Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE -Nasz "ELKAŚ"-LK&506

Recommended Posts

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co wy piszecie o tych geodetach?:jawdrop::jawdrop: ja chciałam szykować z 300zł a tu taka niemiła niespodzianka! Cholera, dzisiaj rozpisywałam kosztorys do przodu i wyszło że podbitki nie będzie bo za droga, a teraz znowu coś muszę skreślić tylko co??wszystko potrzebne. Co za złodziejstwo, obierają nam ostatnie złotówki które tak by cieszyły :(

ulciam co do ocieplania to moje zdanie jest takie że powinnaś je zrobić przed zimą. Bo Tobie stopy przemarzną ;) żartuję, ale my wszystko później od Ciebie (tynki, posadzki) i będziemy ocieplać bo ciężka byłaby zima w takim "cienkim" domu. Przecież jak będziemy grzać i wietrzyć to chyba grzyby nam nie grożą co?

u nas 1,5tys, przyjeżdża jak zadzwonimy i się przypomnimy. Nasi znajomi mają takiego za tysiąc i ten tylko wpisów dokonuje bo zna wykonawcę i już w ogóle nam nic nie sprawdza :/

czy u was cena też zależała od wielkości domu? koleżanka z pracy okazała się że ma tego samego co my ale u nich już dużo drożej wyszło a rok temu się umawiali i zaczynali

U mnie kierownik i projektant to jedna osoba .Za kierownika chciał 500zł/rok ,ale dostał 200 bo reszta na poczet z pieprzonego ganku tzn.projektu ganku :mad:.Na budowie był 3 razy na moje wezwanie .On współpracuje z moim wykonawcą i dlatego olewa sobie kontrole.

Do kosztów końcowych trzeba jeszcze doliczyć świadectwo energetyczne domu -u mnie 450zł.

Edytowane przez ulciam

super że udało wam się z tym odbiorem załatwić, nic nie brzdąkali że nie ma ocieplenia czy musiałaś jakieś oświadczenia terminowe podpisywać?

baaaaardzo mi się podoba Twoja barierka na schodach, zrobiłabyś jeszcze jakąś fotę lepiej ją pokazującą? no i szczególy proszę - z czego, za ile, gotowiec czy na zamówienie ;) o podstopnice w żywicy mąż też mnie męczy ale ja sobie wymyśliłam że chcę czystobiałe, już mi się wygraża że będę co miesiąc malowała ale kolega mi podpowiada żeby pomalować na biało i lakierem bezbarwnym specjalnym przeciągnąć i będzie dobrze wyglądało. muszę więc to sprawdzić ;)

ulciam, rozmarzyłam się, tak domowo u Ciebie:) Warto było się starać. Wiem, że teraz myjesz te wszystkie okna, ale gdy będziesz miała chwilkę napisz jak malowało się beckersem i ile warstw trzeba położyć, żeby mieć takie efekty:) My chcemy sami malować więc musimy kupić w miarę dobre farby.

Dzięki za namiary na KMT (już kupiłam) i za podsunięcie strategii zakupowej:)

Jeszcze trochę się pomęczysz, a potem... kawa w saloniku z pięknymi widokami:)