Kasia_1982 24.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witajcie, jeszcze jakieś 2 miesiące dzielą nas od rozpoczęcia generalnego remontu małej łazienki w bloku. Stan obecny to osobne WC (malutkie...) i osobna łazienka. Plan jest taki, aby połaczyć te dwa pomieszczenia i w miejscu obecnego Wc zrobić taką wnękę z prysznicem,a sam kibelek przenieść w inne miejsce.Moje pytanie, do tych z Was, którzy mają u siebie taką wnękę- na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy jej robieniu, jakich błędów się wystrzegać, czego być może już byście nie zrobili 2 raz?Czy kafelki w takiej wnęcę robiliście do samego sufitu? Za wszelkie uwagi będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 25.02.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 No nie no, naprawdę nikt nie ma żadnych spostrzeżeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.02.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ale chodzi ci o aranżacj całej łazienki czy tylko o tę wnękę pytasz?Ja, przy małej łazience, dałabym płytki tylko tam gdzie jest to konieczne, a jeśli już wszędzie, to jakieś duże kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 25.02.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wiesz,głównie chodzi mi o tę wnękę, bo ogólnie w łazience nie chcę dawać do sufitu ( choć wszyscy naokoło twierdzą,że tak będzie lepiej i praktyczniej??). Ta wnęka to ostatni pomysł i trochę się boję, że nie wiem na co uważać przy jej robieniu - tak ogólnie mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 25.02.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 przy małej łazience brak płytek może być niewygodny, jednak płytki są łatwiejsze w utrzymaniu czystości- czyż nie? Niestety zawsze mieszkałam w bloku i tylko w jednym z wielu mieszkań miałam wielką łazienkę, więc jakoś porównując a propos tego co napisała jaksie wydaje mi się mimo wszystko, że wygodniej jest z płytkami.Kasiu, masz jakiś projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 25.02.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wklejam mega prymitywny plan łazienki zrobiony na prędkości Po prawej str od wejścia jest wanna ( tam gdzieś będzie kibelek i jakaś szafka) Na wprost od wejścia jest umywalka, będzie trochę przesunięta na lewo ( podobnie jak drzwi wejściowe). Tam gdzie czerwona kreska stoi pralka, która zrobi wypad do kuchni,i w tym miejscu właśnie będziemy się przebijać do kibelka żeby zrobić wnękę prysznicową, a więc wejście do niej będzie na lewo od drzwi wejściowych. Jeszcze gdzieś musi zmieścić się grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 25.02.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Mam łazienkę z wnęką prysznicową - całość ok. 2 m2. Ze względów praktycznych płytki położone są wszędzie na ścianach. Biorąc pod uwagę jak wygląda łazienka po kąpieli mojego dziecka uważam, że był to dobry pomysł. Nawet przy korzystaniu z umywalki moje dziecię potrafi zalać ściany dookoła siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 25.02.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Czytałam w Twoich myślach KamillaDeMon z tym "projektem" Choć patrząc na niego i tak wydaje mi się, że w rzeczywistości wszystko jest jeszcze mniejsze I chyba nie odzwierciedla to prawdziwych wymiarów Kibelek jest 1m/1m )) no ale zawsze jakiś pogląd jest Słuchajcie, WSZYSTKIE uwagi będą cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 25.02.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 i chcecie zrobić wnękę 1m/1m? suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 25.02.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Nie Nie wspomniałam o przesunięciu ściany, gdyż wejście do kibelka jest jakby głębiej niż wejście do łazienki. Po przebiciu ściany i przesunięciu tej od kibelka, brodzik będzie 1,5m/1m. To mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 28.02.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Kasia_1982 1,5m x 1m to nie jest mało jak na prysznic. U nas nas w domu na dole łazienka będzie nieduża i właśnie będziemy mieć prysznic we wnęce. 1m x 1,20m o ile dobrze pamiętam bez zaglądania w projekt. gotowe kabiny prysznicowe bywają jeszcze mniejsze wiec nie ma co się martwić taką powierzchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 W duzej lazience mam plytki do polowy ale w malej w ktorej mam tez kabine prysznicowa zdecydowalam sie na plytki do samego sufitu - tak w calej lazience jak i w kabinie prysznicowej - ktora dorabialismy kosztem kawalka przedpokoju. Nie wiem dlaczego ale ja poprostu obawialam sie, tego szatkowania tu plytki, tu sciana w tak malym pomieszczeniu. Na co zwracac uwage, u mnie trzeba bylo dobrze przemyslec drzwi brodzikowe, bo koniecznie chcialam otwierana szybe a lazienka jest dosc waska ... tak ze sprzety musialy byc przesuniete w druga stone, zeby nie kolidowac z otwieraniem drzwi jak ktos stoi przy umywalce na przyklad. Ten problem odpada przy suwanych drzwiach oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 28.02.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dzięki wielkie za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts