elabieta 25.02.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mam problem z wymienionymi w 2009 roku we wrześniu oknami. do tej zimy nic się z nimi nie działo. ale w tym roku okna lub parapety (nie mogę tego dokładnie zlokalizować) zaczęły jakby "strzelać" tzn. jest to dość głośny dźwięk tak jakby ktoś uderzył w drewno np. pięścią nie wiem czym to jest spowodowane. rozmawiałam z firmą, która wymieniała okna i poinformowano mnie, że to wynika z różnicy temp. i mrozów i następują naprężenia, ale tego typu objawy były tez w czasie temp. dodatnich. zeszłej zimy nie działy się takie rzeczy więc jestem trochę zaniepokojona. proszę o radę. dodam, że mieszkam w domu jednorodzinnym. temp. w pomieszczeniach to ok 20st. kaloryfery grzeją dość mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.02.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 duchy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elabieta 25.02.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 no chyba raczej nie, ale szczerze mówiąc jak w domu jest cicho to faktycznie zawału można dostać jak tak łupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 25.02.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Tekst "duchy" nie jest bezpodstawny. Może ktoś się zabawia tanim kosztem? U mnie w 2006 roku dzięcioł wpadł na pomysł wykucia dziupli w rogu okna. Masakra. Nie mogłem się go pozbyć. Zniszczył mi narożnik ościeżnicy .Czy okna dobrze się zamykają? Nie trą? Może jakieś inne zmiany? Rysy, pęknięcia ? Kabel antenowy lub telefoniczny za oknem? Gałąź drzewa ? Edytowane 25 Lutego 2011 przez subfosylny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.02.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Spotkałem wiele lat temu podobny problem w opowieściach. Podobno winna była pianka montażowa i producent piany miał ją wymieniać.. Naprężenia mogą się zdarzać, chociaż nie mam doświadczeń własnych, by potwierdzić słuszność tej teorii. W lesie, przy dużych morazach pękające drzewo słychać na kilkaset metrów.. czy to samo może dziać się w Twoich oknach to nie wiem, ale zdaje się że znam człowieka, który może to wiedzieć. Znajdziesz go tu:http://endriu.blokno.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 26.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Zapomniałem. Niektóre mikro rozszczelnienia potrafią się też tak tłuc i kołatać przy wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elabieta 07.03.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts