Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

slonce nie mam pojecia ale one nie sa biale tylko takie kurde...brudne biale, ciezko mi okreslic tem kolor bo on nie jest czysta biela i nie jest tez ecri, jak dla mnie sa piekne - mowie o tych od Hebla. Ja probuje sie zmierzyc ze swoimi starymi drzwiami i oknami, okna juz mam raz malniete no i sa kurde za biale...czekam z kolejna warstwa jak juz wymysle jakiej farby uzyc albo co dodac zeby uzyskac efekt podobny do tego Heblowego...

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zabiore nawet dwa łóżka po dziadkach chociaż mi nie wejdą do sypialni

Nie wiem pod jakim względem Ci się nie mieszczą, ale powiem co zrobili moi rodzice. Może się przyda.

Mieli po dziadkach dwa pojedyncze łózka. Stolarz zrobił im z nich jedno podwójne. Coś tam uciął, coś skleił i mają przepiękne łoże :)

o jacie widzę ze poszalejemy na całego z tą sypialnią. mówisz narendil że da sie tak zrobić haha pomyślimy jakbys mogła kiedyś tak dyskretnie obfocić łoże rodziców byłabym wdzięczna

anetko ta moja koleżanka dolewała chyba czarny bo chciała miec szarawy odcień a mi proponowala jskąś wanilię gdybym chciała ze tak powiem ikeowską biel:)

Edytowane przez słońce 2

myślałam żeby do białego dać trochę barwnika wanilii i zrobić przetarcia na kantach. ciekawe co nam z tego wyjdzie. w sumie nie mam nic do stracenia

Ja tez wolę waniliowe z lekką patyną:yes: Takie właśnie mam drzwi do garderoby:D

Fajnie, że się zdecydowałaś robić te szafeczki. Na pewno będą ładne a i pamiątka bo babci super:D

co do gromadzenia rzeczy ...jestem zdecydowanie na nie...ja niby kupowalam to co na 100%chcialam miec...i mam mase niepotrzebnych rzeczy bo jak juz sie zaczelam meblowac to sie okazalo , ze niestety nie wszystko juz do siebie bedzie pasowalo...

Ja też jestem takiego zdania:yes: No cóż, ale każdy musi się przekonać na własnej skórze czy dokonał dobrych wyborów:yes:

ja? nic narazie, lepiej sie powstrzymam, bo miedzi mało, ale może ktoś kto jest blizej przeprowadzki byłby chętny na wasze niepotrzebne zdobycze:)

żeby 1,5 roku spać na materacu? to dopiero powściągliwość. u mnie gołe tynki więc gdzieś za 2 lata powinnam planować nakastliki idąc Twoją metodą, wytrzymala jesteś i dobrze.

Na zdobycze zawsze ktoś się znajdzie:yes:

1,5 roku jeszcze nie ma:p Dopiero rok i 2 m-ce:D I materac taaaki wygodny. Inna sprawa, że dopiero teraz znalazłam łóżko, które wpisuje się w moje wyobrażenia o naszej sypialni:yes: Jak tylko przyjdą sofki, to będziemy łoże zamawiać:D