Monika_Gdynia 21.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Pyatnie jak w temacie... Palnuję w kuchni drewniany blat z merbau. Planowałam do tego założyc listwy (przy scianie) takie jak kładzie sie na podłoze drewniane. Jedak fachowcy odradzają mi to rowiązanie. Niby taka listwa nie uszczelni idealnie blatu , że będzie ciekło za szafki jakby coś się rozlało na blacie itp.No wiec jakie sie spradzają rowiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 21.07.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 u nas będzie uszczelnione silikonem.Nie podobają mi się listwy na blatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 25.02.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Moją kuchnię pewnie niektórzy znają Biała kuchnia, szary blat, nad blatem żółte kafle (nad płytą), a dalej ciemno szara ściana. Jaką dać listwę między blat a ścianę. Myślałam, że już wszystko mam w głowie ułożone, a tu kolejny dylemat. Listwa...jaka, jaki kolor, jak duża, z czego i czy w ogóle? Jak nie listwa to co...silikon??? raczej nie, wyobrażam sobie jak będzie wyglądał za jakiś czas? Jeżeli chodzi o kolor to biały??? ciemno szary jak ściana??? czy aluminium? Co wy macie między blatem, a ścianą??? Zdjęcie kuchni w linku na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 25.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ja mam granitowy blat i granitowe cokoły. Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.02.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Między blatem a ścianą mam silikon - przy turkusowej ścianie bezbarwny, przy białej - biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.02.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ja listwom mówię nie. w siebie granit + szyba uszczelnione silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bradykardia1 25.02.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 mnie też listwy bardzo raziły więc mamy silikon bezbarwny - płytki białe, blat biały nakrapiany więc nie widać ich łączenia jak by to było w przypadku jakiejkolwiek listwy- użytkujemy kilka miesięcy na razie jest ok ,w razie czego się wymieni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.02.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 A jak ma się nie równą ścianę i są dziury większe i mniejsze to ten silikon się nada i przykryje. Najbardziej się boję tego, że będzie się brudził? Pamiętam silikon z łazienki, koszmar. Ale jak radzicie jaki kolor ew. Tam gdzie szara ściana - szary, tam gdzie kafle żółte - żółty, a tam gdzie biała - biały? Czy wszędzie ten sam - np. w kolorze blatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.02.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Jak chcesz dać szary silikon na żółtą czy białą ścianę?! Przecież musi on łączyć obydwie powierzchnie i być przy tym niezauważalny... Mój bezbarwny: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/Lk82IaBFy5GN9ksH9B.jpg i biały:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/KYa9W1SIId2vrgCDqB.jpg Skąd masz te dziury w ścianach? Przecież można i trzeba się ich pozbyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bradykardia1 26.02.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 to samo pomyślałam;) czy płytkami nie wyrównali ściany?ja bym polecała bezbarwny - nie będzie się tak rzucał w oczy rozgraniczając ścianę i blat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dziur w ścianach nie mam. Poprostu ściana jest krzywa i blat też nie równo docięty, ma fale Zostanie chyba listwa taka bardzo, bardzo cieniutka 1,5cm. Tylko nie mam pojęcia jaki kolor Cokoły mam aluminiowe ale nie za bardzo alumionowe listwy mi się widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 28.02.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ja polecam bezbarwny silikon , nie widać go wcale a przecież o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 28.02.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja mam cokolik wysokości 9 cm z płyty fornirowanej. Nie wiem jak u Was, ale silikon w kuchni mojego brata wyglada niefajnie! Osobiście uwazam, że najładnieszyj i najpraktyczniejszy jest cokolik z kamienia przy kamiennym blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.02.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Silikon odpada. Brudzi się, klei - nie dla mnie. Najprawdopodobniej będzie listwa cieniutka, centymetrowa z przezroczystego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.02.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja mam bezbarwny sylikon (ciemny blat pociągnięty na ścianę), ale nie uważam, żeby prezentowało się to dobrze . Dziwnie się świeci i przykleja się do niego kurz, więc może faktycznie lepiej pomyśleć o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.02.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja mam bezbarwny sylikon (ciemny blat pociągnięty na ścianę), ale nie uważam, żeby prezentowało się to dobrze . Dziwnie się świeci i przykleja się do niego kurz, więc może faktycznie lepiej pomyśleć o czymś innym. No właśnie dlatego silikon odpada i będzie przezroczysta listwa. Myślę, że z daleko nawet różnicy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaweł7 03.03.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 MOŻE UDA MI SIĘ ODŚWIEŻYĆ TEMAT. Jestem przed płytkami słyszałam że z sylikonem jest troszkę ciężko MARTU jeżeli już stosowaliście byłaby wdzięczna o jakieś uwagi. Co się tyczy listew to BEAUTY w swoich komentarzach pokazywała zbliżenie i wygląda to całkiem OK. Małż jest za listwami ja się jeszcze waham. Będę wdzięczna za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts