polek2 24.02.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam! Otóż mam dylemat ponieważ robię remont łazienki i skulem cały tynk dlatego, że na tym tynku zaczynało być znać pleśń (najbardziej u góry w rogu). Podejrzewam, że było to skutkiem złej wentylacji przy dużym zawilgoceniu. Obecnie są gołe pustaki suporex i na jednej ścianie działowej cegła biała. Zastanawiam się nad położeniem na te ściany styropianu ok 3 cm grubości, siatki z klejem na to folię w płynie i płytki. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? I czy moja obawa o to że płytki mogą odchodzić razem z siatką (swoją wagę mają) jest uzasadniona?. Myślałem też nad płytami K-G ale mam obawy, że będzie widać pęknięcia na łączeniach i płytki też mogą zacząć pękać a w najlepszym przypadku na fugach. Nie wiem czy moje obawy są uzasadnione. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 24.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 napytasz sobie biedy tym styropianem , ściany pod nim będą grzybieć potrójnie , takich rzeczy się nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polek2 24.02.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 hmm no właśnie sam już nie wiem. Jedni znów mówią, że styropian przecież oddycha, tylko ze będą na nim płytki to chyba nie bardzo. A co z pękaniem płyt K-G?? Ewentualnie lepiej je przykręcać do ściany tzn na te listwy metalowe czy na klej?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 24.02.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 a nie lepiej położyć nowe tynki ? zagruntować ściany betokontaktem i cementowo wapienny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polek2 24.02.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 sam już nie wiem co lepsze...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts