grzegorzsto1 24.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witamproponuję wymianę doświadczeń kto i jaką ma ścianę wewnętrzną czy są sprawdzone propozycję, ja będę budował ściany zewn. z betonu komórkowego termalica 24cm odmiana 400 plus styropian- czy iść systemowo ściany wewn. z betonu komórkowego czy polecacie jednak coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.02.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 To zależy co chcesz osiągnąć, ja prawie wszystkie ściany wewnętrzne mam z cegły białej i pustaka żużlowego, te są otynkowane oraz mam 2 ściany ze starej czerwonej cegły, nie otynkowane, ale super wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 25.02.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 A co sądzicie o ścianach z pustaka keramzytowego? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 25.02.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 zastanawiam się czy ściany wewn. z tego samego materiału(patrz wyżej) będzie to dobre rozwiązanie chodzi mi tu o normalne funkcjonowanie np. akustykę, wieszanie elementów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 26.02.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 co do wieszania elementów z ścianie z bk to ponoć nie ma żadnego problemu. Co do akustyki to przecież to tylko dom jednorodzinny więc jakieś aż tak mocne wygłuszenie nie jest potrzebne. Bez przesady. Tylko ja się zastawnawiam cały czas co do tego bk termalica? Masz pewność co do tego materiału. Nie lepiej np z solbetu wybudować. Masz wtedy pewność co do jakośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 27.02.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 powiem tak widziałem i trzymałem w ręku oba materiały i nie widzę za dużo różnicy poza tym będę miał ocieplenie bk to bk jedynie nie wiem do końca jaka będzie różnica w bloczkach, ale rozmawiałem z różnymi ludźmi to wychodzi całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 27.02.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ale pewności nie ma. I co do tego, że to bk i to bk też się nie zgodzę. Takie dylematy można mieć z ytongiem i solbetem. A to, że trzymałeś go w ręku i nie widać różnicy zewnętrznej też o niczym nie świadczy, bo różnice mogą być znaczne chociażby w procesie wytwarzania, a tego gołym okiem nie spostrzeżesz, ale potem na etapie użytkowania - tak. A nawet na etapie budowy (choćby trzymanie wymiarów bloczków, o których napisałeś) Ale rozmawiałeś z ludźmi, którzy już budowali z bk termalica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 28.02.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 rozmawiałem z 2 osobami powiedzieli że nie było znaczących różnic na długości ale oczywiście tego nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 28.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 zastanawiam się czy ściany wewn. z tego samego materiału(patrz wyżej) będzie to dobre rozwiązanie chodzi mi tu o normalne funkcjonowanie np. akustykę, wieszanie elementów itp jeśli chodzi o funkcjonowanie to w domku jednorodzinnym bk jak najbardziej. Powieśić spokojnie można wszystko czego potrzeba, a jeśli ktoś będzie się czepiał akustyki, to cóż można mu powiedzieć, chyba raczej nikt nie używa młota pneumatycznego w domu żeby miał być hałas. Inaczej ma się sprawa w centrum miasta, ale tam domków nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 01.03.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 no to mnie pocieszyłeś jestem już przekonany prawie na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.03.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 w miarę możliwości chętnie służę radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 28.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Dziś dostałem ofertę z jednej z hurtowni na BLOCZEK TERMALICA 24CM ODM.600 Z UCHW P+W po 8,22 za sztukę, 12 po 4,16. Handlowiec zapewnia że miary trzymają lepiej niż Solbet. W ofercie mają BK tylko tej firmy i mówił że bardzo dobrze się sprzedają (reklama?) Oferta bez kleju. W innej hurtowni Solbet dostałem w tej samej cenie już z klejem. Edytowane 28 Marca 2011 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 11.04.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 sam uzyskales odp na swoje pytanie, czy termalica trzyma lepiej wymiary od solbetu? wątpie aby maly producent mogl konkurowac pod wzgledem technologicznym z gigantem, jak widac cena bloczka z klejem tez jest korzystniejsza bo wynika to rowniez z wolumenu sprzedazy Solbetu, czyli jest czesciej wybierany gdyz uwazany jest za material dokladniejszy od konkurencji. Chyba logiczne ze ludzie nie beda kupowac czegos co jest slabe gdy na rynku jest duza konkurencja.Obecnie Solbet jest jednym z lepszych rozwiazan na sciany budynkow wielo i jednorodzinnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 11.04.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A więc już widzę gdzie wyjaśniło się z ceną i skąd wzięło się, że Termalica lepiej trzyma wymiary od Solbetu.Nie chcę tu nic Termalice ujmować, bo nie miałem z nimi do czynienia, ale wiem, że Solbet trzyma wymiary bardzo porządnie, więc jeśli już to Termalica może mieć tak samo jak oni, ale raczej nie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts