michal8282 25.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam na jakie zdecydować się drzwi zewnętrzne wejściowezależy mi na bardzo ciepłych, szczelnych i trwałych.PCV czy drewno ? Nie mam pojęcia co jest lepsze... Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 26.02.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witam na jakie zdecydować się drzwi zewnętrzne wejściowe zależy mi na bardzo ciepłych, szczelnych i trwałych. PCV czy drewno ? Nie mam pojęcia co jest lepsze... Dzięki i pozdrawiam. Poproś sprzedawców o deklaracje zgodności wystawone przez producentów, porównaj parametry techniczne tych drzwi i sam będziesz wiedział które są lepsze.. Ja wolę drewniane bardziej niż plastikowe, ale wolę też bardziej jabłka niż gruszki.. Przy wyborze zawsze zostaniesz sam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 26.02.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 i nadal nic nie wiem to może inaczej czy drzwi PCV są mniej trwałe niż drewniane, np. dębowe ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 26.02.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 i nadal nic nie wiem to może inaczej czy drzwi PCV są mniej trwałe niż drewniane, np. dębowe ? Pozdrawiam. Pytając o trwałość pytasz tak naprawdę o to, po ilu razach otwarcia/zamknięcia takie drzwi będą nadal sprawne. Ale to właśnie się bada i deklaruje (przez producenta drzwi). Są drzwi, które wytrzymują 200 tysięcy takich cykli otwarcia/zamknięcia, ale są i takie, które wytrzymują 1 milion takich cykli - i to niezależnie od materiału z jakiego są wykonane. Więc po prostu zapytaj o to sprzedawcę i poproś o wynki takich badań. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 26.02.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 blokno - ok wielkie dzięki tak zrobię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Najbardziej rozwinięty wątek w temacie drzwi zewnętrznych jest tu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86424-Jakie-drzwi-zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts