Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom, czyli budowa promyka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm?LoadDesign=a1006c3df5f94a96a73240630c3f81bb&UIContext=Kitchen&IsSharedDesign=1

Ten link będzie aktywny przez 5 dni.

Każdy, kto tam wejdzie może Ci proponowane zmiany wprowadzać od razu do programu :p

Uploaded with ImageShack.us

Jak zapisałaś te obrazki? Kombinuję na wszystkie sposoby i nic. Buuu...

Jak zapisałaś te obrazki? Kombinuję na wszystkie sposoby i nic. Buuu...

olinek - nie wiem, czy o to chodzi - robię print screena, wrzucam do painta, przycinam to, czego nie chcę mieć na obrazku i wrzucam do imageshack.us. stąd kopiuję "kod forum" lub "miniaturka" (link) i ten link zapisuję z treści wiadomości. Czy o to chodziło?

weronikka1, Świetnie to wygląda - wszystko widać jak na dłoni. Kosztowało to pewnie dużo pracy - gratulacje!

Co do rozwiązania salonu i kuchni - wiem, że obecnie jest to bardzo popularne rozwiązanie, ale obawiam się że taki układ powoduje, że jest to dom bez salonu i bez kuchni... Widziałem takie coś w realu i miałem mieszane uczucia. Czy próbowałaś może testowo zrobić wizualizację z dodatkową scianą? Albo chociaż ze ścianą i otwartą futryną jako dodatkowym wejściem do salonu z kuchni?

Czy próbowałaś może testowo zrobić wizualizację z dodatkową scianą? Albo chociaż ze ścianą i otwartą futryną jako dodatkowym wejściem do salonu z kuchni?

Ja próbowałam.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?195322-Ocalę-swoje-marzenia/page3

Jak patrzę na te wizualizacje z otwartą kuchnią, to myślę sobie: "Nieźle, a może jednak otwarta?". Ale za chwilę wraca mi zdrowy rozsądek.;). Ja broń Boże nie krytykuję otwartej kuchni, tylko wiem, że to nie dla mnie.

Ja próbowałam.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?195322-Ocalę-swoje-marzenia/page3

Jak patrzę na te wizualizacje z otwartą kuchnią, to myślę sobie: "Nieźle, a może jednak otwarta?". Ale za chwilę wraca mi zdrowy rozsądek.;). Ja broń Boże nie krytykuję otwartej kuchni, tylko wiem, że to nie dla mnie.

Właśnie o czymś takim tym myślałem. Co do ściany, nie mam wątpliwości – u nas też nie będzie, ale co do przejścia otwartą futryną to się jeszcze wahamy… Wygląda ładnie, pewnie i praktyczne, ale my chcemy mieć mały stół w kuchni więc normalnie nie będzie się wielokrotnie kursowało z jedzeniem do salonu…

Właśnie o czymś takim tym myślałem. Co do ściany, nie mam wątpliwości – u nas też nie będzie, ale co do przejścia otwartą futryną to się jeszcze wahamy… Wygląda ładnie, pewnie i praktyczne, ale my chcemy mieć mały stół w kuchni więc normalnie nie będzie się wielokrotnie kursowało z jedzeniem do salonu…

Oczywiście chciałem napisać, że ściana u nas na pewno będzie :)

Hm.... No właśnie tak czytam i nic nie rozumiem:confused:, ale ten wpis wyjasnił:bye:

I już wiem, to przejęzyczenie było:P.

Fakt - trudno sobie wyobrazić futrynę nie majac ściany :)

Faktem też jest, że już zbieram krytykę za nienowoczesne rozwiązanie, ale osobiscie widzę dużo wiecej plusów niż minusów takiego rozwiązania. Może się zdecydujemy na futrynę, ale na pewno nie zrezygnujemy ze ściany.

Inwestor-1Rób tak jak Wam wygodnie. Moda się zmienia:) Ja robię kuchnię otwartą bo w takiej się zakochałam, moi rodzice też taką mają i jest to dla mnie wygodne rozwiązanie. A jeżeli dla Ciebie wygodnym rozwiązaniem jest kuchnia zamknięta, to tak zrób - dom budujemy dla siebie, a nie dla innych.

dusiakaPo przeczytaniu dalej jestem za kuchnią otwartą:)

Edytowane przez weronikka1

• 3 months później...
weronikka1, dusiaka

Nasz projekt różni sie od Anatola na tyle, że nie opłacało się robić adaptacji. Jest lekko powiększony zarówno dom jak i garaż, kotłownia jest za garażem, przejście do garażu z miejscem na raczej wąskie schody na strych. Salon trochę większy (choć nadal mały...) i kuchnia zamknięta. Zadaszenia nad tarasem jak i wejściem mają trochę inną konstrukcję. Belki na strychu pewnie też.

Chcielibyśmy zakonczyć budowę za ok. 3 lata – póki co nie ma pośpiechu.

Witam, po przeczytaniu tej wypowiedzi pomyślałam "to mój dom" (no prawie, bo schodów nie będzie). Też będę budowała dom bardzo podobny do Anatola. Zaczynamy lada moment, więc z zainteresowaniem czytam tutejszy wątek. Na razie to moje pierwsze kroki na forum i trochę się gubię. W każdym razie gratuluję wybrania bardzo praktycznego projektu.

weronikka1 jestem pod wrażeniem wizualizacji kuchni, u mnie będzie ścianka z drzwiami przesuwanymi lub z samą framugą, jeszcze nie zdecydowałam. Ciągle się zastanawiam czy nie będzie za mała i Twoja kuchnia bardzo mi pomaga w wyobrażeniu sobie rozmiarów kuchni. :)