Janusz Majcher 25.02.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Buduję dom o pow. 140 m.kw. i zdecydowałem się na ogrzewanie paliwem stałym. Głównie peletem chociaż czasem, a zwłaszcza awaryjnie chciałbym używać inny opał np. drewno. Czy może mi ktoś poradzić jaki kocioł byłby najlepszy za rozsądną cenę? Dodam, że mam pewien problem, bo kotłownia nie jest zbyt duża (pierwotnie było planowane ogrzewanie gazowe) i np. piec Fuzzy Logic 25 kW Kostrzewy nie zmieści się, a inny SmartFire 21 firmy Lazar (ładny i odpowiednich rozmiarów) chyba jest tylko na pelety. Może jakiś z tańszych kotłów uniwersalnych byłby też dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 25.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Poczytaj inne moje wypociny w tym temacie.Kup zwykłego śmieciucha + sterowanie i będziesz naprawdę zadowolony. Palisz czym chcesz, a praca taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom79 28.02.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 To rozejrzyj się za kotłami z dodatkowym rusztem. U mnie sprawdza się beta gizex - nie narzekam. Moge spalać groszek, węgiel, pellet, drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts