Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

cześć Drop_Inn widzę że forum m. i Ciebie ładnie wciąga:lol:

ja siedzę tu od prawie roku, nawet nie chcę myśleć jak urządziłabym dom gdybym tu nie trafiła:)

dzięki yokaście zajrzałam do piekarnika w ikei i wybrałam lepszy (mam nadzieję)

dzięki agawi wiem jakie pytania zadawać w komforcie, a wogóle agawi powinno się ozłocić:hug:na każdy temat znajdzie odpowiedź

julianna robi bezinteresowne niespodzianki-wizualizacje

dzięki dziewczynom mam fajne płytki do łazienki, do kuchni

i dostałam świetny katalog od kasi sw

podejrzewam tez że przez fm czarny granit zdrożał dwukrotnie:mad: to mi się akurat nie podoba

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć Drop_Inn widzę że forum m. i Ciebie ładnie wciąga:lol:

ja siedzę tu od prawie roku, nawet nie chcę myśleć jak urządziłabym dom gdybym tu nie trafiła:)

dzięki yokaście zajrzałam do piekarnika w ikei i wybrałam lepszy (mam nadzieję)

dzięki agawi wiem jakie pytania zadawać w komforcie, a wogóle agawi powinno się ozłocić:hug:na każdy temat znajdzie odpowiedź

julianna robi bezinteresowne niespodzianki-wizualizacje

dzięki dziewczynom mam fajne płytki do łazienki, do kuchni

i dostałam świetny katalog od kasi sw

podejrzewam tez że przez fm czarny granit zdrożał dwukrotnie:mad: to mi się akurat nie podoba

Oj wciąga, wciąga. Szkoda tylko, że tak mało czasu na te forumowe ploteczki. ;)

Jakoś całkiem tu inaczej niż na większości forów - tak, hmm... serdecznie.

I to zupełnie bezinteresownie. Naprawdę aż chce się wracać. :D

P.S. Ja trochę się boję czy przez forum nie zdrożeją nam mugaty. ;)

:) ja na piekarnik narzekać nie mogę bo wychodzi z niego przepyszne jedzenie :D, jedyną jego wadą która mi przeszkadza to ta kratka ;) ale nie na tyle, żebym piekarnik wymieniała. Dziś wybrałabym coś bardziej nowoczesnego :) bo to zupełnie nie przeszkadza w takiej kuchni. A Ty jaki wybrałaś?

kupiliśmy piekarnik retro gorenje.

retro gorenje.jpg

w sumie nie ma wielkiego wyboru w takich stylizowanych, a portfel ograniczony.

musimy się trochę nagłowić aby wybrać w miarę solidne i w dobrej cenie produkty.

mąż uparł się, aby kupić wszystko (no może prawie wszystko z jednej firmy)

gorenje jako jedyna firma ma fajny okap czarny bez żadnych srebrnych wstawek,

płytę indukc. mamy też z gorenje,

a zmywarkę siemens

P.S. Ja trochę się boję czy przez forum nie zdrożeją nam mugaty. ;)

a właśnie po ile są? w sumie do BożegoNarodzenia były jakieś promocje itp. teraz na pewno trochę drożej.

ja kupiłam w grudniu w planetadom i dostawę miałam w cenie ( pow. 4tys.)

w tych internetowych sklepach i tak taniej niż w sacjonarnych (w łodzi kosztowały 110zł)

A ktoś kupił ten durszlak w kerfurze i może pokazać? :lol:

Bo byłam wczoraj, ale dopiero dziś przeczytałam tu na forum, że są i teraz nie chce mi się jechać znów :D

pysiaczek

nie jest to emaliowany olkusz czy inny tkmaxx, jest mały, lekki, stalowy, malowany na zewnątrz, może do owoców się przyda :)

ja kupiłam trzy bo nie umiałam wybrać:lol:

DSC00264.jpg

Bardzo fajny ten piekarnik :)

Też kupujemy Gorenje. Mamy ich lodówkę i pracuje bez zarzutu. Wierzę, że to porządna firma :)

narendil oglądaliśmy na zywo inny gorenje, kurcze nic w tych sklepach nie ma do pooglądania :mad:

widziałam też hotpoint ariston fajny gdyby nie złota rączka, a tego na stronie nie zauważyłam. bałam się że ten gorenje może też taką mieć ale na szczęście nie,

mogła być chromowana ale trudno niech będzie satyna

nasz kolega ma pralkę z g. i sobie chwali(ok 10 lat przy 3 dzieci)

Edytowane przez słońce 2

Znam tylko taki.

Mieszkanie womysi z forum gazetowego.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/zyb75RzSKZ6N37WLTB.jpg

Odnośnie Aristona, to mogłam Ci pokazać swój.

Kupowałam przez internet i bardzo się rozczarowałam kolorem rączki :(

Ale było za późno na wymianę.

Raz, że stał u nasz zapakowany kilka miesięcy.

Dwa, że zobaczyłam to tuż przed montażem. A za dwa dni poszłam rodzić, więc nie byłoby czasu szukać zamiennika.

Miałam chęć na retro, a wyszło nieciekawie. Było, minęło. Przyzwyczaiłam się z czasem. A za kilka miesięcy będę miała nową kuchnie :lol2:

coś czytałam gdzieś o womysi ona chyba trochę projektuje wnętrza. takie fotki zlewu widziałam też np. u mar jel ale chodzi mi o szczegóły- z bliska, od spodu, jak to się trzyma kamienia.

taak? masz ten retro z aristona? właśnie rączka na obrazku w interrnecie wyglądała jak srebrna.

weszłam w leroyu do Euro Agd i tam akurat widziałam go na żywo.

w sumie ładny tylko do niczego by mi nie pasował i już nie wnikałam co ma w środku:)

Słońce, ja bym drugi raz w ogóle nie kupiła retro piekarnika chyba :lol2: bo znacznie większy wybór fajnych jest nie-retro a takie też mogą pasowac do kuchni. Nie mniej fajny ten Twój :o:o:o naprawdę !

ciekawe jak to będzie u mnie wyglądać. musze w końcu zrobić jakiś projekcik mebli

Tobie kuchnia wyszła bardzo dobrze.

klamki

co wybrać? załóżmy że drzwi będą białe (fiord z polskone)kiedyś myslałam o takich klamkach

http://www.salon-klamek.pl/showPhoto.php?id=1107&m=103

teraz może takie by nam pasowały

http://www.vds.pl/cms/images/klamki/zdjecia/erica-bic-rozeta-chrom-chrom-satyna-wc.png

http://www.vds.pl/cms/images/klamki/zdjecia/talia-rozeta-chrom-satyna-klucz.png

Edytowane przez słońce 2

Wszystkie klamki fajne:wiggle: Słońce, ja osobiście wolę z ceramiczną rączką, sama takich się nie dorobiłam, bo te, które chcieliśmy były włoskie i kosztowały prawie 200zł/szt:eek::eek:

Tylko teraz czy wam na pewno będą takie ceramiczne pasowały? Srebrne są bardziej uniwersalne- nie wiem jakie planujecie dodatki:)

Bardzo popularne i znośne cenowo są klamki firmy Domino- przejrzyj sobie ich ofertę;)

http://www.domino.pl/klamki/