agalind 24.06.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Nie się co bać. Będzie dobrze i co najważniejsze tak jak się Tobie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.06.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 To ja uważam podobnie jak agalind, najlepsze wnętrza są te, które podobają się właścicielowi i w których domownicy dobrze się czują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 właśnie nadrabiam Twój dziennik budowy, trafiłam po linku czy da się postawić dom za 280tys ale najpierw mnie dziennik wciągnął ja też jestem optymistką jeśli idzie o koszty tyle, że nasz dom będzie ciut większy (dosłownie ciut ciut) muszę jeszcze poczytać sobie komentarze to tematu finansowego, ale myślę, że 6 stron z dobrą kawą w ręku to nic wielkiego mam pytanie - czy projekty łazienek robili Wam w sklepie czy może sami jakimś programie je wykonaliście? jeśli samodzielnie to dałabyś namiar bo ja mam tylko sweet home 3d powodzenia i szybkiej przeprowadzki życzę, my niedawno zaczęliśmy i dajemy sobie rok czasu na zmianę lokum fajnie, że wam tak szybko udało się sprzedać mieszkanie, my chcemy wystawić swoje w kwietniu - maju 2012 z możliwością mieszkania do końca lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagusia30 24.06.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dziewczyny mam pytanie. Kto Wam robił wykaz materiałów do kupienia? Wykonawca, kierownik budowy czy kupowałyście kosztorys od projektanta? My nie staramy się o kredyt więc kosztorysu nie kupiliśmy-w projekcie jest marny zestaw ogólny-wykonawca podał tylko na fundamenty a kierownika załatwia mąż-skaranie boskie-po znajomości i wątpi czy to on miał by robić. Masakra z tymi facetami-nikt tak jak oni nie miesza i nie wprowadza chaosu:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.06.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 nam zestawienie i kosztorys za materiały + robociznę na SSO robił wykonawca. oddzielny kosztorys dostaliśmy na okna i drzwi, elektrykę i hydraulikę a resztę wykończeniówki liczyliśmy pi razy oko mając na uwagdze koszt tynkowania i wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.06.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Mi wycenę na mury i dach robiły składy budowlane i mocno targuj się z nimi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.06.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 (edytowane) Cześć pumpaluna! projekt łazienek robili mi w sklepie .Też nie umiałam znalezć żadnego fajnego programu by samemu coś sklecić.Ale powiem Ci ,że robią się jeszcze następne 2projekty bo nastąpiła zmiana płytek-no wiadomo kobieta zmienną jest Z tymi mieszkaniem naprawdę się nam udało ,ale wiesz ja mam smykałkę do sprzedaży tak, że wiedziałam ,że sprzedam ale w dwa tygodnie to się już nie spodziewałam Teraz jest problem ze sprzedażą nieruchomości i może nie czekajcie do ostatniej chwili ,no chyba że starczy Wam pieniążków na dokończenie domu. Ardea,agalind-no może się nie boję -tylko mam stracha:D,ale cały czas myślę czy zgram wszystko kolorystycznie(farby,wykończenie itd.).Sama jestem ciekaw jak mi to wyjdzie.Nie jest łatwo samemu o wszystkim decydować, wybierać i najważniejsze żeby zrobić to dobrze. Pozdrawiam dziewczyny:bye: Edytowane 24 Czerwca 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.06.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Urządzaniu wnętrz zawsze towarzyszą emocje, od euforii z powodu świetnego pomysłu, czy wyhaczenia promocji, po zwątpienie i zniechęcenie... Ulciam, ja i tak uważam, że urządzanie to najprzyjemniejszy etap budowy:yes: To już ten etap, za chwilę przeprowadzka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 my na całość wzieliśmy kredyt, jak sprzedamy mieszkanie to wtedy kredyt nadpłacimy albo dołożymy do wykończeniówki. w naszym regionie nie bardzo ludzie chcą kupować mieszkania z odroczeniem. Liczę, że ze sprzedażą mega problemu nie będzie, osiedle w centrum miasta gdzie szybko mieszkania "schodzą", 1 piętro no i 3pokoje przy niedużym metrażu. Jestem dobrej myśli jakby co Kurcze u nas projekt w salonach ciężko wydębić jeśli nie robisz u nich zamówienia. Na bank nie dadzą tego w wersji komputerowej na własność tylk odo wglądu u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.06.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Wykończenia to juz krok do przeprowadzki. Widać, że jesteś konsekwentna w swoich wyborach, więc nie masz się co martwić. Gorąco Ci kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 25.06.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 pumpaluna-projekt robiłam w sklepie w którym kupiłam już kabinę itp.i też zakupię kafle.Po zrobieniu projektu przesłali mi na e-maila. Ardea,agalind-tak wykończeniówka domu to już krok od przeprowadzki.Staram się trzymać tego co sobie zaplanowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 U nas do kupowania to jeszcze daleka droga a podejmowaliśmy teraz decyzje co do rur na parterze, ostatecznie pokombinowałam sama z ustawieniem a nad płytkami pomyślę później. Ja to w ogóle jestem przekorna bo chcę zminimalizować ilość płytek w łazienkach a w kuchni zastanawiam się nad szkłem między szafkami, dużo łatwiejsze w utrzymaniu czystości no i mi się płytki już znudziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 pochwal się gdzie na wakacje lecicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Doskonale to zgraliście, domek schnie a Wy na wypoczynek:D Fajnie już macie, po tynkach i wylewkach to już naprawdę z górki. A na klatce schodowej już wisi ładna grafika;) Miłego urlopu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 27.06.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Udanego odpoczynku, nabierzcie sił do wykańczania domku! Fajne meble, zazdroszczę już dokonanych wyborów. Myślę, że wszystko będzie super wyglądało. Jakie płytki wybrałaś do łazienki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Ale ci zazdroszczę odpoczynku my na wakację dopier od 16.08 na 2 tygodnie nad morzem Bałtyckim .My do sypialni naszą starą szafę sosnową i komodę bierzemy dokupujemy tylko łóżko i nakastniki .Dzieciaki też częściowo mają meble zakupione czekają w kartonach .Tato mój walczy z czyszczeniem gipsów na poddaszu a pan kaflekarz zrobił salon jasalnie ,wiatrołap i przedpokój oraz kuchnie zaczynać będzie łazienkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 co to są NAKASTNIKI?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.06.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Życzę udanego wypoczynku. Mam nadzieję, że naładujecie akumulatory i pełni nowych chęci i pomysłów zabierzecie się za wykańczanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.06.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 co to są NAKASTNIKI?? Takie małe szafeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagusia30 28.06.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 a ile wyszło betonu na to wszystko ile metrów3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts