bogumil 06.05.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witaj I ja przyszłam się przywitać My też mamy parterówkę Będę zaglądać...jeśli pozwolisz? Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 06.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ŚLiczne wszystko:) Nie Wiesz nawet jak ci zazdroszczę widoku z okna tarasowego.. przestrzeń.. A jaka panienka piękna na jednym zdjęciu:). Ja też bym schody zostawiła. Pasują , a zawsze to i mniej roboty i mniej wydanej kasy:) Co do kibelków, to byłam tutaj w Ire w takim domu-muzeum.. I tam kibelek był ręcznie malowany od środka również Możecie sobie wyobrazić wycieczkę z 15 osób.. każdy po kolei zagląda do muszli klozetowej:D:D:D TO był dopiero widok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 07.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witaj słońce zdjecia z wycieczki cudne , uwielbiam takie wyjazdy w Dreźnie jeszcze nie byłam ale będzie mi dane zobaczenie go tego lata No a zamek Czocha już kiedyś nawiedziłam ale do kibelka jakos nie zagladałam a szkoda bo faktycznie jest co podziwiać. Pocieszę cie w temacie budowlanym ze u nas tempa zawrotnego także nie ma ale to z racji kasy , kredyt mamy niewielki i musimy budować z tego co zarobimy. My niestety nie budujemy własnymi rękami skazani jesteśmy na ekipy i wykonawców którym musimy zaufać i do tego jeszcze zapłacić Twój mąż to skarb i nie narzekaj na tempo najważniejsze ze będzie napewno wszystko dobrze i dokładnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 07.05.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Twoje łuki są bardzo fajne w styl sielsko angielski myślę że się dobrze wkomponują. Ta cegła zostanie tak jak jest , czy będziecie to czymś zasłaniać, bo ja przyznaję że mnie podoba sie ceglascie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.05.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) witajcie dziewczynki miło Was u mnie widzieć Beatko chętnie bym zajrzała do Twojego domku (zaraz poszukam bo w podpisie nie ma adresu stronki ) Yokasta polecam Szwajcarię Saksonską - bajeczne widoki, a z wrocka rzut beretem:) anagat widoki u nas typowo wiejskie Edytowane 17 Maja 2011 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.05.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 o weri do mnie zajrzała zanim się tu wysle odpowiedź to prawie godzina mija, odrazu kopiuję bo mi parę razy wcięło weri my wzieliśmy kredyt dopiero teraz ale i tak czuję że musimy ostrożnie gospodarować, fakt mój mąż sie do wszystkiego garnie (oprócz tynków) a internet to skarbnica wiedzy. wczoraj kupił jakąś rozdzielnie do centralnego ogrzewania i mówi że u nas tego nie ma trzeba było przez allegro, czuję że bedą u nas same prototypy albo mniej znane powszechnie rozwiązania np piec na pelet czy żyto, słomę ostatnio przez allegro byl wzywany na policję ale to już inna historia... a łuki będą otynkowane :)chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 15.05.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 łuki wygladaja pieknie, ja bym ich nawet nie tynkowala http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 15.05.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 oj darios u mnie to nie takie proste ja powiem jedno słowo a mąż 10 ma swoje teorie i ciężko z nim dyskutować na tematy budowlane, nie mam na niego sposobu jak Wy to robicie ze swoimi mężami? kto głośniejszy ten ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 15.05.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Hej Wiolu:) Jeszcze raz dziękuję za pomoc:))) Każda z nas ma inne sposoby na swojego mężulka:) Ja nie wiem jak ja to robię, ale co wymyślę...mężulek robi, i jeszcze jest przekonany, że.... to jego pomysł) NO JASNE, że jego pomysł hihihi:) Buziaki zostawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 15.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Mój maż się mnie słucha. Chyba zasada- kto ma kasę ten rządzi działa:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 15.05.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 no własnie on tech. i inż. tylko elektryk i mi to dzisiaj przypomniał a ja rehabilitant czytam, czytamdo tematu budowy, ogrzewania, tynkow się nie wtrącam bo wiem że dobrze będzie dzisiaj zagadnęłam o łukach, pamietam jak starannie murarz murował ale podobno łuki są "brzydkie od dołu bo nie mają ładnej fugi(były układane ciasno na drewnianej formie) i wogóle są nieładne bo cegła ma różne kolory"do realizacji tynków zewnętrznych upłynie jeszcze troche czasu więc chyba niepotrzebna była ta nasza teoretyczna dyskusja a ja baran a mąz koziorożec więc żadnemu z nas nie jest łatwo ustąpić na koniec mój m stwierdził że fm to najgorsze źródło wiedzy choć nigdy nie korzystał i już mi się nie chciało tłumaczyć i ...kolację sam sobie zrobił a teraz mam spokój bo pojechał do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 15.05.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 no słońce przypuszczam że rozwodów przy budowie domu to moznaby przeprowadzić wiele powiem Ci jedynie że mój M (takze koziorożec) gdy mu pierwszy raz powiedziałamze że chcę łazienkę w szarosciach powiedział "nigdy w życiu" a teraz ..........(spójrz jakie kupiłam płytki do łazienki i na caly dom:)) szary chce wszędzie nawet ostatnio upierał się przy szarych drzwiach wewnetrznych ....... ,oczywiscie będą inne ja myślę ze dobrze jest aby pokazać mu ze jego dezycje nie zawsze były słuszne , tak delikatnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 17.05.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 oj człowiek już nie może żyć bez elektryczności elektrownia zrobila nam dzisiaj niespodziankę i od 8:00 do 17:00 nie mieliśmy prądu ,a ja akurat mialam wolne i plany domowe. oczywiście nic nie zrobiłam bo czekałam kiedy włącząobiad się nie upiekł, nie poodkurzałam- przeprosiłam szczotkę na kiju, a i prania nie zrobiłam.w końcu gdy maż się zjawił załączył agregat żebym mogła chociaż włosy wysuszyć (jechałyśmy z martyną na nauki do kościoła)a i najważniejsze- netu nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 17.05.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ty mówisz, że jesteś daleko za forumowiczkami? Ja nadal czekam na drzwi tarasowe i przez to na całą resztę, bo bez drzwi ani rusz dalej. Więc ciesz się kobieto, że masz aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 17.05.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 oj kochana widzisz jak to jest wszystkiego trzeba dopilnowaću ciebie napewno dalej już szybko pójdzie my w wiekszości prac bawimy się samidlatego jak ktoś pyta kiedy się wprowadzamy to ja tylko się uśmiechamw poniedziałek może przyjadą robić wylewki podłogowe podobno robią to w 2 dnicement i żwir zakupiony przywieziony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.05.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 oj człowiek już nie może żyć bez elektryczności elektrownia zrobila nam dzisiaj niespodziankę i od 8:00 do 17:00 nie mieliśmy prądu ,a ja akurat mialam wolne i plany domowe. oczywiście nic nie zrobiłam bo czekałam kiedy włączą obiad się nie upiekł, nie poodkurzałam- przeprosiłam szczotkę na kiju, a i prania nie zrobiłam.w końcu gdy maż się zjawił załączył agregat żebym mogła chociaż włosy wysuszyć (jechałyśmy z martyną na nauki do kościoła) a i najważniejsze- netu nie było:) bidulka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 17.05.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 dzięki madziuchociaż na spacer poszłam z bartusiem miałam jakby więcej czasu dla niego hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.05.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Najważniejsze, to to, że netu nie było...:) To jest dla nas największa krzywda... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 20.05.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 http://i1.fmix.pl/fmi1109/32bd371c002c3bb94dd67449/zdjecie.jpgw poniedziałek zalewamy:)"chudziak" na tarasie zrobiony szalujemy schody na tarasszambo zamówione-będzie za miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.05.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 słońce, jak zobaczyłem te równiutko poukładane rureczki, to aż mi się słabo zrobiło... pomyslałam, "boże, to tak ma wyglądać?" A u mnie wszystko faluje, rzadziutkie to to takie:( Gapiłam się na te swoje zdjęcia podłogówki, porównywałam z twoimi i prawie płakałam... ale potem przyszło opamiętanie;) Przecież u ciebie pewnie była równiutka wylewka, na którą położono styropian, folię i rurki. A u mnie była skuwana już gotowa wylewka. po skuciu wybebeszyły się wszystkie rurki doprowadzające do grzejników i inna hydraulika, i na to wszystko, na tak nierówną powierzchnię trzeba było to wszystko położyć. A rzadkie dlatego, że u ciebie są przestrzenie:) U mnie korytarzyki po metr szerokości, a jedyna większa przestrzeń, na której miała być podłogówka, czyli kuchnia, została przecięta wyspą ufff:lol2: lecicie do przodu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts