eniu 25.02.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wczoraj trochę pojeździłem wzdłuż i wszerz naszego pięknego kraju.Wybrałem trasę z dala od dróg uczęszczanych . Nie tylko z powodumniejszego ruchu . Malownicze tereny nadnoteckie dodają uczestnikom eskapad samochodowych ,dodatkowych wrażeń estetycznych. Zwróciłem też uwagę na logistyczny akcent tej wyprawy . Coraz więcejsygnalizacji świetlnych na terenach wiejskich . Przejścia dla pieszych w małych ,często zagubionych w lasach wioseczkach ,uzbrojono w sygnalizację świetlną . Gdy było to sporadyczne zjawisko ,nie zwracałem na to uwagi . No chyba ,że nagle na pustej ulicy wskakuje czerwone. Hamujesz i myślisz "ki diabeł ?". Spieprzyło się światło czy co ?! Natomiast wczoraj, zauważyłem ,że to z premedytacją zrobiona akcja.Światło czerwone włącza się regularnie , bez względu na okoliczności.Za chwilę mamy już zieleń , ale hamulce użyte ,prędkość stracona...Świateł przybywa jak grzybów po deszczu ,na mojej drodze były przy każdej szkole ,i prawie przy każdym przejściu dla pieszych . Systemten działa czy jest chętny do przejścia czy go tam nie ma.... Ciekawią mnie opinie forumowiczów w powyższym temacie ,za które serdecznie dziękuję. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 25.02.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 System "all red" z detektorem prędkości: cały czas świeci się czerwone, kiedy do przejścia dojeżdża samochód z dozwolona prędkością zapala się zielone. System skuteczny i powoduje uspokojenie ruchu, szczególnie przy szkołach, szpitalach, i właśnie w małych miejscowościach gdzie są długie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Co napisać - głupota, ale może dopiero uruchomione i cieszą się, że kolory zmienia. A na przyciski pieniędzy nie mieli, albo o nich nic nie wiedzieli. Ale tak samo bywa i w Warszawie - późnym wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.02.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 System "all red" z detektorem prędkości: cały czas świeci się czerwone, kiedy do przejścia dojeżdża samochód z dozwolona prędkością zapala się zielone. System skuteczny i powoduje uspokojenie ruchu, szczególnie przy szkołach, szpitalach, i właśnie w małych miejscowościach gdzie są długie proste. To nie jest "all red" , znałem go wcześniej . Pali się zielone i bez jakiejkolwiek przyczyny (chyba , bo byłem za daleko ) włącza się na 2-3 sekundy czerwone. Z daleka widziałem jak ze dwa razy tak się zmieniło bez bodźca zewnętrznego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.02.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Hamujesz i myślisz "ki diabeł ?". Spieprzyło się światło czy co ?! Natomiast wczoraj, zauważyłem ,że to z premedytacją zrobiona akcja. Światło czerwone włącza się regularnie , bez względu na okoliczności. Za chwilę mamy już zieleń , ale hamulce użyte ,prędkość stracona... Świateł przybywa jak grzybów po deszczu ,na mojej drodze były przy każdej szkole ,i prawie przy każdym przejściu dla pieszych . System ten działa czy jest chętny do przejścia czy go tam nie ma.... Ciekawią mnie opinie forumowiczów w powyższym temacie ,za które serdecznie dziękuję. Robert Nie jestem pewna czy rzeczywiście chciałbyś usłyszeć moją opinię na ten temat :mad::mad: Wqu......ropatwia mnie to już od kilku lat, odkąd na trasie, którą co jakiś czas pokonuję zasadzili takie ustrojstwa Baaaardzo potrzebne, szczególnie np. po północy, kiedy na tej dróżce nie ma już od kilku godzin żywego ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 25.02.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 o północy to się śpi (no chyba, że się męża z imprezy wiezie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.02.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 o północy to się śpi (no chyba, że się męża z imprezy wiezie ) Cześć Tinuś, miło Cię widzieć Też tak bywa, jak napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 25.02.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Cześć Cieszka coś ostatnio mi czasu na forum brakuje, ale na budowie się dzieje (w końcu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.02.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Cześć Cieszka coś ostatnio mi czasu na forum brakuje, ale na budowie się dzieje (w końcu) No to Ci życzę młynu na budowie, oczywiście z udanym finiszem i w blasku zadowolenia U mnie też z czasem cienko, nie wiadomo kiedy uciekają kolejne dni, miesiące, lata Ale, co tam, obyśmy zdrowi byli Uściskaj Twoje dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.02.2011 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 No to Ci życzę młynu na budowie, oczywiście z udanym finiszem i w blasku zadowolenia U mnie też z czasem cienko, nie wiadomo kiedy uciekają kolejne dni, miesiące, lata Ale, co tam, obyśmy zdrowi byli Uściskaj Twoje dziewczyny Jak się cieszę ,że zakładając niszowy wątek ,umożliwiłem wam się odnaleźć... :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 26.02.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Uściskaj Twoje dziewczyny Przecież juz pisał, ze ma ich dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 26.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 e, no co Ty, te małe są fajne Cieszka, dziękuję Eniu, dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Jak się cieszę ,że zakładając niszowy wątek ,umożliwiłem wam się odnaleźć... :lol2: My też się cieszymy :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 27.02.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A nie myślicie, że moglibyście się jeszcze bardziej cieszyć, gdybyście wpadli do mnie na ciasto?http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172371-Przedmioty-do-licytacji&p=4575719&viewfull=1#post4575719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.02.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Nie jestem pewna czy rzeczywiście chciałbyś usłyszeć moją opinię na ten temat :mad::mad: Wqu......ropatwia mnie to już od kilku lat, odkąd na trasie, którą co jakiś czas pokonuję zasadzili takie ustrojstwa Baaaardzo potrzebne, szczególnie np. po północy, kiedy na tej dróżce nie ma już od kilku godzin żywego ducha Rzadko to czynię ,ale "spolemizuję" z Tobą Cieszynianka. Ten wątek założyłem ,żeby się przyznać bez bicia, że jeżdżę jak wariat. I nagle znaleźli na mnie sposób ! Jedyny skuteczny. Wiem ,że to bluff ,te światła ,ale co z tego. Zwalniam , bo wiem ,że cholera zaraz sie włączy. Radary nie straszne , znaki drogowe mam gdzieś, walę do przodu jak większość rodaków i co ? Na czerwonym nie przejadę ! To jedyny skuteczny sposób na takich durniów jak ja . A że w nocy, niech się baran przyzwyczaja do miejsca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Rzadko to czynię ,ale "spolemizuję" z Tobą Cieszynianka. Ten wątek założyłem ,żeby się przyznać bez bicia, że jeżdżę jak wariat. I nagle znaleźli na mnie sposób ! Jedyny skuteczny. Wiem ,że to bluff ,te światła ,ale co z tego. Zwalniam , bo wiem ,że cholera zaraz sie włączy. Radary nie straszne , znaki drogowe mam gdzieś, walę do przodu jak większość rodaków i co ? Na czerwonym nie przejadę ! To jedyny skuteczny sposób na takich durniów jak ja . A że w nocy, niech się baran przyzwyczaja do miejsca . Hmm, ja też na czerwonym nie przejadę, więc dlatego na to Z przestrzeganiem prędkości bywa różnie , choć dawna brawura już na szczęście mi przeszła. Z wiekiem nieco rozumu mi przybyło, udział w tym miały różne osobiste doświadczenia i obserwacje oraz staż za kółkiem. A że mój pojazd jest nieco leciwy, więc też staram się go zbytnio nie nadwyrężać. Zaś na wszelkie "łapanki" na drodze nieocenioną pomocą jest radio Ps. Za "spowalniacz" prędkości jady robi też Moja Większa Połowa kłapiąc mi nad uchem dziobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A nie myślicie, że moglibyście się jeszcze bardziej cieszyć, gdybyście wpadli do mnie na ciasto? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172371-Przedmioty-do-licytacji&p=4575719&viewfull=1#post4575719 Witaj Shell, jak miło że się odnalazłaś. Normalnie jakaś fajna seria tych odnalezień ostatnio A na ciasto właśnie się zapisałam, mam nadzieję, że nie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 28.02.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja się nawet nie zgubiłam, tylko tak jakoś im więcej czytam, tym mniej mam do powiedzenia;) Ze światłami też za bardzo nie pomogę, bo z reguły jadę sobie jadę i myślę, gdzie tym ludziom się tak śpieszy? Niby z założenia nie na cmentarz, a że czasami wychodzi inaczej... Super, że z ciastkami zdąrzyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja się nawet nie zgubiłam, tylko tak jakoś im więcej czytam, tym mniej mam do powiedzenia;) Ze światłami też za bardzo nie pomogę, bo z reguły jadę sobie jadę i myślę, gdzie tym ludziom się tak śpieszy? Niby z założenia nie na cmentarz, a że czasami wychodzi inaczej... Super, że z ciastkami zdąrzyłaś Tylko nie chce mi wysłać przelewu bez adresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 01.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ten wątek założyłem ,żeby się przyznać bez bicia, że jeżdżę jak wariat. I nagle znaleźli na mnie sposób ! Jedyny skuteczny. Wiem ,że to bluff ,te światła ,ale co z tego. Zwalniam , bo wiem ,że cholera zaraz sie włączy. Radary nie straszne , znaki drogowe mam gdzieś, walę do przodu jak większość rodaków i co ? Na czerwonym nie przejadę ! To jedyny skuteczny sposób na takich durniów jak ja . A że w nocy, niech się baran przyzwyczaja do miejsca . Wiesz, świadomość własnych błędów - to już coś. A nawet bardzo wiele - większość kierowców uważa że jeździ bezpiecznie, ewentualnie "szybko, ale bezpiecznie". Wypadki przytrafiają się innym. Myślę że dopiero styczność z tragedią uczy pokory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts