Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ŚLiczne wszystko:)

Nie Wiesz nawet jak ci zazdroszczę widoku z okna tarasowego.. przestrzeń..

A jaka panienka piękna na jednym zdjęciu:).

Ja też bym schody zostawiła. Pasują , a zawsze to i mniej roboty i mniej wydanej kasy:)

Co do kibelków, to byłam tutaj w Ire w takim domu-muzeum.. I tam kibelek był ręcznie malowany od środka również:D

Możecie sobie wyobrazić wycieczkę z 15 osób.. każdy po kolei zagląda do muszli klozetowej:D:D:D TO był dopiero widok:D

Witaj słońce zdjecia z wycieczki cudne , uwielbiam takie wyjazdy w Dreźnie jeszcze nie byłam ale będzie mi dane zobaczenie go tego lata :) No a zamek Czocha już kiedyś nawiedziłam :) ale do kibelka jakos nie zagladałam a szkoda bo faktycznie jest co podziwiać.

Pocieszę cie w temacie budowlanym ze u nas tempa zawrotnego także nie ma ale to z racji kasy , kredyt mamy niewielki i musimy budować z tego co zarobimy. My niestety nie budujemy własnymi rękami skazani jesteśmy na ekipy i wykonawców którym musimy zaufać i do tego jeszcze zapłacić:(

Twój mąż to skarb i nie narzekaj na tempo najważniejsze ze będzie napewno wszystko dobrze i dokładnie zrobione.

witajcie dziewczynki miło Was u mnie widzieć :wiggle:

Beatko chętnie bym zajrzała do Twojego domku (zaraz poszukam bo w podpisie nie ma adresu stronki :))

Yokasta polecam Szwajcarię Saksonską - bajeczne widoki, a z wrocka rzut beretem:)

anagat widoki u nas typowo wiejskie

Edytowane przez słońce 2

o weri do mnie zajrzała :)

zanim się tu wysle odpowiedź to prawie godzina mija, odrazu kopiuję bo mi parę razy wcięło

weri my wzieliśmy kredyt dopiero teraz ale i tak czuję że musimy ostrożnie gospodarować, fakt mój mąż sie do wszystkiego garnie (oprócz tynków) a internet to skarbnica wiedzy. wczoraj kupił jakąś rozdzielnie do centralnego ogrzewania i mówi że u nas tego nie ma trzeba było przez allegro, czuję że bedą u nas same prototypy albo mniej znane powszechnie rozwiązania np piec na pelet czy żyto, słomę ;)

ostatnio przez allegro byl wzywany na policję ale to już inna historia...

a łuki będą otynkowane :)chyba

• 2 weeks później...

Hej Wiolu:)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc:)))

Każda z nas ma inne sposoby na swojego mężulka:) Ja nie wiem jak ja to robię, ale co wymyślę...mężulek robi, i jeszcze jest przekonany, że.... to jego pomysł:))

NO JASNE, że jego pomysł:) hihihi:)

Buziaki zostawiam:)

no własnie on tech. i inż. tylko elektryk i mi to dzisiaj przypomniał

a ja rehabilitant czytam, czytam

do tematu budowy, ogrzewania, tynkow się nie wtrącam bo wiem że dobrze będzie

dzisiaj zagadnęłam o łukach, pamietam jak starannie murarz murował ale podobno łuki są "brzydkie od dołu bo nie mają ładnej fugi(były układane ciasno na drewnianej formie) i wogóle są nieładne bo cegła ma różne kolory"

do realizacji tynków zewnętrznych upłynie jeszcze troche czasu więc chyba niepotrzebna była ta nasza teoretyczna dyskusja

a ja baran a mąz koziorożec więc żadnemu z nas nie jest łatwo ustąpić

na koniec mój m stwierdził że fm to najgorsze źródło wiedzy choć nigdy nie korzystał i już mi się nie chciało tłumaczyć i ...kolację sam sobie zrobił a teraz mam spokój bo pojechał do pracy:)

no słońce przypuszczam że rozwodów przy budowie domu to moznaby przeprowadzić wiele :)

powiem Ci jedynie że mój M (takze koziorożec) gdy mu pierwszy raz powiedziałamze że chcę łazienkę w szarosciach powiedział "nigdy w życiu"

a teraz ..........(spójrz jakie kupiłam płytki do łazienki i na caly dom:))

szary chce wszędzie nawet ostatnio upierał się przy szarych drzwiach wewnetrznych ....... ,oczywiscie będą inne :)

ja myślę ze dobrze jest aby pokazać mu ze jego dezycje nie zawsze były słuszne , tak delikatnie oczywiście

oj człowiek już nie może żyć bez elektryczności

elektrownia zrobila nam dzisiaj niespodziankę i od 8:00 do 17:00 nie mieliśmy prądu ,a ja akurat mialam wolne i plany domowe. oczywiście nic nie zrobiłam bo czekałam kiedy włączą

obiad się nie upiekł, nie poodkurzałam- przeprosiłam szczotkę na kiju, a i prania nie zrobiłam.w końcu gdy maż się zjawił załączył agregat żebym mogła chociaż włosy wysuszyć (jechałyśmy z martyną na nauki do kościoła)

a i najważniejsze- netu nie było:)

oj kochana widzisz jak to jest wszystkiego trzeba dopilnować

u ciebie napewno dalej już szybko pójdzie my w wiekszości prac bawimy się sami

dlatego jak ktoś pyta kiedy się wprowadzamy to ja tylko się uśmiecham

w poniedziałek może przyjadą robić wylewki podłogowe podobno robią to w 2 dni

cement i żwir zakupiony przywieziony

oj człowiek już nie może żyć bez elektryczności

elektrownia zrobila nam dzisiaj niespodziankę i od 8:00 do 17:00 nie mieliśmy prądu ,a ja akurat mialam wolne i plany domowe. oczywiście nic nie zrobiłam bo czekałam kiedy włączą

obiad się nie upiekł, nie poodkurzałam- przeprosiłam szczotkę na kiju, a i prania nie zrobiłam.w końcu gdy maż się zjawił załączył agregat żebym mogła chociaż włosy wysuszyć (jechałyśmy z martyną na nauki do kościoła)

a i najważniejsze- netu nie było:)

bidulka:(:hug:

słońce, jak zobaczyłem te równiutko poukładane rureczki, to aż mi się słabo zrobiło... pomyslałam, "boże, to tak ma wyglądać?" A u mnie wszystko faluje, rzadziutkie to to takie:( Gapiłam się na te swoje zdjęcia podłogówki, porównywałam z twoimi i prawie płakałam... ale potem przyszło opamiętanie;)

Przecież u ciebie pewnie była równiutka wylewka, na którą położono styropian, folię i rurki. A u mnie była skuwana już gotowa wylewka. po skuciu wybebeszyły się wszystkie rurki doprowadzające do grzejników i inna hydraulika, i na to wszystko, na tak nierówną powierzchnię trzeba było to wszystko położyć. A rzadkie dlatego, że u ciebie są przestrzenie:) U mnie korytarzyki po metr szerokości, a jedyna większa przestrzeń, na której miała być podłogówka, czyli kuchnia, została przecięta wyspą;)

ufff:lol2:

lecicie do przodu:yes: