Renatamama3 04.08.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 A u mnie geodeta 1000 zł od razu z odnowieniem granic właśnie we wtorek miałam geodetów i sąsiadów wzywali do podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 04.08.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Co wy piszecie o tych geodetach?:jawdrop: ja chciałam szykować z 300zł a tu taka niemiła niespodzianka! Cholera, dzisiaj rozpisywałam kosztorys do przodu i wyszło że podbitki nie będzie bo za droga, a teraz znowu coś muszę skreślić tylko co??wszystko potrzebne. Co za złodziejstwo, obierają nam ostatnie złotówki które tak by cieszyły ulciam co do ocieplania to moje zdanie jest takie że powinnaś je zrobić przed zimą. Bo Tobie stopy przemarzną żartuję, ale my wszystko później od Ciebie (tynki, posadzki) i będziemy ocieplać bo ciężka byłaby zima w takim "cienkim" domu. Przecież jak będziemy grzać i wietrzyć to chyba grzyby nam nie grożą co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 05.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ulcia kogo Ty masz za geodetę???? Nam powiedział koło 700-1000 za projekt powykonawczy:) przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 05.08.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Kim-to jest po wykonawcze domu ,wytyczenie i po wykonawcze szamba ,wody i kabla energetycznego a robili mi geod.z ul.KatowickiejNetka-ja trochę boję się tego grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 05.08.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wiem, nam w pierwszej wersji powiedział, ze weźmie 500 trochę nam to też nie pasuje bo on też będzie miał trochę do naniesienia, zobaczymy to jeszcze przed nami:) my mamy pana J. jak spotkamy się to Ci o nim opowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 a ile płaciłyście za kierownika budowy i jak często wasze budowy nawiedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 05.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 za całość 3tys, na razie 1tyś, jest bardzo często podjeżdża sam nawet nam o tym nie mówi że będzie tylko potem ekipy nas informują że był lub do nas dzwoni i zdaje relacje z wizyty więc jest bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 u nas 1,5tys, przyjeżdża jak zadzwonimy i się przypomnimy. Nasi znajomi mają takiego za tysiąc i ten tylko wpisów dokonuje bo zna wykonawcę i już w ogóle nam nic nie sprawdza :/czy u was cena też zależała od wielkości domu? koleżanka z pracy okazała się że ma tego samego co my ale u nich już dużo drożej wyszło a rok temu się umawiali i zaczynali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 05.08.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 myślę że wielkość domu ma tu znaczenie, a co do ceny to przynajmniej to u Ciebie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.08.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 U nas kierownik też 1,5 tys na każde ważne momęty był czyli badał wykop pod fundamenty ,potem sprawdzał zbrojenie fundamentów potem wieniec na fundamentach ,mury schody zbrojenie stropu ,mury z wieńcem i więźbe .Potem tynki i wylewki i pewnie jeszcze raz nas nawiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 07.08.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) U mnie kierownik i projektant to jedna osoba .Za kierownika chciał 500zł/rok ,ale dostał 200 bo reszta na poczet z pieprzonego ganku tzn.projektu ganku .Na budowie był 3 razy na moje wezwanie .On współpracuje z moim wykonawcą i dlatego olewa sobie kontrole. Do kosztów końcowych trzeba jeszcze doliczyć świadectwo energetyczne domu -u mnie 450zł. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Renata to u nas tak samo, teraz ma być jak pokryją dach. Myślałam, że może u innych częściej bywa ale wychodzi an to że wystarczająco często po niego dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.08.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ulciam na allegro świadectwo energetyczne można kupić za 66 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 11.08.2011 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Renia- a kupiłaś takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.08.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Niesamowite to Wasze tempo! Faktycznie tylko graty pakować i przeprowadzać się!Dzieci pewnie już sie nie moga doczekać kiedy zamieszkają w swoich kolorowych pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.08.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Czym robiliście podstopnice (jakiś tynk?)? Bardzo fajnie wygląda. Jeszcze raz gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 11.08.2011 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Cześć agalind!-podstopnice robiliśmy tynkiem z dodatkiem żywicy .Dzieciaki już pomału pakują swoje graty a ja stopniowo je wywożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.08.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 super że udało wam się z tym odbiorem załatwić, nic nie brzdąkali że nie ma ocieplenia czy musiałaś jakieś oświadczenia terminowe podpisywać? baaaaardzo mi się podoba Twoja barierka na schodach, zrobiłabyś jeszcze jakąś fotę lepiej ją pokazującą? no i szczególy proszę - z czego, za ile, gotowiec czy na zamówienie o podstopnice w żywicy mąż też mnie męczy ale ja sobie wymyśliłam że chcę czystobiałe, już mi się wygraża że będę co miesiąc malowała ale kolega mi podpowiada żeby pomalować na biało i lakierem bezbarwnym specjalnym przeciągnąć i będzie dobrze wyglądało. muszę więc to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.08.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Renia- a kupiłaś takie? Ja nie jeszcze jestem przed ale kupie, tylko za ponad 100 bo muszę z wentylacją mechaniczną i kominkiem . Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.08.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 ulciam, rozmarzyłam się, tak domowo u Ciebie:) Warto było się starać. Wiem, że teraz myjesz te wszystkie okna, ale gdy będziesz miała chwilkę napisz jak malowało się beckersem i ile warstw trzeba położyć, żeby mieć takie efekty:) My chcemy sami malować więc musimy kupić w miarę dobre farby. Dzięki za namiary na KMT (już kupiłam) i za podsunięcie strategii zakupowej:) Jeszcze trochę się pomęczysz, a potem... kawa w saloniku z pięknymi widokami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts