netka55 28.06.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ulciam życzę udanych wakacji, pełnego relaksu i nie myślenia o sprawach budowlanych (chociaż wiem że się nie da ) Bardzo dziękuję za zdjęcia z budowania schodów. Bardzo pouczające, a schody przepiękne. My też będziemy mieli tą samą kostkę ale chyba trochę oszczędniej zrobimy- bez palisad choć strasznie mi się podobają. Super wyszły te schody. A jaki będzie kolor elewacji? Pewnie coś w żółtym odcieniu skoro kostka żółta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 28.06.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ps. gratuluje kotłowni z wyjściem na zewnątrz, przy takim piecu nie wyobrażam sobie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 29.06.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ula! Dzięki za foty z budowy schodów. Bardzo fajnie wyszły. U mnie ta sama kostka tyle tylko,że białe stopnie i grafitowe palisady wokoło.Chłopaki muszą dać ognia bo za 2 tyg. tynkujemy budynek a schody muszą już wtedy być. Oczywiście udanych wakacji, pogody przede wszystkim.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Hej jak tam jeszcze urlopik czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 12.07.2011 03:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć dziewczyny! urlopik już dawno się skończył ,ale czasu brakuje na plumkanie na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.07.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witamy po urlopie. Jeżeli robisz łazienkę to przypominam o izolacji.Płytki to nie izolacja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.07.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć dziewczyny! urlopik już dawno się skończył ,ale czasu brakuje na plumkanie na FM. No a chociaż wypoczełaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.07.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 O widzę ,że ruszacie pełną parą ja właśnie wczoraj grutowała 2 pokoje na górze chłopakó .Dziś na biało pomaluje sufit i skosy .Zbyś ma rację zailozuj ściany łazienki u nas podłogi zaizolowane gumą a ściany folią w płynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 jakie tynki robiliście? my stawiamy na gipsowe właśnie po to żeby ich nie gładzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 12.07.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 O izolacji pamiętamy,ale dzięki za przypomnienie Robiliśmy tynki cementowo-wapienne.Robiąc tynki gipsowe też nie masz pewności ,że będą gładziutkie i równe. ( ja już nie wieżę do końca wykonawcom pomimo ich zapewnień że będzie idealnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 12.07.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Reniu-wiesz nawet trochę odpoczęłam ,ale mieliśmy wrócić 6 a wróciliśmy 8 ponieważ odwołane były loty do polski (samoloty nie latały) i miałam masę telefonów od wykonawców i nerwówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć dziewczyny! urlopik już dawno się skończył ,ale czasu brakuje na plumkanie na FM. Witaj ulciam! A już myślałam, że o nas zapomniałaś i dopiero fotorelację zrobisz z przeprowadzki:D Co teraz u Was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 12.07.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A robimy łazieneczkę -,zdjęcia jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 w sumie sporo znajomych zrobiło gipsowe i nikt nie musiał równać więc tego się trzymama do łazienek już wszystko masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.07.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 w sumie sporo znajomych zrobiło gipsowe i nikt nie musiał równać więc tego się trzymam a do łazienek już wszystko masz? Cementowo -wapienne to tynki naturalne oddychają a gips nie u mnie sąsiad jeszcze nie mieszka a na gipsach pojawił mu się wiosną grzyb na ścianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Renata u mnie wśród znajomych i w rodzinie mają gipsowe i sobie chwalą; jak wszystko tak i tynki maja tyle samo zwolenników co i przeciwników zarówno gipsowe jak i cem-wapienne. Zależy nam na czasie schnięcia no i nie ukrywam cenie, mamy okrojony budżet taki nie do przekroczenia bez możliwości dołożenia plus czas nas goni, a jednak gipsowe jeszcze u nikogo nie wymagały gładzi, przy cem-wapiennych niestety jest taka konieczność, a że my sami tego nie zrobimy i znowu trzeba niemałą kasę fachowcom płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.07.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Renata u mnie wśród znajomych i w rodzinie mają gipsowe i sobie chwalą; jak wszystko tak i tynki maja tyle samo zwolenników co i przeciwników zarówno gipsowe jak i cem-wapienne. Zależy nam na czasie schnięcia no i nie ukrywam cenie, mamy okrojony budżet taki nie do przekroczenia bez możliwości dołożenia plus czas nas goni, a jednak gipsowe jeszcze u nikogo nie wymagały gładzi, przy cem-wapiennych niestety jest taka konieczność, a że my sami tego nie zrobimy i znowu trzeba niemałą kasę fachowcom płacić A tu się nie zgodzę bo gipsowe dłużej schną i więcej farby jak się maluje wciągają mam przykład u sąsiadów gruntowali po 2 razy ściany ja raz ja farbą maluje 2 razy oni po 3 żeby ładnie przykryło.I ja gładzi nie kładłam tylko ścierałam taką specialną siateczką i są ok jak dla mnie oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 myślę, że wszystko też zależy od pory roku kiedy się te tynki kładzie, miałam kilka firm do wyceny i wszyscy zgodnie twierdzili że kładąc pod koniec sierpnia zdecydowanie gipsowe zrobić lepiej. U nas nikt ze znajomych nie miał problemu ze schnięciem gipsowych ani pokryciem ich farbą, może zależy od ekipy a może od towaru który użyli, tego już nie wiem... Ty masz cw i je chwalisz, ktoś inny będzie zachwycał się gipsowymi a tak naprawdę to jest jak w tym powiedzeniu "każda sroczka swój ogonek chwali"; ile osób tyle gustów, w sumie i dobrze bo przynajmniej nie jest nudno i jednolicie na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.07.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam po urlopie. Mam nadzieję, że odpoczeliście trochę i choć na chwilę udało sie Wam oderwać myślami od wykończeniówki. Czekamy na nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 14.07.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Właśnie chciałam Cię zapytać jakie masz tynki (ale już wyczytałam) bo my się wahamy i stoimy przed trudnym wyborem. Będziemy kłaść za ok 2 tyg. Mamy zamówionych tynkarzy ręcznych na cem-wap (są tańsze niż maszynowe)ale podobnie jak pumpaluna nie mamy kasy ani czasu żeby kłaść gładzie. Dzisiaj ma przyjechać facet od gipsowych maszynowych ale już przez tel polecał mi cem-wap bo oddychają. Kurczę nie wiem co robić... a oprócz gładkości jeszcze podsunęliście mi problem z wchłanianiem farby i schnięciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts