pumpaluna 14.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 o tym złym wchłanianiu farby to pierwszy raz przeczytałam tu u Renatki, rozmawiałam z wieloma osobami w tym z budowlańcami i znajomym właścicielem firmy remontowo-budowlanej i mówi że się głupot naczytałam bo to tak samo jakbyś po gładzi mówiła że się farba źle wchłania. Zarówno tynki gipsowe jak i gładzone cw trzeba zagruntować. Schnięcie zależy od pogody i czasu kiedy tynki zostały położone, Mojej siostrze c-w schły 4 miesiące aż w końcu osuszacze wzięła. Poczytałam jeszcze na dobrzemieszkaj.pl i tam wyraźnie jest napisane - W zależności od wilgotności powietrza tynki gipsowe schną od 8 do 14 dni. Po tym czasie można zgruntować powierzchnię i przystąpić do malowania czy tapetowania. u nas dochodzi jeszcze opcja że na zimę dom zostanie bez ogrzewania, muszę więc jeszcze do końca wypytać o to które lepiej w takim stanie przetrwają zimę i na takie się zdecydujemy ps. Renata co to za siatka była, gładziliście sami czy majster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.07.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Właśnie chciałam Cię zapytać jakie masz tynki (ale już wyczytałam) bo my się wahamy i stoimy przed trudnym wyborem. Będziemy kłaść za ok 2 tyg. Mamy zamówionych tynkarzy ręcznych na cem-wap (są tańsze niż maszynowe)ale podobnie jak pumpaluna nie mamy kasy ani czasu żeby kłaść gładzie. Dzisiaj ma przyjechać facet od gipsowych maszynowych ale już przez tel polecał mi cem-wap bo oddychają. Kurczę nie wiem co robić... a oprócz gładkości jeszcze podsunęliście mi problem z wchłanianiem farby i schnięciem... Netka a zależy ci na idealnie gładkich ?Ja tylko ścierałam taką siateczką te grubsze drobinki piachu po zagruntowaniu i 2 warstwach farby jest ok tylo ,że my nie chcieliśmy idealnie gładkich ścian bo dla nas wygląda to sztucznie.A z tym ,że więcej pije to obserwacja u mnie i u sąsiada który na taki sam dom u mnie 10 litrów farby szło na cały pokój z sufitami i skosami a u niego na same ściany plus sufit dodatkowo plus 2 razy gruntowane u mnie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.07.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 o tym złym wchłanianiu farby to pierwszy raz przeczytałam tu u Renatki, rozmawiałam z wieloma osobami w tym z budowlańcami i znajomym właścicielem firmy remontowo-budowlanej i mówi że się głupot naczytałam bo to tak samo jakbyś po gładzi mówiła że się farba źle wchłania. Zarówno tynki gipsowe jak i gładzone cw trzeba zagruntować. Schnięcie zależy od pogody i czasu kiedy tynki zostały położone, Mojej siostrze c-w schły 4 miesiące aż w końcu osuszacze wzięła. Poczytałam jeszcze na dobrzemieszkaj.pl i tam wyraźnie jest napisane - W zależności od wilgotności powietrza tynki gipsowe schną od 8 do 14 dni. Po tym czasie można zgruntować powierzchnię i przystąpić do malowania czy tapetowania. u nas dochodzi jeszcze opcja że na zimę dom zostanie bez ogrzewania, muszę więc jeszcze do końca wypytać o to które lepiej w takim stanie przetrwają zimę i na takie się zdecydujemy ps. Renata co to za siatka była, gładziliście sami czy majster? Kurcze nie wiem jak się nazywa ale to sa takie prostokaty z różnej wielkościamu oczek ,często na skladach lub marketach sa kolo papieru ściernego sprzedawane na sztuki lub po 5 sztuk Sama sciera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 16.07.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Powiem Wam tak-miałam zamówionych gości do tynków gipsowych a pózniej się okazało że mój wykonawca ,który robi tynki cem.-wapienne ma wolny termin i nie zastanawiałam się ani chwili wybrałam cementowo -wapienne-naturalny tynk.Teraz robię na nim gładz, ponieważ trafił się gruby piach i powstały nierówności.Według mnie to co naturalne to lepsze-woda ,piach cement i wapno-to jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 nasz wykonawca może zrobić i takie i takie, wszystko zależy od tego na co się zdecydujemy; u nas to jest kwestia zostawienia nieogrzewanego domu na zimę, musimy wziąć to co nam przetrzyma i duże mrozy bez szwanku Ulciam a powiedz, jaki jest koszt ocieplenia poddasza? płaciłaś od m2 za samą robociznę czy z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 16.07.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Co do tynków to musisz zdecydować sama.Jeśli chodzi o poddasze to płacę 25zł/m2 za robociznę i w tym jest ocieplenie wełną ,zabudowa płytami i dwukrotne zagipsowanie ich tzn,łączeń.Jak skończę to powiem Ci ile wyszło z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 u nas podwójna wełna (jedna między krokwie a druga na to), foliowanie, stelaż, płyta i obróbka za robociznę.... 50zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 16.07.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Aja jaj!to naprawdę drogo . Powiem tak jeśli chciałam bym wziąć firmę to ceny od 40zł. a mi robią chłopaki popołudniami,którzy robili u mnie na budowie i dlatego taka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 my mamy wykonawcę i w sumie z chłopakami pracownikami o nawet razu nie gadałam, nie jestem zmotoryzowana i w sumie na budowie bywam jak już nie ma pracowników; kurcze muszę się przekonać i zacząć jeździć ale po 10latach przerwy to nie jest prosta decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 16.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Ulciam pisałam u siebie ale skrobnę i tutaj gorąco zaprszam do nas jutro jak Ci się uda być po 17 to uda nam się spotkać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 17.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 ulciam dawaj zdjęcia łazienki bo strasznie ciekawa jestem Z tym gipsowaniem to nie zazdroszczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 17.07.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 pumpaluna-kto pyta nie błądzi:yes:kimklb-ja będę przejeżdżać około 15.netka-jak tylko porobię zdjęcia to zaraz pokażę,ale moja łazieneczki są małe ,proste i bez udziwnień bo kaski już naprawdę mało zostało:mad:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.07.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 no to się rozminiemy szkoda może innym razem ( może ja podjadę kiedyś do Ciebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 17.07.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Zapraszammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Ulcia i jak liczysz, że się w tych 280tys wyrobicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 17.07.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Cha ,ja nie liczę bo muszę się zmieścić .No a tak serio to szczerze powiem, że na razie nie wiem ale już wkrótce się o karze.Nie długo podliczę i podam koszty .Jak na razie to mieszczę się w kwotach jakie były przewidziane na poszczególny etap . Najgorsze są wydatki które nie były planowane a pieniądze trzeba wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 ok podjadę pomogę gipsować może jakieś wiaderko potrzymam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 17.07.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Super ,pomoc mi się przyda.Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.07.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 I co??? Ula byłaś?? Jestem ciekawa opni o moim skromnym domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 17.07.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Byłam ,miałam problem ze znalezieniem ale się udało.Taki skromny to on nie jest -większy od mojego.Nie chodziłam po budowie tylko popatrzyłam z drogi widać czysto i ładnie budowany.A tam w głębi będzie budynek gospodarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts