anutka2 31.12.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 13.01.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 domek jak się patrzy...extra:) Mile zaskoczył mnie piec firmy SAS w waszej kotłowni...jak wam sie sprawuje?? ja już dawno upatrzałem sobie piec tej firmy ale na miał ciekaw jestem opini?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 14.01.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 domek jak się patrzy...extra:) Mile zaskoczył mnie piec firmy SAS w waszej kotłowni...jak wam sie sprawuje?? ja już dawno upatrzałem sobie piec tej firmy ale na miał ciekaw jestem opini?? Nasze opinie co do pieca są pozytywne.Nasz piec jest też na miał i ma dodatkowe palenisko tzw.tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 08.02.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witaj Ulciam ! Jak ja się cieszę, że znalazłam Twój dziennik ! U mnie budowa dopiero w planach, ale od bardzo dawna szukam fajnego projektu i najbardziej podobają mi się te z pracowni L&K. Nie wiem jaki projekt kupimy ( nie mogę się doczekać tego momentu:P ), na chwilę obecną najbardziej podoba mi się L&K 234. Twój domek jest też bardzo fajny, w sumie bardzo podobny do tego który ja wybrałam. Byłabym wdzięczna gdybyś podała kosztorys;) A póki co uciekam czytać dziennik do końca, bo jestem dopiero na 2 stronie Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 08.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Widzę, że dawno nie pisałaś w dzienniku ..... Podoba mi się cały domek, mam nadzieję że kiedyś -jak tylko znajdziesz czas to wrzucisz dużo zdjęć. Jestem ciekawa każdego kąta, bo w "moim" projekcie układ pomieszczeń jest niemal identyczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 10.02.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witaj Kalisa! Fajny awatar-byłam w kinie na tym filmie . Cieszę się,że Ci się podoba mój domek. Ja długo szukałam projektu domu prostego ,taniego w budowie a zarazem funkcjonalnego.W projekcie tym wykorzystałam każdą wolną przestrzeń i na tych 113 m2 pow.mam garderobę ,pralnię i schowek . Każdy kto zajeżdża pod nasz dom mówi"ale fajny mały domek" a jak w chodzi do środka to jest w szoku,i mówi" że w cale taki mały nie jest "..Jeśli chodzi o koszty budowy (w moim przypadku) to stan do wprowadzenia się ,bez mebli, ale z papierami to 270 tyś.Można było taniej wybudować tzn.zastosować tańsze materiały i robić wiele rzeczy samemu.U nas koszt samej robocizny na całym domu wyniósł ok. 62 tyś.. Życzę miłego czytania mojego DB. i jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 11.02.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Hej Ulciu, dawno nie pisałam, ale przez te mrozy zastój na budowie to i na forum nie zaglądam:)skończyliśmy elektrykę i czekamy na ciepełko żeby zacząć tynkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 12.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ulciam dzięki za informacje. Twój kosztorys bardzo mi się podoba - tak myślałam, że nie przekroczyliście 300 tyś. U nas powinno wyjść taniej, bo większość prac wykonamy sami Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 13.02.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ulciam jeszcze jedno pytanie- jaka jest powierzchnia netto Waszego domku? Na stronie pracowni nie ma takich informacji, wysłałam im maila z pytaniem o projekt L&K 234 i okazało się że przy powierzchni użytkowej 107 m, powierzchnia netto wynosi 137m. Ciekawa jestem ile u Was wyszło. 62 tyś to sporo, ale robocizna jest bardzo droga. Najważniejsze, że udało Wam się z całym domkiem zmieścić w kwocie 270 tyś. Z tego co widzę to planowaliście wydać 280 tyś? Chyba niewielu osobom udało się wybudować taniej niż było w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 13.02.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Witaj Kim! Co tam słychać u Was?-zraz idę poczytać Twój dziennik Cześć Kalisa !jeśli chodzi o robociznę to w naszym rejonie jest ona bardzo droga,choć wydaje mi się ,że i tak znalazłam wykonawców z dobrymi cenami . Do kwoty jaką wydałam na dom trzeba doliczyć jeszcze pieniądze na wyposażenie i tu już pieniądze poszły .Przed domem kosteczka też już jest,ale zabrakło nam ogrodzenie . .Jeśli chodzi o pow. to u mnie pow.użytkowej(powyżej 190cm h)jest 99,9 m2 , a pow. netto (całk.po podłodze) jest 113 m2. Z tego co wyczytałam to będziecie wiele rzeczy robić samemu-fajnie ,dużo zaoszczędzicie.U nas nie było takiej opcji,bo mąż się na tym nie zna a i czasu nie ma .Ja natomiast przy wykończeniówce działałam ostro:). Załóż DB. to będziemy śledzić Wasze poczynania . Pozdrawiam Ciepło PA PA Edytowane 14 Lutego 2012 przez ulciam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 13.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ulciam u mnie budowa dopiero w planach, nawet działki nie mamy. Teraz musimy pozałatwiać kilka rodzinnych spraw i dopiero będziemy myśleć . Nawet nie wiem ile czasu nam to zajmie, ale pośpiechu nie ma bo mamy gdzie mieszkać. Szukam fajnego projektu, ale na co w końcu się zdecydujemy to czas pokaże- ciężko wybrać projekt nie mając działki:D Myślałam, że u Was jest 113 powierzchni użytkowej a tu niespodzianka Kiedyś pisałaś że dom na żywo nie wygląda na taki mały , ja uważam, że nawet na zdjęciach tego nie widać. Mnie się podobają takie domki- małe, ciepłe, przytulne. I przynajmniej sprzątania mamy mniej:yes: Będziesz jeszcze dodawać jakies zdjęcia? Nie ukrywam, że nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 14.02.2012 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Kalisa-ważne, że są plany i marzenia ,które będziecie pomału realizować .Najpierw musi być działka,pózniej warunki zabudowy a na końcu wybiera i dopasowuje się projekt do danej działki. Niestety u nas pow.użytkowej jest 99,9m2(sprzątania też sporo:yes:),ale nasza ścianka kolankowa ma 115 cm.wysokości(na gotowo) tak że w cale nie odczuwa się tych skosów i poddasze jest naprawdę super użytkowe-nie musimy chodzić na czworaka pod skosami.. Jakie zdjęcia Cię interesują to może coś wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 14.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ulciam wiem, że najpierw musi być działka, ale nie mogę się oprzeć- uwielbiam przeglądać projekty domów Mam czas żeby wybrzydzać i dokładnie przemyśleć jaki dom będzie dla nas idealny. Mam nadzieję że WZ pozwolą nam wybudować właśnie taki domek jak Ty masz- prosty, tani, przytulny. Jeśli chodzi o zdjęcia to chętnie zobaczyłabym pokoje dziecięce , bo zastanawiam się czy są ustawne i wygodne. Faktycznie ścianka kolankowa wysoka- taka była w projekcie czy zmienialiście? Gdzieś kiedyś czytałam, że pokoje są wygodne jeśli ścianka kolankowa ma co najmniej 90 cm. Nie wiem ile w tym prawdy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 15.02.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Oryginalnie w projekcie wys.ścianki kol.jest 90 cm.,ale u nas był zmieniony strop na gęstożebrowy winerbergera ,oraz obmurowana została murłata co dałonam wys.115 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.02.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ulcia a ta kwota to już z elewacją, armaturą płytkami etc? Bo jeśli tak to muszę przyznać że oszczędnie Ci to wyszło, baaaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 18.02.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Cześć Pumpaluna! cieszę się, że mnie odwiedziłaś.Co słychać u Ciebie i na Twojej budowie? .Kwota jaką podałam wyżej jest za dom z papierami ,łazienkami,panelami -na gotowo. Wystrczy wstawić meble i "powiesić czapkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.02.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) No to faktycznie wam wyszła ładna i przystępna sumka, zazdroszczę. Ze wszystkimi papierami od projektu aż do dzisiaj nam też tyle poszło a jeszcze za panele nie zapłaciliśmy i robocizny za zrobienie gładzi na suficie na górze i za płytki, ale za to mamy już całe agd w tej kwocie. Chyba jestem zbyt rozrzutna bo mimo że planowałam na początku cięcia i tańsze panele czy płytki to jednak się nie udało. Przemyślawszy sprawę stwierdziłam że nie chcę się męczyć z czymś co mi się średnio podoba i najwyżej te 30tys kredytu więcej będziemy spłacać niż byśmy chcieli. Dopiero doczytałam, że Ty masz jednak z deka mniejszą powierzchnię użytkową, u nas 122m2, a po podłogach 140m2 plus do tego 30m2 pow.gospodarczej to i koszty trochę się inaczej rozłożyły. Ściankę kolankową mamy 120cm i gdyby nie grubsza wełna to byłoby 7cm więcej i tu trochę żałuję bo najładniejsze komody właśnie 120-122cm mają ale trudno, będzie niższa z ikei A u nas na budowie praca rusza po niedzieli, będą płytki się kładły i gładzie pójdą. W marcu malowanie, panele i schody a w kwietniu przeprowadzka. Na wielkanoc nie damy rady ale długi weekend majowy będzie już na swoim. Edytowane 18 Lutego 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.04.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Hej hej jak tam Żyjesz kobietko pewnie w ogrodzie siedzisz i planujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.04.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Wesołego Alleluja! http://www.slonecznydwor.pl/imgk1_/informacje/wielkanoc2012.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.04.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Hej, hej! Pokażesz zdjęcia ogrodu bo pewnie już tam działasz? WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts