Renatamama3 05.09.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 My ocieplamy sami właśnie dziś mąż zaczoł prace przygotowawcze ,za sam tynk pan powiedział mi 10 zł m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.09.2011 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Hej dziewczyny!-kuruję się ,kuruję ,ale na zniszczony kręgosłup lekarstwo jest tylko jedno -nie robić! A co zrobić jak pracy tyle w domu i w okół niego:(. Ale u Was są kosmiczne ceny za ocieplenie -u nas ceny są od 35-50 zł/m2 ,a ja znalazłam 2 wykonawców co biorą 30 i 35 zł/m2 (robocizna na gotowo). Jestem po pierwszej rozmowie telefonicznej z nimi a teraz czekam na ich wizytę i zobaczymy jak się z nimi będzie rozmawiało. Renata-My nie zrobimy sami ocieplenia bo czasu brak no i rusztowania też.Pumpaluna-wycenę miałam na całość mebli .Jeśli chodzi o cargo to szerokość jest 30cm a wysokość mebli mam 208cm(zdjęcie w dzienniku). Edytowane 6 Września 2011 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.09.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 dzięki za info, cargo 30 przewiduję ale chyba dwudzielne, jakoś się boje że takie wysokie będzie się wypacało. no i u nas meble będą do samego sufitu więc takie mocno wysokie by wyszło, bez sensu w takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.09.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A jak działa takie wysokie cargo wypakowane różnościami, chodzi mi o to, czy nie jest ciężko wysunąć? Sprawdzałam takie ze wspomaganiem;) i nie było problemu, ale nie wiem jak bez tego udogodnienia... W domu mam tylko niskie cargo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.09.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ulcia no my musimy sami ocieplać bo kasa 35 zł metr a 10 zł za sam tynk to jest różnica na prawie 200 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 08.09.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Renia-jak macie rusztowanie to już jest połowa sukcesu -a jak jest czas i umiejętności to już jest sukces:yes: U nas niestety brak rusztowania ,brak czasu i umiejętności i jesteśmy zmuszeni na firmę ,ale mam taką co zrobi mi to za 35zł/m2 z tynkiem na gotowo-u mnie też 200 m2.-taki mały dom a tyle metrów. Ardea- jeszcze nie wiem jak się zachowuje taka szafka cała załadowana-bo stoi jeszcze pusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.09.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Właśnie rusztowania brak mamy tylko 2 przęsła można z niego dostać do stropu ,później kombinowanie ale coś się wymyśli może wypożyczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.09.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ulciam to koniecznie wypakuj porządnie i daj znać nim cała reszta podglądaczy forumowych zacznie kuchnię planować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.09.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ulciam bardzo, bardzo fajnie wyglądają te drzwi. Mam nadzieję, że póki co nie masz do nich żadnych zastrzeżeń. Przykro mi z powodu Twojego kręgosłupa, oszczędzaj się w miarę możliwości. Wiem, wiem, łatwo się mówi...Masz już te mebelki w salonie? Nie wiem czy dobrze kojarzę że zamawiałaś je przez internet, jeśli tak i możesz polecić, to bardzo prosze o informację o sprzedawcy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 09.09.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Pumpaluna- ok.jak załaduję to dam znać jak to działa,ale to trochę jeszcze potrwa ponieważ czekam na brakujący kosz i uchwyt do niego. Klesia-co do drzwi to nie mam na razie żadnych zastrzeżeń,ale jak bym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym ten jasny kolor,bo na tych znać paluchy. Mebelki do salonu mam (kupione przez internet razem z sypialnią),ale jeszcze nie ustawione,jak to nastąpi to kliknę zdjęcie. Jeśli chodzi o kręgosłup to oszczędzam się ,ale to nic nie daje ,codziennie jestem na lekach przeciwbólowych,aż się boję co będzie dalej ze mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.09.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ulcia na basen mi pomogło chodziłam na fitnes w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 16.09.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witaj Ulcia! Dawno nie zaglądałam, dzieję się u mnie sporo i to nie tylko budowlanie i dlatego nie mam czasu. Dobrze że ocieplacie dom przed zimą. My jesteśmy w trakcie dłubania a w zasadzie w tym tygodniu jest przerwa technologiczna bo nie ma styropianu. Do tynku mamy pana za 5zł/m2. Też chcemy tynk silikatowo-silikonowy. Ile płacicie za wiadro? Drzwi mamy zamówione takie same jak Twoje. Jaki masz kolor?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.09.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Z tym ociepleniem to w sumie nie mamy wyjscia, bo jak wiatr wieje to czuć go w domu np.przez gniazdka w ścianie :bash:. Tynk będzie firmy ceresit w cenie ok.130zł/25 kg. Moje drzwi to kolor orzech włoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 21.09.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Nasze też będą w kolorze orzech włoski:)Ulciam fajne mebelki w saloniku, dużo ich. Ja myślę tylko o jakiejś komodzie i szafce pod rtv.Co tam teraz działacie? Pokażesz coś jeszcze? Proszę, proszę...PS Jak zdrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.09.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Klesiu- ogólnie to prace bardzo,ale to bardzo spowolniły.Mąż coś tam codziennie dłubie wieczorami ,a ja trochę się obijam bo mój kręgosłup nie pozwala mi nic ciężkiego robić.Szykujemy się też do ocieplania domu i zwozimy pomału materiały. Co chciałabyś zobaczyć-powiedz a zrobię zdjęcie. pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Wszystko... pewnie dom ciągle się zmienia. A poważnie, to wiatrołap, pokój córci, karnisze, firanki. Jaki kolor masz w salonie?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ulcia mój sąsiad z tego styro ocieplał dom i ocieplał podłogi pod wylewki my kładliśmy pod wylewki .U nas też się ociepla ale mieliśmy przestój bo czekaliśmy na styropian bo mąż zamówił frezowany a na taki styro się czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.09.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Dawno mnie tu nie było a tu tyyyle zmian!!!! przede wszystkim gratuluję przeprowadzki!!! Z zapartym tchem śledziłam wczoraj te wpisy Kuchnia wyszła cudnie! Mogę wiedzieć co to za mebelki? jakie szafki przeważają? jesteś zadowolona? Jeszcze raz gratuluję! ślicznie wam wyszedł domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ulcia i jak idzie?? Ociepliliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 09.10.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Hej, zaglądam i zaglądam. Wszystko w porządku u Was? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts