weronikka1 21.05.2011 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 NO TO SUPER już się doczekać nie mogę wbicia pierwszej łopaty na waszej działce. oczywiście z fotkami ;D No to niestety sobie jeszcze troszkę poczekasz:( Jeszcze minimum 2miesiące zanim dostaniemy PNB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 27.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 No to niestety sobie jeszcze troszkę poczekasz:( Jeszcze minimum 2miesiące zanim dostaniemy PNB. czekanie na PNB było najdłuższym czekaniem, dłużyło się strasznie, ale moment kiedy już jest - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 22.06.2011 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Pani architekt ma już wszystko zrobione. Czekamy tylko na warunki techniczne z Enea i można już składać wniosek o PnB:) Wczoraj znaleźliśmy Pana, który nam zrobi projekt wjazdu na posesję. Na środku wjazdu stoi słupek El-net. Wysłałam wczoraj pismo z prośbą o przesunięcie go, ciekawe co odpiszą. Hmmm, myślę, że możemy mieć z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 01.07.2011 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Warunki techniczne Enea przyszły wczoraj. W przyszłym tygodniu można składać wniosek o PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 06.07.2011 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 5.07.2011rwniosek o PnB złożony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 06.07.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witaj, Weronika. Rozważamy budowę domku parterowego. Anatola równiez bierzemy pod uwagę. Wymyslilismy takie zmiany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 07.07.2011 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 olinek okrąglinek Anatol to bardzo fajny projekt. My większe zmiany mamy już uzgodnione, ale cały czas pracuję nad drobniejszymi Nam są potrzebne cztery sypialnie. Widzę, że Wy również budowalibyście bez garażu? Do kiedy musicie zdecydować się na projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 07.07.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Nie ma pospiechu... Na razie musimy odrolnić ziemię, z czego będzie klika działek budowlanych, sprzedać, jedna sobie zostawić i dopiero budować. Jesli to nastapi do 5 lat, to będzie dobrze. Bo coś mi się obiło o uszy, że po odrolnieniu nie można sprzedać przez 5 lat. Tzn. mozna, ale płaci się gminie wysoki podatek, niestety. My mamy dom, duzy, ale mieszkamy z tesciową . I chciałabym mieć coś swojego. Na pewno będe śledziła Twój dziennik. A kąt dachu zostawiacie taki jak jest czy zwiekszacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 07.07.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Gratulacje weronikka1! Jak długo bedziecze czekać? Nie było jakiś niespodzianek co do wymaganych dokumentów? 5.07.2011rwniosek o PnB złożony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 07.07.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Pani architekt ma już wszystko zrobione. Czekamy tylko na warunki techniczne z Enea i można już składać wniosek o PnB:) Wczoraj znaleźliśmy Pana, który nam zrobi projekt wjazdu na posesję. Na środku wjazdu stoi słupek El-net. Wysłałam wczoraj pismo z prośbą o przesunięcie go, ciekawe co odpiszą. Hmmm, myślę, że możemy mieć z tym problem. weronikka1 Ciekawi mnie jak jest w Waszym projekcie zrobione wejście na strych (u samej góry). Jakieś drzwi z odpowiednimi ściankami czy może jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 08.07.2011 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Inwestor-1Mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie:) Podobno się czeka cztery tygodnie, ale wiadomo jak to w urzędach. Ale nam się nie spieszy, odłożyliśmy budowę na wczesną wiosnę. I wtedy pełną parą ruszymy. Teraz i tak chcieliśmy tylko fundamenty zrobić. Jeżeli chodzi o schody,to nic nie zmienialiśmy i nie wiem jak to dokładnie z nimi jest. Ale zaczęliśmy się z mężem zastanawiać czy nie wstawić schodów wyciąganych,metalowych. Do drewnianych mogą się u nas doczepić,ponieważ w kotłowni chcemy piec na ekogroszek, czyli to jakieś niezgodne jest (chodzi o bezpieczeństwo). Spodobały mi się schody strychowe nożycowe - na allegro znajdziesz jak chcesz zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 08.07.2011 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A kąt dachu zostawiacie taki jak jest czy zwiekszacie? Kąt dachu zostawiamy taki jaki jest. U nas strych będzie całkiem nieużytkowy,tzn. przechowywalnia różnych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 08.07.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Kąt dachu zostawiamy taki jaki jest. U nas strych będzie całkiem nieużytkowy,tzn. przechowywalnia różnych rzeczy. Wg mnie 30st w takim domku to wcale nie jest mało - mam nawet pokusę aby tam zrobić jakieś pomieszczenie para-użytkowe w przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 08.07.2011 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Wg mnie 30st w takim domku to wcale nie jest mało - mam nawet pokusę aby tam zrobić jakieś pomieszczenie para-użytkowe w przyszłości... Tzn. chcesz zmienić strop, bo w projekcie jest belkowy? Ja mam w warunkach zabudowy min. kąt nachylenia 30stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor-1 13.07.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Tzn. chcesz zmienić strop, bo w projekcie jest belkowy? Ja mam w warunkach zabudowy min. kąt nachylenia 30stopni. Tak, strop teriva. U nas warunki też wymagają min 30 st. Przy takiej powierzchni i kącie szkoda nie wykorzystać tego obszaru więc chce mieć solidną podstawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.07.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Zmiany w projekcie Pierwsza to zrobienie szafy i powiększenie minimalnie kotłowni kosztem tego pomieszczenia gdzie znajduje się wc+prysznic. A ja planuję zostawić to pomieszczenie i zrobic w nim pralnię - pralka, umywalka bądź brodzik i jakaś szafka na środki czystości. Druga zmiana, to pomniejszenie spiżarki, co powiększy nam lekko kuchnię i utworzy w sieni szafę. Szafa w sieni będzie miała drzwi suwane, a w niej jedynie dookoła będą wieszaki na kurtki, a na dole dookoła półeczki na buty. To jest świetny pomysł! Tylko czy spiżarka nie będzie zbyt mała? ile będzie miała metrów? Poza tym ja zrobiłabym drzwi do spiżarki z korytarzyka (ale nie z wiatrołapu, z tego przejścia między kuchnią a salolem- kuchnia będzie bardziej ustawna. Taka garderoba w wiatrołapie to super sprawa. moja koleżanka ma taką. Oprócz wieszaków na kutki i szafek na buty ma także na jednej ze ścian małą wąską ławeczkę, żeby wygodnie było te buty zdjąć. A masz może wizualny :)pomysł na tę szafę - garderobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.07.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A, i jeszcze jedno. Na dzien dzisiejszy nie robiłabym z tyłu domku zadaszenia. Marzy mi sie takie coś: nawet taki tarasik coś jak weranda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.07.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) No to jeszcze jeden mój pomysł (jak zaśmiecam Ci dziennik, to powiedz (napisz ). Nie wiem, jak powiększyć wc, aby zmieścić prysznic, choćby mały - we wnęce, tylko jak ją zrobić? O coś takiego mi chodzi. (od kogoś skopiowałam, ale nie pamietam, od kogo - sorry) [ATTACH=CONFIG]67715[/ATTACH] A może przenieść sie z moimi rozważaniami tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177019-Anatol-MGProjekt Jak wolisz? Edytowane 30 Lipca 2011 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 01.08.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 olinek okrąglinek Spokojnie nie zaśmiecasz mi dziennika. Gdybym nie chciała tu różnych opinii, to bym założyła osobny temat z komentarzami:) Jeżeli chodzi o spiżarkę, to będzie miała 1.3m2, a szafa na przedpokoju 1.23m2, więc nie jest źle. Ja akurat w spiżarce chcę zmieścić półeczki od dołu do góry i chcę mieć miejsce na worek ziemniaków, warzywa czy też jakiś większy gar. Także nie musi być ona duża. Jeżeli chodzi o ten daszek z tyłu domu, to my go zostawiamy. Mi się bardzo on podoba, a poza tym zawsze to jakiś kawałek zasłonięty przed deszczem. Także i w gorszą pogodę da się wyjść i popatrzeć na ogród czy też wypić kawę Z prysznicem za bardzo nie pomogę, nie znam się na ty niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 01.08.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Kolejne moje przemyslenia:1) Garderoba w wiatrołapie ma "głębokosci" 1,10, a szerokości 1,4. Drążek z wieszakami na kurtki zajmuje ok. 55 cm. Zostaje niewiele miejsca. Nie mam pomysłu, jak to zaplanować.... 2) Martwi mnie tez troszkę kuchnia, nie ma ściany, którą można by całą zabudować, chyba że na ścianie oddzielającej od salonu. Ale ty planujesz kuchnię otwartą na salon, prawda? A wejście do kuchni będziesz miała tylko przez salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts