weronikka1 02.08.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 olinek okrąglinekPo moich zmianach szafa ma wymiary gł.123cm,szer.100cm. Moja obecna szafa ma gł.90cm, szer130cm i jest super. Także myślę, że ta w nowym domu też będzie ok. Z tym że ja nie planuję drążka, a same wieszaki na ścianie na przeciwko i ewentualnie jednej bocznej. Jak mi się uda, to zrobię później fotkę mojej obecnej szafy i pokażę jak to wygląda.Kuchnię poszerzyłam do 315cm, tak aby jeszcze na tej ścianie gdzie jest okno zmieściła się lodówka. Kuchnię planuję otwartą z barkiem. Zresztą masz tu fotki kuchni jaką planuję zrobić http://www.magnolia0joaska.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=1&rok=2011&page=2. Tylko, że kuchenkę będę miała na bocznej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 02.08.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Po moich zmianach szafa ma wymiary gł.123cm,szer.100cm. To jak przesunęłaś ścianki? A spiżarka jakie ma wymiary po tych zmianach? ja nie planuję drążka, a same wieszaki na ścianie na przeciwko i ewentualnie jednej bocznej. Jak mi się uda, to zrobię później fotkę mojej obecnej szafy i pokażę jak to wygląda. O, to poproszę, bo nijak nie mogę sobie tego wyobrazić... Kuchnię poszerzyłam do 315cm, tak aby jeszcze na tej ścianie gdzie jest okno zmieściła się lodówka. No to juz nic nie wiem, kuchnię poszerzyłaś, a garderoba w wiatrołapie będzie głębsza . Jakaś mało inteligentna jestem... Masz może szczegółowe rzuty swoich zmian? Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 02.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Rozjasniłaś mi. Dzięki! To tylko we wiatrołapie postawić jakąś fajną ławeczkę i ok. A gdzie ty sie, kochana, budujesz w ogóle? Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 02.08.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Pomiędzy Toruniem, a Inowrocławiem. Edytowane 5 Września 2011 przez weronikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 02.08.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 To niedaleko od mojej siostry... mieszka w Toruniu.... Z Twoich zapisków na projekcie wynika, że pokój koło salonu jest mniejszy, a ten najmniejszy powiększyłaś. Zdradzisz jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.08.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Później zeskanuję, to wkleję tu. Ale te zmiany, to jeszcze nie są takie na 100% jeżeli chodzi o ścianki działowe. Na razie tak sobie kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 03.08.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Ok. My ten pokój przy salonie (nasza sypialnia) poszerzylibyśmy o ok. 20-30 cm, środkowy (syna) - wnęka ok. 50-60 cm, a ostatni byłby garderobą . No a ten najmniejszy (między łazienką a sypialnią) - bez zmian - to byłby pokój do pracy . Ale to oczywiście takie luźne rozważania... Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 15.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 I jeszcze jedno: gdzie w oryginalnym projekcie zaczynają się schody na strych? W holu czy w kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 18.08.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Schody zaczynają się w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 25.08.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Otrzymaliśmy PnB!!! Nie wkleiłam skanu tej drugiej strony domu, ponieważ tamte pokoje jednak zostają bez zmian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 25.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Otrzymaliśmy PnB!!! Gratulacje! Nie wkleiłam skanu tej drugiej strony domu, ponieważ tamte pokoje jednak zostają bez zmian:) Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 01.09.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No to jeszcze jeden mój pomysł (jak zaśmiecam Ci dziennik, to powiedz (napisz ). Nie wiem, jak powiększyć wc, aby zmieścić prysznic, choćby mały - we wnęce, tylko jak ją zrobić? Można to zrobić przez zmniejszenie garderoby: ścianka do której przystawiony jest wc dzielisz na pół i lewą część przesuwasz do wnętrza garderoby, na tyle ile pozwalają drzwi do niej. Weronikka1- fajny domek. Kąt dachu 30st. to się robi jakiś standard w gminach- też musiałem zmienić, co wyszło nawet na dobre- ok 80m2 dodatkowo z 'niczego":-) Dach zrobiłem z wiązarów, żeby nie mieć żadnych belek- zapraszam do dziennika, bo po co opisywać jak wszystko widać na zdjęciach. I życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio 18.09.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam sympatyow anatola Od dawna przegladamy z żoną stosy projektow, w końcu naszą uwage przykuł swoja prostotą i funkcjonalnoscia Anatol. Projekt ten to nowość na rynku a już cieszy się dużym zainteresowaniem,więc zanim my zaczniemy budowe to bedziemy mieć szlak przetarty. Jak widze weronikka1 jest pionierem anatola. Myslałaś może o rekuperatorze do tego domku?Gorąco pozdrawiam , życzę powodzenia i wytrwałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 19.09.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 reksioWitam. O rekuperatorze nie myśleliśmy. Obecnie myślimy nad wyborem ogrzewania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio 19.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 WitamOgrzewanie-temat rzeka...Co z kominkiem zostaje czy zrezygnowaliscie zniego?A może kominek z płaszczem wodnym+podłogowka+kocioł gazowy.Co z ciepłą wodą do mycia latem- solar?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 20.09.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 reksio Z kominka zrezygnowaliśmy całkiem, by dodać zaoszczędzoną kasę na piec ekogroszek. Latem wodę będzie nam grzał ekogroszek, ewentualnie założymy w razie awarii pieca bojler elektryczny. Również rozważamy nad przyłączem gazowym, czy czasem z niego nie zrezygnować. Gaz chcieliśmy tylko do płyty gazowej, do gotowania. Także chyba się nie opłaca i warto pomyśleć o płycie indukcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 21.09.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Weronikka1 - z ciekawością będę obserwować postępy na Waszej budowie. I na pewno wiernie śledzić będe wszystkie wpisy w dzienniku. Domek śliczny Dziś złożyłam zamówienie na ten projekt. Jestem świeżo po konsultacji z architektem. Decyzja zapadła. Także budujemy Anatola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 21.09.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Weronikka1 - z ciekawością będę obserwować postępy na Waszej budowie. I na pewno wiernie śledzić będe wszystkie wpisy w dzienniku. Domek śliczny Dziś złożyłam zamówienie na ten projekt. Jestem świeżo po konsultacji z architektem. Decyzja zapadła. Także budujemy Anatola Gratuluję wyboru:) Jakie zmiany wprowadzicie? Czym planujecie ogrzewać domek? No i oczywiście kiedy planujecie wystartować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 22.09.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Gratuluję wyboru:) Jakie zmiany wprowadzicie? Czym planujecie ogrzewać domek? No i oczywiście kiedy planujecie wystartować? weronikka1 - Przede wszystkim wyrównujemy dach z tyłu - ograniczają nas warunki zabudowy działki. Działka graniczy z lasem (młody lasek państwowy o szerokości ok. 20 metrów). To oznacza, że budynek można zlokalizować nie bliżej niż 12 metrów od granicy lasu. Do tego warunek 5 metrów z przodu od drogi i okazało się, że jedyne projekty na działkę to domy o szerokości do 10,5 metra. Dodatkowo - dodamy do garażu drzwi wyjściowe od strony ogrodu, inne zmiany zainspirowane m.in. Twoim dziennikiem - powiększymy okno w sypialni, ze spiżarki wydzielimy część na małą szafę przy wejściu. Z wc na końcu korytarz zrobimy garderobę. Myślimy jeszcze o poddaszu - na razie nieużytkowe, ale skoro w projekcie przewidziane jest okno w ścianie szczytowej - może gdyby wzmocnić strop możnaby w przyszłości jakiś pokoik wygospodarować. Przede wszystkim ograniczają nas finanse (kredyt), dlatego dom/ projekt musiał byc prosty. Mamy dwoje dzieci, więc zależało nam na 3 sypialniach plus dodatkowy pokój dla babci, która pewnie z czasem do nas dołączy. Ogrzewanie będzie na pewno gazowe -gaz jest w drodze, warunki już mamy. Startujemy z budową na wiosnę, jak najwcześniej. Mieszkamy w Łodzi, budowa będzie 7 km od granicy miasta, ok. 20 km od obecnego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 22.09.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 dusiakaWięc może równo wystartujemy z budową My również będziemy brali kredyt i zastanawiamy się kiedy zacząć się o niego starać. Myślimy o kwocie 250tys. , a Wy? Oczywiście jeżeli można spytać. W projekcie jest strop belkowy więc jest on na pewno mocny, no chyba, że myślicie o stropie teriva czy coś w tym stylu. Nas również ograniczają koszta i dlatego strop pozostawiamy w stanie jakim jest. Nie myślimy o dodatkowym pokoju. Cztery sypialnie, to i tak sporo jak dla nas - jedna jest gościnna lub jak życie przyniesie nam niespodziankę Ja już mam dopracowane wszystkie zmiany, także jak tylko znajdę czas, to zeskanuję i wkleję moje pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts