Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom, czyli budowa promyka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niech ci nie będzie szkoda. Ten anatol jest bardzo fajnym projektem i właśnie (przez ciebie) walczę ze sobą, żeby go nie zamówić:) bo my zdecydowaliśmy się na indywidualny , nieco mniejszy ale ten anatol jest taki akuratny! Zwłaszcza mojemu mężowi przypadł do gustu i mnie kusi :evil:. Ja wciąż ze sobą walczę bo jednak dla mnie o parę metrów za duży (czytaj o te parę droższy w budowie:D) ale i tak będę czytać dziennik:)
My na początku wybraliśmy Promyka i Anatol też wydawał nam się za duży. No ale cóż ma wszystko to co chcieliśmy mieć, a inne projekty jeżeli to miały to już w ogóle były bardzo duże. My ten dom będziemy budować bez garażu i tym go trochę pomniejszymy:)

Anatol bez garażu wygląda tak:

ImageShack.us Uploaded with http://img843.imageshack.us/img843/2386/unled1c.png' alt='unled1c.png'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

http://img843.imageshack.us/img843/2386/unled1c.png' alt='unled1c.png'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Dziś się dowiemy czy geodeci mogą już działać z mapkami do celów projektowych.

Zmiany w projekcie nie będą duże. Jedną z takich większych zmian, a i tak mam nadzieję, że nie będzie kosztowna, to odcięcie garażu od budynku. Z tego co się dowiadywałam, to architekt musi jedynie czerwonym długopisem go wykreślić. Więc ciekawe ile za dwie kreski sobie policzy:) I do tego dochodzą dwie małe zmiany. Pierwsza to zrobienie szafy i powiększenie minimalnie kotłowni kosztem tego pomieszczenia gdzie znajduje się wc+prysznic. Druga zmiana, to pomniejszenie spiżarki, co powiększy nam lekko kuchnię i utworzy w sieni szafę. Szafa w sieni będzie miała drzwi suwane, a w niej jedynie dookoła będą wieszaki na kurtki, a na dole dookoła półeczki na buty.

http://img713.imageshack.us/img713/5776/zmianyok.png' alt='zmianyok.png'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Na koniec tygodnia ma przyjść projekt i mają być gotowe mapki do celów projektowych. Już nie mogę się doczekać. Czas się dłuży, a tak bardzo by się chciało by szybko zleciał do rozpoczęcia budowy.

Na początku maja lecę do Polski. Może uda mi się choć troszkę uporządkować działkę i może kilka jakiś krzaczków bym posadziła. Strasznie chce mi się działać!!! A tu ciągle tylko trzeba czekać. To czekanie mnie wykończy:(

Niestety nadal czekamy na mapki do celów projektowych. Myślałam, że będę do końca tamtego tygodnia skoro geodeci mówili o niecałych dwóch tygodniach. Ale w starostwie coś przeciągają. Teraz długi weekend majowy, więc też nie liczę za bardzo na przyszły tydzień. Czekam też na maila do pani architekt, która będzie prowadziła dalsze sprawy. Muszę się z nią dogadać odnośnie kosztów oraz wszystkich spraw, które przejmie w swoje ręce:)

Mapki do celów projektowych mają być po niedzieli. No cóż, więc dalej czekamy...

Dostałam dziś maila do Pani architekt, która ma się zając naszą adaptacją projektu do działki. Więc od razu napisałam do niej by zadać tysiąc pytań. Także i w tej sprawie czekamy...

Zamówiłam dziś płytę jak zrobić fundament i mam nadzieję, że nie wydałam kasy na marne. Także z kolejną sprawą czekamy...

Czyli początki budowy są nudne gdyż ciągle tylko w głowie jest jedno słowo czekamy

• 2 weeks później...