Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE -Nasz "ELKAŚ"-LK&506

Recommended Posts

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

właśnie nadrabiam Twój dziennik budowy, trafiłam po linku czy da się postawić dom za 280tys ale najpierw mnie dziennik wciągnął ;) ja też jestem optymistką jeśli idzie o koszty tyle, że nasz dom będzie ciut większy (dosłownie ciut ciut)

muszę jeszcze poczytać sobie komentarze to tematu finansowego, ale myślę, że 6 stron z dobrą kawą w ręku to nic wielkiego ;)

mam pytanie - czy projekty łazienek robili Wam w sklepie czy może sami jakimś programie je wykonaliście? jeśli samodzielnie to dałabyś namiar bo ja mam tylko sweet home 3d

powodzenia i szybkiej przeprowadzki życzę, my niedawno zaczęliśmy i dajemy sobie rok czasu na zmianę lokum

fajnie, że wam tak szybko udało się sprzedać mieszkanie, my chcemy wystawić swoje w kwietniu - maju 2012 z możliwością mieszkania do końca lipca

Dziewczyny mam pytanie. Kto Wam robił wykaz materiałów do kupienia? Wykonawca, kierownik budowy czy kupowałyście kosztorys od projektanta? My nie staramy się o kredyt więc kosztorysu nie kupiliśmy-w projekcie jest marny zestaw ogólny-wykonawca podał tylko na fundamenty a kierownika załatwia mąż-skaranie boskie-po znajomości i wątpi czy to on miał by robić. Masakra z tymi facetami-nikt tak jak oni nie miesza i nie wprowadza chaosu:mad:

Cześć pumpaluna! projekt łazienek robili mi w sklepie .Też nie umiałam znalezć żadnego fajnego programu by samemu coś sklecić.Ale powiem Ci ,że robią się jeszcze następne 2projekty bo nastąpiła zmiana płytek-no wiadomo kobieta zmienną jest :yes:

Z tymi mieszkaniem naprawdę się nam udało ,ale wiesz ja mam smykałkę do sprzedaży :D tak, że wiedziałam ,że sprzedam ale w dwa tygodnie to się już nie spodziewałam :D

Teraz jest problem ze sprzedażą nieruchomości i może nie czekajcie do ostatniej chwili ,no chyba że starczy Wam pieniążków na dokończenie domu.

Ardea,agalind-no może się nie boję -tylko mam stracha:D,ale cały czas myślę czy zgram wszystko kolorystycznie(farby,wykończenie itd.).Sama jestem ciekaw jak mi to wyjdzie.Nie jest łatwo samemu o wszystkim decydować, wybierać i najważniejsze żeby zrobić to dobrze.

Pozdrawiam dziewczyny:bye:

Edytowane przez ulciam

my na całość wzieliśmy kredyt, jak sprzedamy mieszkanie to wtedy kredyt nadpłacimy albo dołożymy do wykończeniówki. w naszym regionie nie bardzo ludzie chcą kupować mieszkania z odroczeniem. Liczę, że ze sprzedażą mega problemu nie będzie, osiedle w centrum miasta gdzie szybko mieszkania "schodzą", 1 piętro no i 3pokoje przy niedużym metrażu. Jestem dobrej myśli jakby co :)

Kurcze u nas projekt w salonach ciężko wydębić jeśli nie robisz u nich zamówienia. Na bank nie dadzą tego w wersji komputerowej na własność tylk odo wglądu u nich :(

U nas do kupowania to jeszcze daleka droga a podejmowaliśmy teraz decyzje co do rur na parterze, ostatecznie pokombinowałam sama z ustawieniem a nad płytkami pomyślę później. Ja to w ogóle jestem przekorna bo chcę zminimalizować ilość płytek w łazienkach a w kuchni zastanawiam się nad szkłem między szafkami, dużo łatwiejsze w utrzymaniu czystości no i mi się płytki już znudziły ;)

Ale ci zazdroszczę odpoczynku my na wakację dopier od 16.08 na 2 tygodnie nad morzem Bałtyckim .My do sypialni naszą starą szafę sosnową i komodę bierzemy dokupujemy tylko łóżko i nakastniki .Dzieciaki też częściowo mają meble zakupione czekają w kartonach .Tato mój walczy z czyszczeniem gipsów na poddaszu a pan kaflekarz zrobił salon jasalnie ,wiatrołap i przedpokój oraz kuchnie zaczynać będzie łazienkę .