Exarius 24.02.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witajcie. W domu mam instalacje gazową oraz kominek. Od wakacji do stycznia grzaliśmy kominkiem. Pewnego dnia po prostu sterownik MSK przestał działac. Nie znamy przyczyny aczykolwiek stwierdzilismy, że może to byc spowodowaniem spaleniem się jego. Nic na to jednak nie wskazywało bo bezpiecznik był w prawidłowym stanie, prąd dochodził do sterownika. Dzisiaj przysłali nam sterownik MSP, fachowiec podlaczyl go. Dzialal, rozpalilismy w kominku, temperatura doszla do 35 stopni, w tym momencie pompa powinna zacząc pracowac. Niestety kolejny sterownik zgasł. Identyczna sytuacja jak z poprzednim. Zadzwoniłem do nich i powiedział, że nie ma pojęcia i mamy odesłac do naprawy. Słyszeliście może o podobnych przypadkach? Jutro odsyłam do nich obydwa. Szkoda jedynie pieniędzy, bo jeden sterownik 300 zł kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 26.02.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 My stosujemy sterowniki TATAREK i na ogól pracują OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monitor_ g 27.02.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Szkoda jedynie pieniędzy, bo jeden sterownik 300 zł kosztuje. Dokładnie podzielam zdanie. Sterownik firmy Tatarek, w tym przypadku model kominek Lux będzie pracował rewelacyjnie. Oczywiście należy ustawienia fabryczne odpowiednio wyregulować pod instalację. Szczególnie przydatna będzie funkcja przekaźnika bez-napięciowego do współpracy z kotłem gazowym. Proszę jeszcze raz sprawdzić biegunowość podłączenia przy zaciskach w pompie, przy odwrotnym podłączeniu pompa będzie pracować ale sterownik zostanie uszkodzony w momencie nagrzania wody do zadanej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts