Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

anetka bystre oko masz:p zgadza się, zapisałam sobie, gdy kupiłaś bieliźniarkę do salonu. ostatnio o nim przypomniałaś. rzeczywiście ciekawe mebelki wyszukuje tylko u Ciebie to od razu były takie ładne :) gdyby pokazał odnowione, nie wydawałyby mi sie zadrogie :)

niektore z moich tez wygladaly podobnie...to fakt, lepiej jest zobaczyc odnowiony mebel...

Powodzenia z przeprowadzka, oby koncowka poszla gladko!

Dzięki za ciepłe słowa. Aneto mam nadzieję że zapachy z nakastlika szybko uciekną.

Yokasia ty to już bijesz wszelkie rekordy. Ja już prawie nie pamiętam kiedy zaczęliśmy budowę. Ocieplenie robiliśmy całe wakacje. Może w środku szybciej będzie widać postępy. Chciałabym do września zdążyć aby dzieci poszły już do nowej szkoły. Powoli oswajam ich z tą myślą.

P.s. najlepszą decyzją z całej budowy było kupowanie wszystkiego powoli od 5 lat albo nawet więcej - od szklanek przez meble po dodatki i zbieranie inspiracji :)

Chyba się nie zgodzę z Tobą yokasta:no: Część rzeczy klasycznych przetrwa długo, ale gusta się przecież zmieniają i potem jest problem z nadmiarem niechcianych gratów:) Osobiście uważam, że lepiej jest dobierać dodatki do gotowych wnętrz, a nie na odwrót;)

Agawi, po pierwsze to była nasza najlepsza decyzja.

yokasta, ja też pisałam, że "osobiście uważam":lol2: Po prostu Twoje zdanie zabrzmiało tak, jakbyś polecała taką metodę, a ja się z tym nie zgadzam;) Patelnie i garnki są ok, kryształowe kieliszki są ponadczasowe więc tym bardziej.

Znam osoby, które chomikują zasłony nie mając jeszcze wstawionych okien:eek: Reasumując, jeżeli jest się pewnym wystroju to można kupować, ale na Boga nie na 5 lat przed planowaną budową:rotfl:

. Podejrzewam, że mówimy o tym samym tylko inaczej ;)

Tak yokasiu, tylko z innej perspektywy. Ty piszesz, jako osoba, która dopiero zaczyna gromadzić swoje dobra do pierwszego domku. Ja i niektóre z nas miały już pokaźny dorobek z poprzedniego lokum i z każdą nową rzeczą trzeba bardzo uważać;)

.I polecam tę metodę ale tylko odnośnie rzeczy 100%-owych:)

Zgadzam się:yes:

agawi oglądałam kiedyś w ikei jakieś biale szafki nie pamiętam czy akurat te i nie podobała mi się ich jakość (podobnie jak białe meble w jysku). przy najbliższej okazji sprawdzę jeszcze

a teraz sesja zdjęciowa szafki po babci (na razie przywiozłam jedną)

raczej nie jest to dąb i trochę podziurkowana, plecy pęknięte. byłoby przy niej trochę pracy. oceńcie same

DSC00163.jpgDSC00164.jpgDSC00165.jpg

spróbuję odnowić sama, tzn. z koleżanką która trochę się bawi w takie rzeczy. mówi że jest przy tym trochę roboty rozległej w czasie ale powinnyśmy sobie poradzić.

pierwszy punkt: mam je wysuszyć na słońcu a później spryskać 2 razy co 2 dni preparatem przeciw kornikom.

później dalsze instrukcje.

myślałam żeby do białego dać trochę barwnika wanilii i zrobić przetarcia na kantach. ciekawe co nam z tego wyjdzie.

w sumie nie mam nic do stracenia

Slonce szafki beda super, jak juz sie z nimi uporasz, gdybym ja miala nakasliki po Babci to bez dwoch zdan stalyby u mnie w sypialni. odnosnie srodka na korniki.Podobno lepsze sa te bez wody - ja swoje graty paokowalam posmarowane w folie i po tygodniu zabieg powtarzalam...

co do gromadzenia rzeczy ...jestem zdecydowanie na nie...ja niby kupowalam to co na 100%chcialam miec...i mam mase niepotrzebnych rzeczy bo jak juz sie zaczelam meblowac to sie okazalo , ze niestety nie wszystko juz do siebie bedzie pasowalo...

te meble mają dla mnie wielką wartość. mam nadzieję ze się uda. wtedy zabiorę sie za szafę. wogóle to moja kuzynka miala się z nimi szykować na allegro

niech sobie w snach o tym pomarzy, zabiore nawet dwa łóżka po dziadkach chociaż mi nie wejdą do sypialni. po babci nie ma nawet jednego pierścionka a tyle zlota miała.

aneta dzięki za dobre rady jutro pojade do nomi obczaić temat tego preparatu

ciekawa jestem jakim kolorem są pomalowane twoje mebelki czy do białego dolewany był pigment