Klesia 06.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 No właśnie, cena tych szarych płytek jest powalająca. Teraz mamy w łazience podobny wzór, taki ala marmur - jest doskonały jak chodzi o utrzymanie czystości, bo nie widać na nim każdego paprocha. Powoli żegnam się z tymi płytkami, ale nie z szarościami... Takie życie. Szukam zamiennika.Czemu dekarz odradzał Ci czarną dachówkę? My chcemy robena kolor tobago...w zależności od światła raz jest brązowy, a raz czarny...Chyba się zbuntuję i też zacznę kupować różne rzeczy, gdybym tylko była pewna tego, co chcę...Co do pogody, to niestety nadal nas trzyma, żeby wylać beton musimy jeszcze ubić piasek i trochę go dosypać, a ta warstwa jest póki co zamarznięta. Ale jak już zaczniemy, to nawet nasza czteroletnia obiecuje, że będzie pomagać, więc święta będą w nowym domu...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ulciam nawet nie wiesz jaką mam satysfakcję jak kupuję coś za taniochę, przecenione...wieeelką! dla nas też każda złotówka się liczy bo my całość na kredyt, niestety nie mamy mieszkania na sprzedaż właśnie byłam ciekawa gdzie Ty trzymasz ten dobytek...ja mam załadowaną do pełna piwnicę i połowę strychu u teścia a mam mniej niż Ty. Ale już dawno zrobiłam listę rzeczy które posiadam bo się gubiłam szczególnie z drobnymi, dodatkami itp. Boję się kupować płytki teraz, musze wejść do domu, pochodzić i zobaczyć czy moje wizje się sprawdzą. Łazienka dolna fajna, ciepłe barwy, uniwersalne, półki nad wc super się prezentują. Górna jeszcze bardziej mi się podoba, fajne te kwieciste dekory, ładnie obudowana wanna i praktyczne płytki na podłodze ulciam, tak na przyszłość pisz ceny, co za ile, te płytki np do łazienki. Zastanowiło mnie czemu dekarz Ci odradzał czarna dachówkę.Jakoś to argumentował?bo my właśnie czarną chcemy... Kolejne pytanie...zamęczę Cię jakiej firmy zamówiłaś okna? ja też chciałabym zamówić ale musimy czekać na odpowiedni etap budowy żęby sie zgadzało wg kosztorysu.my bierzemy Drutex, tez orzech obustronnie A szarość z czerwienią to mój pomysł na łazienkę z dodatkiem kremowego lub białego ale się rozpisałam... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Klesia ale obie wjechałyśmy na tą dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.03.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 No.... Ja teraz w ogóle padłam, bo weszłam do dziennika. Ulciam przecież Ty już masz całe albo prawie całe wyposażenie kuchni...Netka55 a jakie płytki szare wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.03.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Klesia nie mam jeszcze wybranych płytek, ale mam wizję kolorów i o ile znajdę takie płytki w odpowiedniej cenie to takie będą jak macie jakieś szarości na oku to dawajcie. Ja widziałam wczoraj fajne podłogowe w castoramie w takie zarysy, paseczki...mogłam zrobić zdjęcie...w szarym odcieniu za ok36zł.napewno praktyczne bo już wyglądały jak lekko brudne jak będę w casto to zrobię-jeszcze w tym tygodniu sory ulciam że tak Ci zaśmieciłam moim wywodem. c.d tematu i foto będzie u mnie w dzienniku pozdrawiam i czekam na odpowiedź co z tym czarnym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 08.03.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Cześć dziewczyny!netka -zaśmiecaj częściej bo po to są komentarze-by sobie" po plumkać":yes: Ja mogę kupować już wszystko, bo nie rozliczam się z bankiem .Okna mamy 6-komorowe GEALANA ,ponoć też dobre.Myślałam długo czy już je zamówić czy czekać aż będą ściany ,ale cena-promocja:yes:, spowodowała że zamówiłam:D.Wiem że muszę przypilnowć murarzy by zrobili otwory zgodnie z projektem,ale co tam dam radę- bo ja przecież baba budująca jestem .Jeśli chodzi o czarną dachówkę- to głównie chodziło mu oto, że jak popęka szkliwo (a lubi popękać i nawet widziałam taką)jest bardzo widoczne,robi się taka jakby miała na sobie"pajęczyny" ,ale przecież kasztanowa też może popękać -no nie?-w sumie to nie wiem co o tym sądzić.Ja zdecydowałam się na kasztanową tylko ze względu na cenę.Mój dach ma 140m2 i dachówka podst.(tej może troszkę zabraknąć),gąsiory i dachówki krańcowe kosztowały mnie 7500zł-według mnie cena rewelacyjna. Klesiu staram się już wszystko kupować by pózniej tylko wstawić do domku i mieszkać .Wiadomo mebli do kuchni nie zamówię szybciej, bo muszą być ściany ale sprzęt AGD mogę kupić ,ale 1warunek - TRZEBA WIEDZIEĆ CO SIĘ CHCĘ. Dziewczyny z tymi łazienkami to było tak;poszłam do sklepu kupić część do baterii(bo mi przeciekała) i widzę Pan ma telewizor na którym pokazują się projekty łazienek i zapytałam co to .Pan odpowiedział, że robi takie wizualizacje łazienek trzeba dać mu ich wymiary i wybrać jakieś płytki.Dał mi katalogi to i wybrałam -i tak w oto sposób powstały moje łazieneczki.Wiem też ile będą mnie kosztowały płytki.Dzięki tym projektom mogłam zakupić kabinę ,wannę...-bo wiem, że mi się zmieszczą.Kafle do łazienek kupię dopiero jak będą już ściany a te , które zakupiłam są tylko do pralni i kotłowni . UFF,ale się rozpisałam :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 No to mnie uspokoiłaś z tą dachówką ile płaciłaś za m2 dachówki? ja wybrałam Braas ale to cementowa więc tańsza 19,50zł Fajnie masz z tym kupowaniem, też bym chciała, szczególnie że mam teraz dużo czasu bo jeszcze nie pracuję, siedzę z małym w domu, ale niedługo za 2 -3 będę musiała iśc do pracy chyba że zaczniemy żyć radością z budowy pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 09.03.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Za tą dachówkę płaciłam 2,52zł/szt.i wchodzi jej 12,6szt/m2 czyli 31,75zł/m2-cena taka sobie ,i nawet taka jak na allegro .W hurtowni robili mi też wyceny na braasa z powłoką cisar 3,25zł/szt.i na robena czarnobrązową 3,76zł/szt.Bardzo chciałam mieć czarny dach, ale w tym samym czasie była też promocja na średzką kasztanową i co,nie zastanawiałam się ani chwili dłużej-cena wygrała.Myślę że też będę z niej zadowolona tym bardziej że chciałam glazurowaną. Netko-jak nie możesz teraz robić zakupów to chociaż wybierz sobie co Ci się podoba ,zaplanuj wszystko -póki masz na to czas.Moje dzieciaczki już duże córcia ma 14lat a synuś 11 -"stare konie":D -muszą już nam pomagać i robią to chętnie,a szczególnie na budowie bo to też ich marzenie od kilku lat-mieć swój domek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.03.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 My właśnie będziemy mieć dachówkę Braasa bałtycką z powłoką cisar Nie mogę robić zakupów bo nie mam kasy, a nawet gdybym pożyczyła to i tak teraz nie kupię np płytek do łazienki bo trzeba przecież wymierzyć pomieszczenie i mieć wizję układu tych płytek a do tego to muszę stanąć w łazience i myśleć. Bardzo ładny zlewozmywak wybraliście mam podobny, trochę inny kształt: http://allegro.pl/zlew-zlewozmywak-granitowy-gamma-zug-7203-piaskowy-i1398937716.html Wszystko ładne a najładniejsze oszczędności. Ja tez uwielbiam się targować i szukać przecen Fajnie budować z "dużymi" dziećmi. Nie dość że nie musisz za nimi gonić to jeszcze Ci pomogą ja mam 2 latka więc nie wyobrażam sobie jak to będzie wyglądało bo dużo rzeczy chcemy sami robić a on wiecznie przy mamie. Wybrane mam już prawie wszystko, nawet kolory w pomieszczeniach mi się ostatnio wyklarowały. Zaplanowaną mam nawet przeprowadzkę-przed moimi urodzinami czyli na początku listopada ale jak to na budowie-opóźnienia muszą być....co będę pisać, zajrzyj do mojego dziennika pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.03.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Cześć,ulciam jesteś niesamowita z tymi zakupami. Jak to robisz, że masz takie ceny? Gdzie się tak nauczyłaś targować? Rozumiem, że to zakupy w sklepie "stacjonarnym", nie w necie?Widzę, że zaraz nas przegonicie z robotą. No ale w końcu masz silniejszą motywację, hihi. My mieliśmy zaczynać, ale znowu przymroziło. Muszę wykorzytsać ten czas na zakupy... Edytowane 10 Marca 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 12.03.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Netka- płytek do łazienek to ja też nie kupuję czekam aż będą ściany, ale do kotłowni i pralni już tak:D.Zlewozmywaki mamy tej samej firmy a różnią się tylko kształtem.Mam teraz taki granitowy i innego mieć nie chciałam -fakt, że często trzeba go czyścić ale co tam, podoba mi się i koniec . Jak twój synuś przebywa zawsze z tobą to tak pózniej jest-ja miałam tak samo dopóki nie poszedł do przedszkola ciągle był przy mojej nodze-bo to są takie "mamine synki";). Ja mam ambitny plan by do sierpnia się wprowadzić ,ale Ty to już normalnie szok! -do listopada!Wiesz,ale wszyscy mi mówią że to dobrze jak się ma taki plan jest to motywacja do budowy i wszystko idzie do przodu i nie ma czasu na oglądanie się.-oby tylko pogoda dopisały i wykonawcy nie nawalili to damy radę ! Dobrą cenę uzyskałaś za tą dachówkę -u nas ceny chyba sporo wyższe! a na jaki kolor się zdecydowałaś -czarny? Klesia-co do targowania to po prostu - samo życie;).Te zakupy to w sklepie tutejszym .Ech,chyba Was nie przegonimy -u nas dzisiaj ocieplają fundamenty.Dobrze że już mrozów nie ma i deszcz nie pada-tylko CIII ,żeby nie zapeszyć Dziewczyny a jak tam u Was wykonawcy ?- zamówieni do poszczególnych etapów? pozdrawiam i życzę pracowitego tygodnia na budowie:yes: :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.03.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Ważne ,że sezon zaczęty. Bardzo starannie wykonać zasypywanie. Bez pośpiechu. Warstwami po30 - 40 cm i zagęszczać. Nie bawić się z żadne zagęszczanie wodą. Źle zagęszczonego gruntu już się nie da późnij naprawić. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Cześć,u nas już trochę rozmarzło, oby tylko przez kilka najbliższych nocy nic nie przymroziło, to w czwartek lub piątek M zagęszcza grunt, zakłada rury i zamawiamy beton. Ekipa murarzy już czeka (też nogami przebierają, bo robót sporo a pogoda średnia), no i dachowców też mamy. Generalnie to ściany mieliśmy sami stawiać, ale stało się, jak się stało. Oby kasy wystarczyło. Trzymajcie kciuki za sprzedaż naszego mieszkania, aż boję się zapeszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 13.03.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 WitajZbigniewie-nareszcie udało się rozpocząć sezon .Z tego co wiem to mój wykonawca zasypuje ok.30cm piachu i ubija ubijarką -nie zagęszcza wodą.Jak pogoda pozwoli to pod koniec tygodnia zalejemy płytę.Trzymaj kciuki . WiteczkaKlesiu-przymrozków nie będzie ,ale zapowiadają przelotne opady deszczu .My mamy wykonawców już do wszystkich prac,oby tylko pogoda dopisała -to będzie dobrze .Wy sami robiliście stan0? Kciuki trzymam mocno-jak dacie dobrą cenę to sprzedacie:yes:(a jakie duże macie mieszkanko?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 13.03.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Hej, to nie pomyłka z tym stanem zero, mój M musi wziąć urlop, a to nie takie proste, dlatego myślę że dopiero pod koniec tego tygodnia zagęścimy grunt, więc beton zamówimy w przyszłym tygodniu, niestety. No to może ciut wcześniej niż 30 marca osiągniemy stan zero, tak więc widzisz że na pewno nas przegonicie.Nasze mieszkanie ma 45m2, wczorajsi "oglądacze" mają się zdecydować w ciągu dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 13.03.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Z tym urlopem to wiem jak to jest bo mój to w ogóle nie dostaje:yes: Zrobicie sami stan0 to zaoszczędzicie ok.10tyś.-fajnie Mieszkanie sprzedacie ,spokojnie jak nie ci to będą inni -metraż nie za duży to i problemu nie będzie:yes: U mnie mieszkanie duże (77m2) musiałam dać cenę dużo niższą by w ogóle sprzedać a i jeszcze pokoje przechodnie-to już "całkiem do bani " i co -udało się.A po sprzedaży macie się gdzie wyprowadzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.03.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Widzę, że na zakupach udało Ci się sporo zaoszczędzić tak trzymać! no i piękny prezent na dzień kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 14.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Zrobiłam pierwsze zakupy!!! Mała rzecz a cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 14.03.2011 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Msdracul-oj bardzo piękny:yes:. Klesiu-a co kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 14.03.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Baterie do dolnej łazienki (foto u mnie w dzienniku), pytałam u netki o zlewozmywak -czemu akurat taki wybrałaś? jak to się ma do koloru blatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts