anulkawj 23.02.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam! Kupiliśmy używane meble z rattanu. Już wiem, jak je doświeżyć, jednak jest problem - w niektórych miejscach schodzi lakier - jak go zdjąc zupełnie, żeby nie uszkodzić powierzchni i czym później polakierować? Dziekuję za wszelkie pomysły - zwłaszcza sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam! Kupiliśmy używane meble z rattanu. Już wiem, jak je doświeżyć, jednak jest problem - w niektórych miejscach schodzi lakier - jak go zdjąc zupełnie, żeby nie uszkodzić powierzchni i czym później polakierować? Dziekuję za wszelkie pomysły - zwłaszcza sprawdzone W Castoramie jest taki środek do usuwania lakierów i farb, niestety nie pamietam nazwy ale widziałem tak ze 3 miesiące temu więc jeszcze powinien być Widziałem prezentację tego własnie na meblach rattanowych. Facet pomalował je tym środkiem a potem ściagnął cały lakier sztywną szczotką. Na moja prośbę potraktował tym równiez krzesło obsługi. Z podobnym efektem. Zlazła farba, zostało drewno. Może na stronie internetowej casto albo leroy merlin znajdziesz coś podobnego. Jest takich środków trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 24.02.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki bardzo, bo mąż suszy mi głowę, ze takie graty przytargałam i muszę je odnowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 27.02.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Jeszcze jedno - czym można zmienic kolor rattanu na biały? dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts