Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę i myślę ... Mam czas. Najpierw trzeba założyć grzejniki a na te będziemy czekać ok. 2 m-ce. Nie przyszło nam do głowy, żeby wcześniej je zamówić.

Dużo jeszcze do zrobienia, ale kurcze musi być ciepło

Edytowane przez słońce 2

no właśne potrzebne są grzejniki, wtedy pojedziemy dalej (jak piec- wynalazek odpali:))

na razie trzeba dopracować kotłownię, te wszystkie rurki, zamontować parapety wewnętrzne, dotrzeć ściany, pomalować pod grzejniki, zejdzie z miesiąc, póltora:p

byłam dziś na budowie oblukać postępy prac. mąż nadal siedzi w kotłowni i dłubie płyteczki. no nic, niech się chłopina wprawia, co by mu na salonach dobrze szło:p

a i już wiem czym sławetny hebel maluje antyki. napisał mi że na białą powierzchnię mebla daje naturalny wosk pszczeli i wychodzi efekt takiej "starej" bieli. szukam tego wosku w necie i się okazuje że trzeba go z czymś mieszać.

no są różne receptury, tylko kak to robi hebelhttp://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif nie mam śmiałości i pretekstu znowu podpytać

Edytowane przez słońce 2

tak będę musiała Agawi zrobić jak wogóle sie za te szafki zabiorę:)

aneta nie przysłał nic, chyba jeszcze nie zrobił, a może Ty bys do niego zameilowała, żeby ci dokładniej wytłumaczył jak się dorabia ten wosk:p

Edytowane przez słońce 2

aga tak to to czytałam a najlepsze jest:

"W 3 kilogramach wody, gotuje się aż póki nie rozpuści, 250 gramów potażu (węglanu potasowego) i dodaje się 500 gramów pokrajanego na cienki płatki białego wosku" oj dobrze że m. śpi, popukałby sie w głowę:lol2: