Ardea 23.08.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dla mnie może być i z foliami, ważne, że u siebie:) Ulciam, już Ci mówiłam, że masz fajnie:) Oczywiście czekamy na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.08.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 też czekam na okazanie zamieszkałego już lokum pewnie większość z nas chwilę pomieszka na kartonach ale przecież to też ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.08.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziękuję Wam wszystkim za dodawanie mi siły i podnoszeniu mnie na na duchu -to naprawdę pomaga. Mieszka się super ,choć przede mną jeszcze sporo pracy a przede wszystkim muszę pomalować tą sypialnię na dole by móc poustawiać w niej meble które stoją obecnie na środku salonu:bash:Meble kuchenne już też zamontowane i mogę wreszcie ugotować normalny obiad. Reniu-nic mi się na razie nie śni-nie wiem czy dobrze ,czy zle? Msdracula-uczucie piękne,choć ten bałagan potrafi popsuć nieraz humor;) Pumpaluna -moje marzenie się spełniło-właśnie mieszkam w nim:) Ardea-warto ,warto na końcu czeka wielka,piękna nagroda! Agalind-jakoś poszło,ale przeprowadzka ogólnie nie należy do przyjemnych czynności a szczególnie jak nie ma dużego auta i pomocników Lukarna-w wolnych chwilach będę pisać-obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Folia zamiast drzwi - za parę lat będziecie się z tego śmiali siedząc na tarasie swojego pięknego domu i wspominając cale budowlane zamieszanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.08.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Oj,tak będzie się z czego śmiać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No jak już masz internet to będziesz mam nadzieję częściej do nas zaglądać, pokaż ten swój piękny domek na zdjęciach i nie przejmuj się że jeszcze nie wszystko skończone pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie:)ps, zgrzebki (czyt dachowcy) dzisiaj się pojawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.08.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No to brawo kim!-nie wypuszczaj już ich ze swoich rąk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 fajnie że jednak nam foty wrzuciłaś ale uwaga, teraz zasypię Cię pytaniami to teraz poproszę o info jaki piekarnik wybrałaś i jak już coś upieczesz to czy jesteś zadowolona, jaką masz płytę grzewczą i jaka to wanna??? no i najważniejsze pytanie - jak ci się widzi obudowa wanny? mnie nastraszyli że w praktyce totalnie się nie sprawdza, że jak na brzegu wanny usiądziesz to obudowa wyskoczyć potrafi i że nie ma jak się do wanny schylić bo 95% obudów nie ma nawet najmniejszego podcięcia na stopy :/ Masz taki kran w kuchni jak ja bym chciała no i dobrze widzę że kuchnia gazowa? macie butlę czy gaz z rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ulciam, ładnie się urządziliście. Koło piekarnika masz wysoką szafkę cargo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia22r 23.08.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ulciam tak podgladam Twoj dziennik od jakiegos czasu i w koncu sie ujawniam, zeby Ci powiedziec, ze super sie urzadziliscie. Podgladam tym bardziej ze jestem z okolic Namyslowa, czyli calkiem blisko Ciebie. Juz sobie zapisalam namiary na Twoje drzwi, bo bardzo mi sie podobaja.U nas co prawda jeszcze daleka droga do stanu takiego jak twoj ale mam nadzieje, ze po 4 latach oczekiwania i zalatwiania formalnosci w koncu cos ruszy. Mam tylko nadzieje, ze konserwator zabytkow zaakceptuje wizje naszego architekta i jakos to poleci.Mam jeszcze pytanie gdzie robilas meble kuchenne i z jakiej firmy jest piekarnik i mikrofala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 23.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Cześć,ciesze się, że już masz internet. Nie przejmuj się foliami, daj nam więcej zdjęć, proszę, proszę...Ja też się przyłączę do pytań dziewczyn o piekarnik i płytę. Jak masz jakieś przemyślenia, co się sprawdza a co nie, to też chetnie posłucham.PS. Kuchnia bardzo fajna, na zdjęciach nie widać, że masz białą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 23.08.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ula rewelacja!!! Czemu tak mało zdjęć???Pozdrawiamps, czy ja dobrze widzę w kuchni świeże rybki na blacie????hahahahaha żartuję oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Madzia 22r-Witaj "sąsiadko " i ujawnij się częściej .Czy będziecie budować taki sam domek?Meble kuchenne zamawiałam w Klb.na ul.Mickiewicza -salon mebli kuchennych Anna. Pumpaluna-kto pyta nie błądzi ;)i już Ci odpowiadam.Wanna to cersanit model joanna co do obudowy to fakt nie ma miejsca na nogi na dole i ciężką ją zamontować (jak założysz jeden bok to drugi wychodzi:bash:)no ale cóż trzeba coś pokombinować.Ja mam baterię zamontowaną do wanny i dlatego zdecydowałam się na taką obudowę by w razie awarii można było bez problemu zdemontować.Takie samo rozwiązanie miałam w mieszkaniu i przez 6 lat musiałam ściągać obudowę 3 razy(ciekły wężki ).Jak siądziesz na brzegu wanny to obudowa skrzypi,ale ani razu mi nie wyskoczyła. Kim-dobrze widzisz,rybki rosną ,na wigilię jak znalazł -trochę zaniedbane bo stały przez tydzień na mieszkaniu bez jedzenia i powietrza.Po co Ci zdjęcia,zapraszam na kawę to zobaczysz wszystko w realu Klesia-ja też się cieszę z internetu ,tylko powstał teraz problem -bo zamiast brać się za porządki to klikam po klawiaturze Agalind-tak koło piekarnika jest cargo i z drugiej strony lodówki też będzie taka wysoka szafka ,ale już bez cargo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.08.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Odwiedzanie Twojego dziennika staje się już moim nałogiem, ale jak tu nie zaglądać jak normalnie odnajduję tu odpowiedzi na moje budowlane wątpliwości. Szukamy sprzętu AGD, żeby zamknąć sprawę kuchni no i właśnie pan nam polecał piekarnik amica integra, no i zamiast płyty gazowej inox, tez zaproponował gaz na szkle. Twierdzi, że wcale nie jest gorzej z jej czyszczeniem, ciekawa jestem co Ty o tym sądzisz. Bo ja tylko skupiłam się na wyglądzie tej płyty i straaaasznie mi się spodobała.Co to za umywalka w górnej łazience? Szafka była w komplecie, czy na zamówienie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 To jest umywalka akrylowa a szafka i lustro było w komplecie .Zestaw ten robiła firma arrade bagno dla glazury królewskiej.Ja miałam na mieszkaniu kuchenkę z inoxu i po pierwszym czyszczeniu zrobiły się rysy(myślałam że mnie trafi szlag),jeśli chodzi o szkło to jestem na razie z niej zadowolona .Wiadomo ,że jeśli się chce aby była bez smug to trzeba na nią chuchać i pucować ,ale ogólnie jest lepsza od inoxu bo się nie rysuje.Ja przecieram ją mokrą szmatką a potem suchą i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia22r 24.08.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Niestety nie, nasz projekt jest projektem indywidualnym. Z tylu za naszym przyszlym domkiem stoi stary palac i przez to mamy troche gorzej bo domek nie moze byc za bardzo nowoczesny, najlepiej zeby mial jakies "zamkowe elementy" . Teraz czekamy co na nasza wizje powie konserwtor zabaytkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A gdzie w namysłowie jest pałac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia22r 24.08.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) To nie jest dokladnie Namyslow, tylko 10 km od miasta.Ulciam a moglabys mi jeszcze podac cene za meble kuchenne, moze byc na priv. Mi do tego etapu jeszcze daleko ale moja tesciowa wlasnie robi remont i szuka jakiegos fajnego wykonawcy w przystepnej cenie. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez madzia22r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 dzięki za odpowiedź odnośnie sprzętu. my też mieliśmy postawić na amicę ale akurat tak się składa że na bosch'a mamy lepsze rabaty więc to jeszcze do przemyślenia; zastanawiać się też będziemy czy jednak płyta indukcyjna czy gazowa na gaz z butli, ta druga opcja tańsza i w zakupie i użytkowaniu ale traci się dodatkową szafkę na butlę no i trochę ryzyko większe jakiegoś buuum. A zdradzisz czy ta umywalka z tym kompletem to droga była? bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja też się boję trochę tego gazu ,no ale cóż na prąd mnie nie stać więc trzeba było coś wybrać.Ja cały sprzęt kupowałam prze internet to i ceny były super.Za tą umywalkę z szafką i lustrem płaciłam 1700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts