Darpiot 26.02.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Jak skutecznie ocieplić (zaizolować) naczynie wzbiorcze na strychu domu parterowego aby zabezpieczyć całość przed zamarznięciem. Naczynie z zaworem samodopełniającym i odprowadzeniem nadmiaru wody do kanalizacji. Współpracuje to z kominkiem z płomieniówką. Jeżeli macie jakieś zdjęcia to poproszę. Nie mam pomysłu a mrozy niestety zrobiły swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 26.02.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ja opatuliłem wszystko wełną taką z ocieplenia dachu - rury również są owinięte. Cały ten chochoł przepasany taśmą klejącą, coby sie nie rozlazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axlrose1 27.02.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja zrobiłem to następująco: skręciłem z płyty OSB skrzynię o długości 1,2m, szerokości 0.8m i wysokości 0,6m. Naczynie jest na środku. Całość wypełniłem wełną, również podstawę pod naczynie . Na górze skrzyni jest folia aluminiowa (pozostałości z izolacji dachu). Jedynym znakiem świadczącym o naczyniu zbiorczym, jest rurka odpowietrzajaca wystająca z tej folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts