tedasss 26.02.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witam. Mam strop teriva I i około 3 wylewki.Robię górną łazienkę i muszę od pionu podejść z rurą fi 50 na drugą ścianę do brodzika. Styropian i wylewka będą miały razem ok 10 cm i żeby moc zrobić brodzik wpuszczony to muszę trochę podłogi skuć.Czy mogę na odcinku około 2 metrów naciąć wylewkę na terivie i skuć wylewkę i górną ściankę terivy? Belek i zbrojenia na belkach nie ruszę.Wydaje mi się, że stropu to nie osłabi, ale mogę się mylić. CO WY NA TO?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.02.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Właśnie chodzi o te belki. 4- belki Jeżeli tak jak 1 , to bez problemu tak jak 2 - to nie tak jak 3 - to zależy gdzie ściany nośne Jeżeli możesz to proszę o rzut parteru i ewentualne miejsce kucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 26.02.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Właśnie chodzi o te belki. [ATTACH=CONFIG]45241[/ATTACH] 4- belki Jeżeli tak jak 1 , to bez problemu tak jak 2 - to nie tak jak 3 - to zależy gdzie ściany nośne Jeżeli możesz to proszę o rzut parteru i ewentualne miejsce kucia tak to wygląda: http://img689.imageshack.us/img689/9733/azienka.jpg zielony - belki czerwony - bruzda. Rozmawiałam przed chwilą z kierownikiem budowy. Twierdzi, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Też tak mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 27.02.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dzisiaj podkułem tak jak na rysunku wyżej. Szło ładnie, ale zrobiłem trochę szkód. Spadło pół bloczka teriva, a 2 pękły. Zrobiłem tak: jednego pękniętego zrzuciłem, w tą połówkę i tego zrzuconego włożyłem po dwa pręty, podszalowałem i zalałem z góry z 5 cm. Tego drugiego pękniętego nie zrzuciłem bo trzymał się dobrze. Podstęplowałem go i trochę wlałem do środka. Nie spadnie mi to na głowę?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.02.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dzisiaj podkułem tak jak na rysunku wyżej. Szło ładnie, ale zrobiłem trochę szkód. Spadło pół bloczka teriva, a 2 pękły. Zrobiłem tak: jednego pękniętego zrzuciłem, w tą połówkę i tego zrzuconego włożyłem po dwa pręty, podszalowałem i zalałem z góry z 5 cm. Tego drugiego pękniętego nie zrzuciłem bo trzymał się dobrze. Podstęplowałem go i trochę wlałem do środka. Nie spadnie mi to na głowę?????? Jak dzieci zrobią porządną impre na górze to nie wiem. Nie spoko , mało to fabrycznie pękniętych bloczków ? A ten uszkodzony to prawidłowo naprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 27.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 no bardzo osłabi to strop, bo co prawda nie nacinasz zbrojenia ale przerywasz górną warstwę betonu która pracuje na ściskanie. To że nie ma w niej zbrojenia nie oznacza że jest niepotrzebna. No ale to sprawa Twojego kierownika ew. Zbigniewa , jak się zje...e to pójdziesz do niego po odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.02.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 no bardzo osłabi to strop, bo co prawda nie nacinasz zbrojenia ale przerywasz górną warstwę betonu która pracuje na ściskanie. To że nie ma w niej zbrojenia nie oznacza że jest niepotrzebna. No ale to sprawa Twojego kierownika ew. Zbigniewa , jak się zje...e to pójdziesz do niego po odszkodowanie Taki problem to nie problem. Facet przynajmniej się pyta , a nie wali bez opamiętania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts