Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE -Nasz "ELKAŚ"-LK&506

Recommended Posts

Cześć, a Ty jakie masz kolory w kuchni? Możesz na priva zdradzić jej cenę?

Super, że już macie prawie stan zamknięty, trzymam kciuki, żeby Wam się udało wszystko zrobić do sierpnia. Przegapiłam gdzieś kolor okien, czy to orzech? Udało Wam się idealnie dobrać odcień okien i drzwi - my chodziliśmy z kolornikiem od okien i nie bardzo znaleźliśmy...

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Ulciam dzisiaj dopiero odkryłam Twój dziennik. Idziecie jak burza z budową, a szczególnie Ty pędzisz z zakupami do nowego domu. Za niedługo przykryjemy dach i w tym roku raczej nic więcej nie zrobimy, o oknach i drzwiach pomyślimy może na przyszły rok, jeśli wszystko dobrze pójdzie. A o szybkiej przeprowadzce do mojego "elkasia" jak na razie nie mam co marzyc. Wydaliśmy ok. 72 tyś na SSO i musimy teraz podreperować nasz budżet.

Renatamama-my musimy wprowadzić się na koniec sierpnia,innej opcji nie ma :D

agalind-fakt,nie ma blatu dzielącego zlew od płyty.Teraz już za pózno na zmiany bo woda zrobiona ,meble zamówione a w poniedziałek wchodzą z tynkami.Na mieszkaniu też tak mam i powiem Ci, że nie narzekałam na takie rozwiązanie . Mam baterie z wyciąganą wylewką co ułatwia mi nalewanie wody do garnków i takie samo rozwiązanie wybrałam do nowej kuchni:yes:.Ja nie chciałam zlewu pod oknem i najbardziej odpowiednim miejscem było właśnie to.

A myślałam ,że na początku sierpnia no to może ,może.

agalind-fakt,nie ma blatu dzielącego zlew od płyty.Teraz już za pózno na zmiany bo woda zrobiona ,meble zamówione a w poniedziałek wchodzą z tynkami.Na mieszkaniu też tak mam i powiem Ci, że nie narzekałam na takie rozwiązanie . Mam baterie z wyciąganą wylewką co ułatwia mi nalewanie wody do garnków i takie samo rozwiązanie wybrałam do nowej kuchni:yes:.Ja nie chciałam zlewu pod oknem i najbardziej odpowiednim miejscem było właśnie to.

Jeśli Tobie wszystko pasuje to nie ma o czym mówić. :) To były tylko moje spostrzeżenia. Ogólnie kuchnia zapowiada się fajnie. No i te szarości na ścianach:yes:.

Dom, który posiada okna i drzwi od razu lepiej wygląda. Jak ja bym chciała być już na tym etapie!!!! Pozdrawiam.

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!

też się cieszę że wreszcie mamy SSZ!

Ardea-często przeglądam allegro i szukam to co mnie interesuje a co do schodów to też były dwu zabiegowe ale je zmieniliśmy .

MadziorekPotworek-Ty też budujesz "elkasia"?my musimy się uwijać z budową bo mamy sprzedane mieszkanie.Czy wprowadziłaś jakieś zmiany w swoim domku?-pochwal się a w ogóle to gdzie Twój dziennik?

renatamama-na koniec sierpnia i mam cichą nadzieję że się uda:rolleyes:

msdracula-oj,taki widok cieszy bardzo i można zamknąć dom :yes:

agalind-wkrótce też osiągniesz taki etap :yes:

Jesteście niesamowici.:jawdrop:

Dwa , trzy dni was się zostawi a tu już takie postępy.:)

Okna piękne.

Ps.

Proszę dopilnować aby pod oknami były solidne podparcia , nie sama pianka.

Pod tarasowe okna to częsty błąd.

Są specjalne , fajne podpory.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=33724&d=1292061433&thumb=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=33722&d=1292061031&thumb=1

Jeżeli można , to proszę o zdjęcie komina od góry. Zobaczymy jak jest wykonana membrana przy kominie, szczególnie od góry.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=45569&d=1298982089&thumb=1

Taka zalatana jestem że ledwo zdążam swój dziennik uzupełnić, zajrzałam dzisiaj do Ciebie a tu... wow! Okna, drzwi! SSZ skończony! Śliczne okna, drzwi też ( ja też będę mieć te same wejściowe tylko bez witraży-kiedyś pisałam), kolor jest super.

Pozdrawiam i postaram się zajrzeć niedługo :)

Ula!

Kolejne WOW.

Tynki,wylewka,kafelkarz czytam wszystko jednym tchem ,żeby dostosowac się do Twojego. I ......nie wiem jak Ty kobieto wyrabiasz i ogarniasz. Zwłaszcza,że finisz tuż,tuż.

Niby u nas terminy bardzo zbieżne z Waszymi tyle tylko,że bez takiej gonitwy.

A więc trzymam kciukasy i podglądam regularnie.

NO NO NO ale gnacie .TO tera wietrzyć ,wietrzyć tynki .U mnie dziś był pan kafelkowy zaczyna od piątku wieczór gruntowaniem podłóg .A jak mąż znalazł pracę ? MÓJ 2 mc w delegacji zarabia na kuchnię i grzejniki ,może na coś jeszcze zostanie .Kurcze to jest polska polityka w innym kraju robiąc to samo zarabiasz 3 x tyle plus wyżywienie Gratis.

Cześć lili!-zgadza się terminy mamy zbliżone,ale tempo już nie :D.Wiesz,już pomału mam dość tego,momentami mam wielką pustkę w głowie i nie wiem nawet jaki jest dzień tygodnia -po prostu wysiadam.

Cześć Reniu ,dawno Cię u mnie nie było!:yes:- mąż na razie pracuje ,ale cały czas myśli o wyjezdzie za granicę bo tu nie najlepsza płaca.Jak nam zabraknie kasiorki to będzie klops a z nędznej wypłaty już nie odłożę,ledwo starcza na życie.Na razie nie mam jak wietrzyć bo pozaklejali okna folią i nie chcę tego ruszać,ale jak skończą dół to zaraz ją ściągam i wietrzymy!