ulciam 29.07.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Pumpaluna-i co będziecie pózniej robić gładzie czy będą to tynki zacierane filcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.07.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Zszokowana jestem bliskością Twojej przeprowadzki, a dopiero była pusta działka... Niesamowita adrenalina!!! Jakie kolory farb wybraliście? Piszesz,że łazienki proste i skromne - mnie się takie najbardziej podobają ulciam, ale Ty masz fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.07.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Super wam idzie .U mnie też będą proste łazienki na dole w jednym miejscu dekor ale tak mi się podoba ,jeden mój wyskok to wybudowany prysznic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.07.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ulciam raczej nie planujemy gładzi. Wykonawca mówił, że da się drobną wersję czegoś (zabij ale nie pamiętam jak to nazwał) i wtedy nie trzeba szpachlować tylko trochę przetrzeć i gotowe. Ty mówisz babo, że masz skromne łazienki ? to ja się moich będę wstydziła pokazać taki minimalizm za mną chodzi a powiedz, na baterie jakich firm się zdecydowałaś? jaka kabina i jaka wanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 29.07.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 No no no! Przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami! Zazdraszczam razem z Klesia ale będziemy Cie gonić. Twoja górna łazienka bardzo mi się podoba, taka subtelna. Ja też mam do lazienki płytki z nowej kolekcji Cersanitu-Luna Drzwi wybrałaś naprawdę świetne. Możesz zdradzić ile kosztowało skrzydło i ile ościeżnica? W tej kwestii nie mam nic upatrzone dlatego muszę zacząć się rozglądać i zrobić rozeznanie w cenach pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Netka my planujemy kupić Pol_Skone Sempre, akurat to model który nie ma plastra miodu tylko ramiak z drewna i płyty mdf; za ościeżnicę, skrzydło, klamkę i montaż mamy wycenę na niecały tysiąc zł za sztukę (a potrzebujemy 10!!); gorzej z bramą garażową, ty już nas szarpnie prawie 4tys :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 30.07.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ula! Łazienki bardzo fajne wykombinowałaś, choć szara jakaś taka samaczniejsza.Natomiast bardzo interesuje mnie temat Twoich schodów, a mianowicie jaka była technika mocowania stopnia do schoda. Mąż sam się będzie do tego zabierał, więc instruktarz by się przydał. A widzę,że nie widać na stopniach żadnych zaślepek i nie są też klejone.Tak?A poza tym dużo siły na teraz bo godzina zero już tak blisko:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 30.07.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Ardea-wybraliśmy farby beckersa, a kolory to pokój córci-vivid pink,syna-asparagus i aqua,nasza sypialnia frappe ,salon sunflower. Pumpaluna-bateria do wanny firmy ferro,zestaw natryskowy olympia ,kabina firmy ronal model top line a wanna cersanit. Netka-za 11 skrzydeł +ościeżnice regulowane,w tym 1szt.to system przesuwny+montaż +klamki 8tyś. Lili-palisady , obrzeża i kostka były układane na zaprawie cementowej następnie zasypane piaskiem i polane wodą.Teraz aktualnie robimy chodnik i podjazd na auta-bo garażu brak:( Edytowane 30 Lipca 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 kurcze ale świetna cena za te drzwi! a one są plaster miodu czy płyta i drewniany ramiak?też myślałam o ferro wanna i zlew w kuchni ale o ile baterię kuchenną chwalą o tyle do łazienki mówią żeby w deante inwestować, będę myślała bo różnica w cenie nie jest małaa do prysznica macie deszczownicę, panel czy zwykły prysznic? takie rzeczy chcę zacząć już niedługo kupować z pensji żeby później dna w kasie budowlanej nie zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ula!Wszystko fajnie, ale nie o te schody pytałam. Chodzi mi o te wew. na poddasze. Tak więc ponawiam pytania i proszę o krótki instruktarz montarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 31.07.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Hej:) pozdrawiam, ale super trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę i wpraszam się na kawkę hahahahahaha (żart)pozdrawiam już z klb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 31.07.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Pumpaluna-te drzwi mają ramiak drewniany i płytę.Do kabiny będzie deszczownia firmy olypmia(popatrz w dziennik). Lili-do stopni betonowych przywiercone są wkręty z taką plastikową nasadką następnie w stopniu drewnianym w odpowiednim miejscu wywiercony otwór ,w ten otwór włożony klej oraz pianka na całej powierzchni i zamocowane na te wkręty.-nie wiem czy coś rozumiesz ,ale jak by co to pytaj do skutku;) Kim-witaj w domu!,wypoczęłaś chociaż trochę?Jak masz ochotę to zapraszam do siebie i teraz będę miała więcej czasu dla Ciebie:) Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.07.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Będziecie mieć soczyste kolory:) Teraz mało jest takich wnętrz, ja sama też poruszam się w bardzo ograniczonej palecie barw... Słyszałam sporo dobrych opinii o tych farbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 31.07.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ardea-ja też czytałam opinie i nimi się sugerowałam przy wyborze tych farb.Pierwsza decyzja to był dekoral i już nawet kolory były wybrane:)Ja lubię ciepłe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ulcia ile wyniósł cię materiał na ocieplenie poddasza, jakie materiały (grubość, firma)dawałaś i ile m2 wyszło? jestem przy rozliczaniu kasy z drugiej transzy i patrzę co damy radę zrobić nie znalazłam tej wzmianki o deszczownicy, wieczorem będę jeszcze raz u ciebie grzebała ps. płytki organza mam wybrane do dolnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Z ociepleniem nie pomogę, bo się nie znam, gdzieś mi się o uszy obiło, że może przemarzać, więc może obłóż styro a tynkowanie na wiosnę? Nie wiem jak to wyjdzie finansowo...Co do barw to wiekszość lubi te ciepłe, są podobnoo bardziej przyjazne, tylko ja taki odmieniec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 31.07.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Pumpaluna-na 3 str.były zdjęcia ale znikły Jeśli chodzi o ocieplenie to jeszcze nie liczyłam ale ok.10tyś.Wełnę dawałam 15cm+5cm firmy ursa i kupiłam folię termoizolacyjną. Ardea-właśnie tego się boję bo jak przemarzną to też nic dobrego z tego nie będzie.Pytałam już wykonawców i mówią że jak robić to od razu z tynkiem bo pózniej są dodatkowe koszta bo trzeba oczyścić ściany z brudu i ponownie je zagruntować. Edytowane 31 Lipca 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.07.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ulcia ja bym wolała ocieplić sam styro i klej bo ciepełko będzie uciekało po 2 do oderania budynku musisz mieć gr muru jak w projekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.07.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 popytaj jeszcze fachowców jak to z oddychaniem muru będziejak pójdzie styropian to żeby ściany do środka się pocić nie zaczęły po tynkach wewn etc. (dodam że to takie moje gdybanie tylko! żadna wiedza fachowa czy potwierdzona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 31.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ulciam póki co nie będę Cię nachodzić na spokojnie kiedyś się umówimy teraz masz i tak niezły zap... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts