ulciam 04.05.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Piotrek_Wołomin-oj nie narzekaj,twoja firma też obrotna a i dom masz większy od mojego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Dopiero dziś trafiłam na Twój dziennik i cóż widzę - następni miłośnicy pociągów i torowisk:) (my też budujemy blisko torów). Kolejna cecha wspólna to biadolenie na gabaryty domku ... Wasz bardzo mi się podoba - wyjątkowo zgrabna i bezpretensjonalna bryła. A jak czytam ile dałaś za wszelkie sprzęty - to jestem pod ooogroomnym wrażeniem, ja kompletnie nie umiem się targować. U nas wczesny etap budowy, ale już wiem, co będę robiła przez zimę - szukała promocji i okazji:) I na koniec pytanie: nie czekaliście po zalaniu stropu, żeby stężał itp., bo nas zalewanie czeka za jakieś 2-3 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Więźba wygląda perfekcyjnie. Właśnie podpatrzyłam że to co wystaje poza mury trzeba pomalować na docelowy kolor całe życie się człowiek uczy. To będzie na pewno moje zadanie. Wybrałaś cegłę na komin? Jaka będzie dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.05.2011 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ardea-cieszę się że zawitałaś w moje skromne progi :)Ja nie jestem miłośnikiem pociągów(ale też nie przeszkadzają mi -jak na razie) ,ale mój mąż tak;)lubi słuchać stukot kuł po szynach -no cóż w końcu były kolejarz:rolleyes: Zima to najlepszy czas na planowanie i robienie zakupów,można spokojnie wszystko przemyśleć i szukać okazji. Nasz strop był zalany w sobotę o godz.14, a w poniedziałek rano ekipa zaczęła ciągnąć mury dalej. Wpadłam na chwilę do Twojego dziennika ,ale nie mam czasu posiedzieć w nim dłużej bo muszę wyszykować dzieci do szkoły i zmykać na budowę.Obiecuję że przeczytam w wolnej chwili cały.Śliczny domek budujecie netka-dachówka będzie w kolorze kasztanowym-robena, a komin tzn.klinkier na niego też już wybrany i padło na winerbergera kolekcja Futura wzór Kosmo o kolorze kasztanowo-rubinowym.Jak usłyszałam cenę za sztukę to mi szczęka opadła:jawdrop:(szkoda że nie cenka),no ale cóż jak się chce komin z klinkieru to trzeba płacić.Myślę że ten kolor najlepiej pasuje do koloru tej dachówki i co się okazało jest bardzo popularnym kolorem bo brakuje jej w składzie budowlanym i musimy czekać na dostawę. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.05.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam. Piękne postępy. Jeżeli mogę to przypomnę / jeżeli już nie pisałem ?:rolleyes:/ 1. ściany szczytowe murujemy do spodu krokwi, od góry trzeba je docieplić inaczej powstanie mostek cieplny przez dachówkę. 2. cegła klinkierowa na komin koniecznie pełna, nie kratówka i murować na pełne fugi. Po wymurowaniu zafugować specjalną fugą do klinkieru nie tą samą zaprawa do murowania. Można też cały komin zaimpregnować np. czymś takim http://www.silikonypolskie.pl/?opt=asortyment&item_id=12 3. Bardzo ważne jest prawidłowe zakończenie komina systemowego .!!! Powodzenia. Ps. Jętki powinno się skręcić z krokwiami na dwie śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.05.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ulciam, gdzie obiecane zdjęcia? My też mamy miec robena, ale tobago. Jak chodzi o kominy to będziemy szukać jak najtańszej opcji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.05.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Zdjęciaaaa....są w dzienniku Ja też szukałam tańszej opcji,ale zdecydowalam sie na klinkier i chyba jest najlepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.05.2011 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Cześć Zbigniewie !Na komin kupiona pełna cegła klinkierowa i z tego co wiem będzie murowana na pełne fugi specjalną zaprawą do klinkieru.Szczyty ocieplone i myślę że mostków nie będzie:).A podpowiedz mi jak ma być zakończony komin;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.05.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Super, fajnie to już wszystko wygląda. Widzę, że trzymasz rękę na pulsie i logistycznie wszystko rozpracowałaś. Jaką kuchnię będziecie mieć? Pokażesz jakiś projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.05.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Cześć Zbigniewie ! Na komin kupiona pełna cegła klinkierowa i z tego co wiem będzie murowana na pełne fugi specjalną zaprawą do klinkieru. Szczyty ocieplone i myślę że mostków nie będzie:). A podpowiedz mi jak ma być zakończony komin;) Zgodnie z instrukcją. Nie wiem jaki masz system, ale generalnie chodzi o to , że wkład kominowy , czyli rura musi swobodnie wychodzić przez czapkę kominową. Nie może być trwale obetonowana. przez płytę betonową jest specjalny kołnierz z blach nierdzewnej który wystaje ponad czapkę. Rura wystaje ponad płytę około 15 cm , na nia nachodzi specjalna kształtka ' odwrotna doniczka ' która zapewnia możliwość ruchu rurze ceramicznej, a jednocześnie zabezpiecza komin przed przeciekaniem wody. Pod czapką są kratki wentylacyjne izolacji termicznej. Poszukam rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.05.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 http://www.schiedel.pl/uploads/pics/schemat.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 07.05.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dzięki Zbigniewie-już wiem znalazłam instrukcję montażu komina . Klesiu- kuchnia bez jakichkolwiek cudów jak dostanę projekt na e-maila to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 09.05.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Gratuluję idealnie dopasowanej więźby ale pewnie cieszy taki widok ja na razie "jaram" się swoim wykopem, a to przecież tylko dziura w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.05.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dzięki Zbigniewie-już wiem znalazłam instrukcję montażu komina . Jeszcze dla ścisłości, zasady murowania komina jeżeli chodzi o wysokośc; http://wspolnoty.net.pl/printview.php?t=1840&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 15.05.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Cześć,zaczęłam się zastanawiać nad tym tujami. Zadowolona jesteś z tego zakupu, chodzi mi o wielkość sadzonek, przesyłkę itp.?Te płytki z opoczna widziałam na zdjęciach jakiejś łazienki, fajnie wyglądają. Na razie nie mogę sobie wyobrazić Twojej kuchni, ale tak to jest, jak się ma kiepską wyobraźnię. Co to za oszklona witryna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 17.05.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Sadzonki były ładnie ukorzenione i zdrowe wielkość ok.10cm. a odbiór był osobisty.Na razie jestem z nich zadowolona ,oby tylko się wszystkie przyjęły;)Ta oszklona witrynka ma przyozdobić troszkę te meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.05.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dzieje się u Was, dzieje! Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.05.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ładnie idziecie do przodu .Ale coś mi się wydaje ,że do sierpnia ciężko będzie się wam wyrobić ale trzymam kciuki .U na po mc jeszcze czuć było wilgoć po wylewkach .Chodzę codziennie i wietrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Obejrzałam projekt Twojej kuchni i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to praktycznie brak blatu między zlewem a kuchenką. Miałam tak u siebie w mieszkaniu i bardzo mnie to wkurzało, a jak doszło do remontu to był priorytet. Co prawda udało się zyskać jedynie ok. 40 cm blatu, ale zawsze coś. No chyba, że planujesz zlew 1-komorowy z ociekaczem (ociekacz po prawej) to może to wystarczy. JA w każdym razie bym jednak je rozdzieliła. A może zlew przenieść pod okno (wiem, że nie wszystkim takie rozwiązanie odpowiada)? To taka moja mała uwaga do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 25.05.2011 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Renatamama-my musimy wprowadzić się na koniec sierpnia,innej opcji nie ma agalind-fakt,nie ma blatu dzielącego zlew od płyty.Teraz już za pózno na zmiany bo woda zrobiona ,meble zamówione a w poniedziałek wchodzą z tynkami.Na mieszkaniu też tak mam i powiem Ci, że nie narzekałam na takie rozwiązanie . Mam baterie z wyciąganą wylewką co ułatwia mi nalewanie wody do garnków i takie samo rozwiązanie wybrałam do nowej kuchni:yes:.Ja nie chciałam zlewu pod oknem i najbardziej odpowiednim miejscem było właśnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts