Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aga no piękne te porcelanki i wykonane z mosiądzu a o to mi chodziło, dzięki :hug:

znowu zagwozdka co tu wybrać. poczekam chyba jak już się trochę urządzimy.

yokasta dzięki:) DAJ LINKA DO TYCH SWOICH PORCELANOWYCH:hug:

znaczy że obojętnie które wybiorę będzie dobrze?

mam taką nadzieję chociaż już momentami mamy dosyć wyborów.

dużo tego, a w krótkim czasie trzeba było podejmować decyzje.

te dwie ostatnie są bardzo podobne, rączkę mają chrom.-satyna

u nas dzisiaj piękna słoneczna, choć mroźna pogoda, człowiek od razu dostaje więcej energii do działania

My w sypialni mieliśmy rano 10 stopni.

yokasta ale myślicie na przyszłość o dodatkowym ogrzewaniu (mniej obsługowym)?

chociaż taki mróz to tylko kilka tygodni w ciągu roku

nie wiem ile było u mnie, ale też nie chciało się spod kołdry wychodzić brrr

w naszym obecnym domu palimy tylko węglem brunatnym

do tej pory to wystarczało. jednak przy takich mrozach szybko się wypala( prawie tak jak drewno).

dzisiaj dokupiliśmy kamienny- mus to mus

dzięki za klameczki zaraz pooglądam

O mamuniuhttp://ocforum.pl/images/smilies/extra_aa.gif ja bym uświerkłahttp://ocforum.pl/images/smilies/extra_zimno.gifhttp://ocforum.pl/images/smilies/extra_zimno.gif

aga kiedyś to były mrozy i śniegi. pamiętam te czasy, dawno dawno temu, kiedy spało się u babci pod taką wielką pierzyną :)

Słonko, pierzynę pamiętam, ale moje obie babcie mieszkały w Warszawie w mieszkaniach, więc było ciepło:rolleyes:

a to ty hrabina czystej krwii:)

nasza nowa kotłownia ma 4m2 wszystko sie zmieściło, łącznie z kominem na pół metra. redaktor z muratora dzwonił do męża i nie wierzył że taka mała. chyba artykuł o tym napiszą:)

Edytowane przez słońce 2

a to ty hrabina czystej krwii:)

No coś Ty???:confused: Tylko warszawianka:)

anasza nowa kotłownia ma 4m2 wszystko sie zmieściło, łącznie z kominem na pół metra. redaktor z muratora dzwonił do męża i nie wierzył że taka mała. chyba artykuł o tym napiszą:)

Nasza też wielka nie jest, ale trochę większa, no i przez nią mamy wyjście do garażu:)

Mój luby od kilku miesięcy udziela tych wywiadów, a to do muratora, a to budujemy dom, itp. Się przyczepili:o

Mój luby od kilku miesięcy udziela tych wywiadów, a to do muratora, a to budujemy dom, itp. Się przyczepili:o

z jednej strony fajne bo może pochwalić się znajomym, inni się dowiedzą jak to wygląda w praktyce, z drugiej troche uciążliwe, mogliby jeszcze dobrze płacić za te cenne wiadomości

z jednej strony fajne bo może pochwalić się znajomym, inni się dowiedzą jak to wygląda w praktyce, z drugiej troche uciążliwe, mogliby jeszcze dobrze płacić za te cenne wiadomości

O to, to:) A teraz jeszcze z kilku magazynów męczą nas o sesje zdjęciowe- ja na razie nie chcę, bo po pierwsze jest za mało mebli, a po drugie nie będziemy i tak się ujawniać:no:

My dostajemy masę rocznych prenumerat magazynowych, tyle dobrego:wiggle:

Tak, wypytują męża, podesłali tekst do ew. poprawki, ale nic nie wspominają o zapłacie za prawa do tego tekstu. moje zamazane, komórkowe zdjęcia im się nie podobają:lol: chcą nowe, a ja się pytam czym je zrobić? nowy aparat by się przydał:lol:

ale Twoje wnętrza to ja chętnie obejrzę w gazetce

ale Twoje wnętrza to ja chętnie obejrzę w gazetce

Dzięki słoneczko:hug:

Kochana, zapytajcie o zapłatę- muszą Wam przesłać tez umowę. My nie chcieliśmy kasy- luby wybrał jakieś roczne prenumeraty, bo już kilka tych wywiadów udzielił. Jakby co, to daj znać w której gazetce będziecie:lol:

Jak jeszcze nie mieszkaliśmy, to był u nas redaktor i sam robił zdjęcia.:)

Ok. Dzięki za radę. Zobaczy się. Nie wiem czy mąż bedzie chciał się w to bawić. może lepiej siedzieć cicho. może się okazać za jakiś czas, że nasze ogrzewanie już nie będzie się opłacać. Wiadomo nie od dziś, że wielu inwestorów kieruje się tym co wyczytają w muratorze i zaraz chcą masowo kupować to samo. Wam to nie grozi bo ciepło macie darmowe, spod ziemii:)

Wam to nie grozi bo ciepło macie darmowe, spod ziemii:)

:no::no: Nieee, no słonko nie darmowe, po sama pompa jest na prąd (tyle, że mało pobiera) Spod ziemi powietrze czerpie wentylacja, która wspomaga ogrzewanie zimą, a chłodzi latem, bo tam jest zawsze +10 stopni.:wiggle:

• 2 weeks później...