netka55 31.07.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ulciam a nie wiesz ile kosztowało 1 skrzydło z ościeżnicą? bo system przesuwny pewnie sporo droższy ?(też by mi nawet pasował ale to zależy od ceny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 31.07.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Netka-cena skrzydła od 320-370 zł+cena ościeżnicy (a tu w zależności jaki gruby mur).Jeśli chodzi o system przesuwny to cena jest 380zł+cena skrzydła.Dziewczyny tu macie adres strony vascohttp://www.drzwivasco.pl/Reniu-a nie odbiorą budynku bez ocieplenia?:jawdrop:Ja po niedzieli chcę składać papiery na odbiór.Kim-teraz tylko malowanie a i wałek dodatkowy się znajdzie;) Edytowane 31 Lipca 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ulciam po prostu chylę czoła... Za zdeterminowanie i konsekwencję i jeszcze za zdecydowanie w wyborach. Idziesz jak burza, gratuluję ps. a przesuwne drzwi gdzie będziesz montowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 01.08.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witaj Lukarna!-dziękuję za gratulację.Przesuwne drzwi będą zamontowane w pralni,ponieważ normalne skrzydło się nie otworzy,bo jest skos. Ps.wieczorkiem(bo teraz zmykam na budowę) poczytam Twoje zmagania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.08.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ulciam tak bo jeśli nie będziesz miała to odbiór częściowy dostaniesz .Musisz mieć certfikta cieplny a do tego ocieplenie potrzebne .Jak w projekcje masz ocieplenie typu styro to musisz mieć przecież musisz wykonać pomiary powykonawcze przez geodete i wszystko musi się zgadzać jak w projekcje potwierdzone ewentualne zmiany przez kierownika acha i balustrady w domu i na balkonach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 o tych balustradach też coś słyszałam, mówiąc szczerze właśnie to mnie najgorzej przeraża, nasz taras 'zamknąć' to istne bankructwo będzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.08.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Oj z tym ociepleniem to nie pomogę, bo różnie mówią. My w przyszłym roku, chociaż jak czytam teraz o odbiorze domu, to może być pewien problem. Na razie musimy wystąpić o nadanie numeru domu.Cena za drzwi faktycznie fajna.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 01.08.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Rozmawiałam dzisiaj z kier.budowy odnośnie ocieplenia i powiedział ,że się uda zrobić odbiór -zobaczymy.Świadectwo energ.mam zrobione na dom z ociepleniem a barierki na schodach zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 02.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 pumpaluna Twoje drzwi też fajne ale cena już nie dla nas. Mój budżet zakladał 600zł z ościeżnicą. Oj ciężko będzie takie znaleźć.. A w ogóle dziewczyny to z tym odbiorem to maskara! Ile bzdurnych papierów wymagają i ile to wszystko kosztuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.08.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Netka ale za 600 z ościeżnicą to chyba tylko te typu plaster miodu? mi się dużo bardziej niż sempre podobają sempre lux ale to już prawie 2tys drożej na całym domu więc zbastuję, chyba że na czymś innym zaoszczędzę rozwaliłaś mnie z tymi wymaganiami do odbioru, jak sobie pomyślę że na górny taras potrzebuję mieć 21m barierki plus na schody chyba 8 to aż mi się niedobrze robi; półśrodków już nie chcemy bo to podwójne wydawanie kasy tylko, trzeba będzie zacisnąć pasa, chyba moje wymarzone meble kuchenne właśnie się rozpływają na rzecz innych akceptowalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 03.08.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ulciam napisz coś więcej o tym odbiorze i ociepleniu, bo ta sprawa mnie interesuje. Ciekawe jak tam prace u Was, ale chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na zdjęcia do przeprowadzki. Kiedy nastąpi "godzina zero"?netka a masz już jakieś drzwi na oku? pumpaluna ja właśnie zamówiłam sztachetki rzeźbione na balkon, zrobimy to samodzielnie, dzięki temu ciut więcej zostanie na kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.08.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ja sztachetki ale takie zwykłe chcę na ogrodzenie, nie lubię wszelkich wycięć tralek czy 'laleczek' w kutych ogrodzeniach, na balkon chcę poprzecznie położone dechy w kolorze złotego dębu zabejcowane/pomalowane, cos podobnego jak TO tylko moze szersze te deski i nie koniecznie takie regularne a moze ciut bardziej krzywo obrobione dla mnie im prościej tym lepiej, hołduję minimalizmowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.08.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) U mnie na balkonie też będą balustrady ze sztachet ale profile metalowa układane pod kątem ,profile zespawa tata deseczki pomaluje na złoty dąb . Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.08.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Renata pokazałabyś jakieś foto poglądowe? nie wiem o co chodzi z tymi profilami pod kątem u nas słupki też metalowe, obowiązkowo, jedynie poprzecznie pójdzie decha, liczę tu mocno na wsparcie kolegi stolarza albo wyrzynarki i szlifierki brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 03.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ula co tam u Ciebie? Jak prace wykończeniowe? Kiedy przeprowadza? Dodaj jakieś nowe zdjątkapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.08.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 pumpaluma o takie coś http://images50.fotosik.pl/1026/722edc227fbb58bf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 04.08.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Papiery do odbioru trochę kosztują Dziewczyny zdjęć brak ,ponieważ wszystko po oklejane do malowania.Jak będzie gotowe to cyknę zdjątka;).Przeprowadzka za dwa tygodnie:jawdrop:-ale się jej boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ulciam trochę tzn jakiego rzędu są to kwoty?mówiąc szczerze to nie myślałam że oprócz inwentaryzacji geodety muszę coś jeszcze liczyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 04.08.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 W moim przypadku to tak;geodeta -mapki powykonawcze 1600 zł.,kominiarz-stan surowy i odbiór użytkowy 500zł.,odbiór wodociągu -78zł.Dla mnie to jest kwota spora bo konto już puste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 to u nas sam geodeta ponad 2tys bierzew takim razie muszę ze 3tys odłożyć patrząc na rozbieżność cen w usługach w naszych regionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts