Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE -Nasz "ELKAŚ"-LK&506

Recommended Posts

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ulciam raczej nie planujemy gładzi. Wykonawca mówił, że da się drobną wersję czegoś (zabij ale nie pamiętam jak to nazwał) i wtedy nie trzeba szpachlować tylko trochę przetrzeć i gotowe.

Ty mówisz babo, że masz skromne łazienki ? to ja się moich będę wstydziła pokazać taki minimalizm za mną chodzi :x

a powiedz, na baterie jakich firm się zdecydowałaś? jaka kabina i jaka wanna?

No no no! Przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami! Zazdraszczam razem z Klesia :D ale będziemy Cie gonić. Twoja górna łazienka bardzo mi się podoba, taka subtelna. Ja też mam do lazienki płytki z nowej kolekcji Cersanitu-Luna :) Drzwi wybrałaś naprawdę świetne. Możesz zdradzić ile kosztowało skrzydło i ile ościeżnica? W tej kwestii nie mam nic upatrzone dlatego muszę zacząć się rozglądać i zrobić rozeznanie w cenach

pozdrowienia :)

Netka my planujemy kupić Pol_Skone Sempre, akurat to model który nie ma plastra miodu tylko ramiak z drewna i płyty mdf; za ościeżnicę, skrzydło, klamkę i montaż mamy wycenę na niecały tysiąc zł za sztukę (a potrzebujemy 10!!); gorzej z bramą garażową, ty już nas szarpnie prawie 4tys :/

Ula!

Łazienki bardzo fajne wykombinowałaś, choć szara jakaś taka samaczniejsza.

Natomiast bardzo interesuje mnie temat Twoich schodów, a mianowicie jaka była technika mocowania stopnia do schoda. Mąż sam się będzie do tego zabierał, więc instruktarz by się przydał. A widzę,że nie widać na stopniach żadnych zaślepek i nie są też klejone.Tak?

A poza tym dużo siły na teraz bo godzina zero już tak blisko:hug:

Ardea-wybraliśmy farby beckersa, a kolory to pokój córci-vivid pink,syna-asparagus i aqua,nasza sypialnia frappe ,salon sunflower.

Pumpaluna-bateria do wanny firmy ferro,zestaw natryskowy olympia ,kabina firmy ronal model top line a wanna cersanit.;)

Netka-za 11 skrzydeł +ościeżnice regulowane,w tym 1szt.to system przesuwny+montaż +klamki 8tyś.

Lili-palisady , obrzeża i kostka były układane na zaprawie cementowej następnie zasypane piaskiem i polane wodą.Teraz aktualnie robimy chodnik i podjazd na auta-bo garażu brak:(

;)

Edytowane przez ulciam

kurcze ale świetna cena za te drzwi! a one są plaster miodu czy płyta i drewniany ramiak?

też myślałam o ferro wanna i zlew w kuchni ale o ile baterię kuchenną chwalą o tyle do łazienki mówią żeby w deante inwestować, będę myślała bo różnica w cenie nie jest mała

a do prysznica macie deszczownicę, panel czy zwykły prysznic? takie rzeczy chcę zacząć już niedługo kupować z pensji żeby później dna w kasie budowlanej nie zobaczyć

Pumpaluna-te drzwi mają ramiak drewniany i płytę.Do kabiny będzie deszczownia firmy olypmia(popatrz w dziennik).

Lili-do stopni betonowych przywiercone są wkręty z taką plastikową nasadką następnie w stopniu drewnianym w odpowiednim miejscu wywiercony otwór ,w ten otwór włożony klej oraz pianka na całej powierzchni i zamocowane na te wkręty.-nie wiem czy coś rozumiesz ,ale jak by co to pytaj do skutku;)

Kim-witaj w domu!,wypoczęłaś chociaż trochę?Jak masz ochotę to zapraszam do siebie i teraz będę miała więcej czasu dla Ciebie:)

:cool:

Edytowane przez ulciam

Ulcia ile wyniósł cię materiał na ocieplenie poddasza, jakie materiały (grubość, firma)dawałaś i ile m2 wyszło? jestem przy rozliczaniu kasy z drugiej transzy i patrzę co damy radę zrobić

nie znalazłam tej wzmianki o deszczownicy, wieczorem będę jeszcze raz u ciebie grzebała :p

ps.

płytki organza mam wybrane do dolnej łazienki :)

Z ociepleniem nie pomogę, bo się nie znam, gdzieś mi się o uszy obiło, że może przemarzać, więc może obłóż styro a tynkowanie na wiosnę? Nie wiem jak to wyjdzie finansowo...

Co do barw to wiekszość lubi te ciepłe, są podobnoo bardziej przyjazne, tylko ja taki odmieniec;)

Pumpaluna-na 3 str.były zdjęcia ale znikły :jawdrop:

Jeśli chodzi o ocieplenie to jeszcze nie liczyłam ale ok.10tyś.Wełnę dawałam 15cm+5cm firmy ursa i kupiłam folię termoizolacyjną.

Ardea-właśnie tego się boję bo jak przemarzną to też nic dobrego z tego nie będzie.Pytałam już wykonawców i mówią że jak robić to od razu z tynkiem bo pózniej są dodatkowe koszta bo trzeba oczyścić ściany z brudu i ponownie je zagruntować.

Edytowane przez ulciam