marekcmarecki 24.02.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tak jak w tytule, a mnie nie ma w Polsce. Był listonosz i powiedział, że to jest wezwanie dla mnie, ale że mnie nie ma to zabierze to wezwanie i po odczekaniu 2 tygodni podejdzie z tym jeszcze raz. jak mnie znowu nie będzie, to potem Poczta odeśle to wezwanie z powrotem do US, a Urząd potraktuje to wezwanie jako doręczone. Nie wiem o co może Skarbówce chodzić, ale powrót do PL planuję dopiero na Święta. Co mogę zrobić? Zastanawiam się czy można zadzwonic do US i spytać. Tylko czy mi powiedzą przez telefon? Nie chciałbym zostać posądzony o brak dobrej woli i brak chęci do współpracy, a co za tym idzie zaocznie ukarany za ...sam nie wiem za co? Czy ktoś moze wie co US robi w takich sytuacjach w jakiej sie znalazłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 24.02.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Zadzwoń powiedzą o co chodzi,to nie tajemnica.Chyba że chodzi o jakieś podatki...Ale nie odpuszczaj,muszą powiedzieć.Zaznacz że nie ma cię obecnie w kraju,jak przyjedziesz na święta to się zgłosisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.02.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Myslisz, ze tak latwo znalezc, z ktorego dzialu zostalo wyslane wezwanie?A nie moze ktos inny odebrac?Wtedy moglybys spokojnie zadzwonic i zapytac.Jestes na stale za granica czy chwilowo?Jezeli na stale, to czy zlozyles NIP-3 podajac nowy adres zamieszkania?Ale skoro pisza, to pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.02.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Listonosz zgodzie ze swa wiedzą powinien na zwrotce zrobić adnotacje "adresat przebywa za granicą".A Ty zawsze możesz zadzwonić i poinformować US, że wyjechałeś i skontaktujesz się osobiście po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 25.02.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dzięki wielkie! No to zadzwonię w poniedziałek i spytam. Może będą chcieli rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Nikomu innemu nie wydadzą listu z US, ani innego za potwierdzeniem odbioru teraz poczta bardzo tego przestrzega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.02.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Gosiek,no co T ,dziś właśnie odebrałam list ze skarbówki, adresowany na firmę mojego męża. Adres w dowodzie mam inny, nazwisko też, a list odebrałam. Fakt , korespondencji z sądu nie ma szans odebrać za kogoś (na poczcie, bo pod adresem,, dla wszystkich domowników listonosz wyda) natomiast inną urzędową - bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 no toż ..... mnie nigdy nie chcą wydać jak jest adresowane na nazwisko i za potwierdzeniem odbioru. Listonosz owszem wydaje bo mnie zna, ale w okienku nie ma mowy Inne polecone po prostu lądują w skrzynce bo tak sobie na poczcie zastrzegliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Co mogę zrobić? Zastanawiam się czy można zadzwonic do US i spytać. Tylko czy mi powiedzą przez telefon? Nie chciałbym zostać posądzony o brak dobrej woli i brak chęci do współpracy, a co za tym idzie zaocznie ukarany za ...sam nie wiem za co? Czy ktoś moze wie co US robi w takich sytuacjach w jakiej sie znalazłem? Byłem parokrotnie w takiej sytuacji, może nie za granicą, ale 150km dalej od miejsca gdzie się rozliczam z US, ZUS i UM. US przez telefon wyszukał w systemie kobietę, która prowadziła moją sprawę. Kobieta ogólnie powiedziała o co chodzi, a konkrety (korekty zeznań) przełożyliśmy "na za miesiąc". ZUS przez telefon powiedział w czym rzecz, podpowiedział jakie pismo napisać, żeby wyprostować i nie musiałem dymać do Bielska. UM za cholere nie chciał powiedzieć w czym rzecz.... A była błahostka, w trakcie rejestracji firmy myślnik się za słabo wpisałem myślnik w nazwie firmy na druku rejestracji i pani nie wiedziała, czy jest czy nie ma tego myślnika.... przyjechałem postawiłem kreskę, parafkę i wio spowrotem. Ten myślnik mogła sama postawić, gdyby mi powiedziała przez telefon w czym rzecz. Słowem, zależy na kogo trafisz nie ma jednej mądrej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 25.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Gosiek,no co T ,dziś właśnie odebrałam list ze skarbówki, adresowany na firmę mojego męża. Adres w dowodzie mam inny, nazwisko też, a list odebrałam. Fakt , korespondencji z sądu nie ma szans odebrać za kogoś (na poczcie, bo pod adresem,, dla wszystkich domowników listonosz wyda) natomiast inną urzędową - bez problemu Doroslemu domownikowi listonosz zawsze wydaje - potwierdzam. Na poczcie rzeczywiscie nie ma szans odebrac ktos inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts