wymyślę to się okaże.. Oglądałam kafelki ,które Ci się podobają -są ładne ale cena NIE . Co do koloru mebli kuchennych to jeszcze nie wiem ,ale białych to się boję że trzeba będzie je ciągle myć ( a chyba za stara już jestem na ich ciągłe pucowanie :D:D),wiem że blat chcę jaśniutki beż(w sumie taki brudny biały) z popielatym bo mam zlewozmywak kamienny-ciemny beż z popielatymi kropkami. Dachówkę kupiliśmy robena kasztanową średzką falistą,chciałam czarnobrązową no ale cena była trochę wyższa a i dekarz(kolega)troszkę odradzał mi taką czarną. Okna będą-a w sumie są bo już zamówione koloru -orzech obustronny. Mi też podobają się płytki w odcieniach szarości w połączeniu z czerwienią , brązem-myślę o takich do kuchni-ale to jeszcze zobaczymy . Klesiu -a wy kiedy ruszcie z budową pogoda, w sumie pogoda już pozwala na murowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts