weronikka1 24.02.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) . Edytowane 1 Marca 2012 przez weronikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 24.02.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) http://img203.imageshack.us/img203/1100/promyk1.jpg Uploaded with ImageShack.us Tak wyglądają rzuty przed poprawkami:http://img580.imageshack.us/img580/2766/r13x.jpg Uploaded with ImageShack.us A tak wygląda po poprawkach:http://img148.imageshack.us/img148/4651/r13zm.jpg' alt='r13zm.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Edytowane 2 Marca 2011 przez weronikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.03.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Komentarze i dziennik budowy na tej stronce są razem W sobotę lecimy do Polski. Bardzo się cieszymy jak za każdym razem, lecz ten wyjazd jest wyjątkowy. Tym razem staniemy się właścicielami naszego kawałka ziemi, co oznacza, że możemy odliczać już miesiące do powrotu do kraju, do naszych ukochanych rodzin. W między czasie mamy otrzymać Warunki Zabudowy. Fajnie by było gdybyśmy zdążyli jeszcze przed wyjazdem zamówić projekt i udać się do naszego architekta. Musimy omówić z nim wszelkie zmiany jakie chcemy nanieść na projekt. Dużo osób namawia nas na zmianę stropu - w orginale są wiązary kratownicowe . Zastanawiamy się z mężem czy warto, ponieważ i tak poddasze będzie nieużytkowe. Ewentualnie przydałoby się wygospodarować trochę miejsca na rozwieszenie prania. Czy możcie mi napisać jakie są kosztą stropu drewnianego, teriva i monolitycznego? Oczywiście każdy ma inną powierzchnię, ale zastanawiam się jaka to jest różnica w takim stropie. Jeżeli jest więcej niż 5tys., to się raczej nie zdecydujemy, hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enata 03.03.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Weronika, patrze na Twoje zmiany w projekcie i szczerze powiem nie ałabym łazienki przy kuchni, tylko zamieniłabym ja na spiżarnie. A domek bardzo ładny i zgrabny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 03.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Hej - z przyjemnością będę śledził wasze postępy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 03.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Weronika zastanawiasz się czy zostawić dach tak jak w projekcie czy zrobić strop typu teriva czy monolityczny - weź pod uwagę, że takie stropy muszą się opierać na ścianach nośnych w Promyku jest jedna między garażem a częścią mieszkalną więc chyba trzeba by zmienić konstrukcje niektórych ścian, a co za tym idzie i fundamentów co będzie miało wpływ na wzrost kosztów - tak mi się wydaje, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Zastanawiasz się nad zagospodarowaniem poddasza - jak już wcześniej pisałem ja dach mam zgodny z projektem i wygospodaruje sobie na poddaszu trochę miejsca na pomieszczenie gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 04.03.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 michal0712Tak właściwie, to bym strop zostawiła taki jaki jest. Ale w koło słyszę, że to przyszłościowe itp....Dlatego zbieram jak najwięcej informacji na ten temat i jestem coraz bardziej za stropem takim jaki jest w projekcie. Bo tak jak piszesz strop teriva czy też monolityczny, to nie tylko koszta takiego stropu, który i tak kupę kasy kosztuje ale i koszta fundamentów wzrastają i ścian działowych nośnych. Wszystko się pododaje i wyjdzie pewnie min.15tys. Nie licząc kwoty jaką będzie trzeba zapłacić architektowi za taką zmianę. A mi zależy tak jak wcześniej napisałam zmieścić się w określonej sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 04.03.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 enataAle ja nie mam łazienki przy samej kuchni. Oddziela je wiatrołap:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 07.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 hello, przyszlam z rewizyta. Domek zgrabny i bede trzymac kciuki zebyscie sie zmiescili w budzecie i zrobili sobie domek tak jak Wam sie wymarzyl i jak najmniej problemow. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 26.03.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 W zeszłym tygodniu mieliśmy dostać warunki zabudowy, ale niestety nie dotarły do nas. Mam nadzieję, że jakoś niebawem je otrzymamy i będziemy mogli zamówić projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 27.03.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Odnośnie archeologa:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?155996-stanowiska-archeologiczne-na-budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 28.03.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Odnośnie archeologa: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?155996-stanowiska-archeologiczne-na-budowieDzięki, poczytałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.04.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 W zeszłym tygodniu otrzymaliśmy warunki zabudowy. I było by wszystko pięknie gdyby nie jeden punkt - dach o kącie nachylenia od 30 do 50stopni. Czyli Nasz Promyk odpada!!! Oczywiście można by było zmienić kąt nachylenia dachy, ale czy to już nie za dużo poprawek, tzn. likwidacja komina i przeniesienie go razem z wc w inne miejsce, zamiast garażu zrobienie dodatkowego pokoju i garderoby. Czyli wstawienie okien, wstawienie drzwi do kotłowni i jeszcze myśleliśmy nad zmianą stropu i jeszcze jakby doszła zmiana w kącie nachylenia, to chyba popłynęlibyśmy z kosztami do końca:( Jest jeden projekt, który bardzo przypomiina nam Promyka po naszych zmianach i praktycznie nic by nie trzebabyło w nim zmieniać. Ale...no właśnie zawsze jest jakieś ale...ma doklejony garaż, którego my nie chcemy. Dla porównania Promyk po naszych ostatecznych zmianach:ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us[/img]Anatol bez zmian: Uploaded with ImageShack.us[/img] Anatol: Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Czy można zmienić tytuł dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpie4 04.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam:) Dowiedz się, może mają wersję bez garażu. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 04.04.2011 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam:) Dowiedz się, może mają wersję bez garażu. Pozdrawiam i życzę powodzenia!Witam. Oczywiście już się dowiadywałam i nie ma niestety. Ale jak pisałam do pracowni maila, to w odpowiedzi napisali iż dla architekta to nie będzie problem. Garaż jest doklejony do budynku i wystarczy wykreślić go czerwonym długopisem. Więc skoro tak mi napisali, to i zgodę też mi muszą dać na taką zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 05.04.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Projekt Anatol będzie dopiero gotowy od końca kwietnia, także trzeba czekać Nie wiem czy uda nam się zacząć budowę w tym roku:( Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez weronikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 09.04.2011 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Projekt zamówiony czas realizacji to 28.04.2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 11.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Projekt zamówiony czas realizacji to 28.04.2011 gratuluje decyzji. Domek z zewnątrz podobny do Promyka, choć trochę większy. W projekcie ściany zewnętrzne są z pustaków ceramicznych - ja też zbudowałem z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 12.04.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 gratuluje decyzji. Domek z zewnątrz podobny do Promyka, choć trochę większy. W projekcie ściany zewnętrzne są z pustaków ceramicznych - ja też zbudowałem z ceramiki. Szkoda mi troszkę było, że nie możemy budować Promyka. Ale już się pomału przyzwyczajam z tą myślą, chociażby dlatego, że w środku te dwa projekty praktycznie niczym większym się nie różnią (oczywiście po tych moich zmianach jakie bym wprowadziła do Promyka). Dom i tak będziemy budować bez garażu, także minimalnie większy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikusia 12.04.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Niech ci nie będzie szkoda. Ten anatol jest bardzo fajnym projektem i właśnie (przez ciebie) walczę ze sobą, żeby go nie zamówić bo my zdecydowaliśmy się na indywidualny , nieco mniejszy ale ten anatol jest taki akuratny! Zwłaszcza mojemu mężowi przypadł do gustu i mnie kusi . Ja wciąż ze sobą walczę bo jednak dla mnie o parę metrów za duży (czytaj o te parę droższy w budowie:D) ale i tak będę czytać dziennik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts