Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć słonko :)

Dopiero teraz czytam o co chodzi z tymi kaflami V&B. Rozumiem, że poszukujesz płaskich? Też kiedyś szukałam, niestety Vogue kosztowały wtedy 160 zł :mad: Te od V&B, które ma Kasia są chyba wypukłe - jak mugaty, ale znalazłam kiedyś jakieś płaskie tej firmy. Niestety do zdobycia tylko w necie i tylko na zamówienie. Z płaskich widziałam jeszcze RAKO Color Two, tylko one są minimalnie mniejsze. 19,7x9,7 chyba. Zamawiałam kiedyś jedną paczkę na próbę, ale chyba mi jakieś felerne przysłali, bo wszystkie miały jakieś dziwne maleńkie kropki.

dropku a masz je jeszcze? pokaż

Słońce tylu zdjęć naraz nie widziałam jeszcze u Ciebie :lol2:

Ja widziałam te raco w Warszawie na żywo - ale kwadratowe akurat - i nie miały żadnych kropków (Drop takie się trafiły :()

http://i1.fmix.pl/fmi498/cccb681000293e174f91aa59

http://i1.fmix.pl/fmi339/6671001b000cacf34f91aa76

pokazuję, że są białe białe :yes:

A co do ułożenia - dobrze rozumiem że płytki mają być do tego białego pasa na suficie, a ramka z deszczownicą ma wyjechać ponad ten pas?, a co nad tym pasem do końca - farba? - dodaję że się nie wyspałam i coś mnie głowa boli ;) - jak nie rozumiem proszę się mną dziś nie przejmować, :p

Admette to tych płytkach była dyskusja!! Dzieki że mi przypomnialyscie z Dropką.

Od dołu do 120 cm mają być mugaty, następnie czarna gladka listwa. Później płaskie cegiełki i na koniec na wysokości kabiny( czyli do farby) biały dekor-listwa 5cm vivesa. W kabinie tak jak u yokasty, tylko że ona ma do sufitu te plaskie cegiełki.

I co ją mam zrobić. Przydałaby się wizka.

Słonko, chyba jeszcze gdzieś są w garażu, jak tylko odzyskam aparat (mąż znów potrzebował do pracy), to obfocę :) Nie pamiętam już ile kosztowały, ale raczej niedużo. Najmniejsza paczka około 60 zł (tylko to nie był pełny metr kwadratowy, a 0,7 m2). Aha, i te cegiełki płaskie są matowe. Niestety w tym rozmiarze nie ma opcji błyszczącej. Kolor za to bardzo ładny, nawet dość podobny do mugatowego.

Jeśli chcesz zrobię fotkę 2 obok siebie - mugatów i płaskich, ale to dopiero w weekend, bo wszystkie pudła wywieźliśmy juz do mieszkania ;)

Dropku dzięki, czekam w takim razie na fotki.

Yokasta ale mi wizke odrysowałaś. Dzięki. Nie wiem już teraz co by mi się bardziej podobało. Chyba byłabym za tym, żeby nad ramką pociągnąć cegiełki i listwę. Mężowi się to nie uśmiecha bo znowu listwy bedzie musiał ciąć pod kątem.

Człowiek jest na coś od dawna nastawiony a tu taki zonk. Nie lubie tego.

Nie wiem już teraz co by mi się bardziej podobało. Chyba byłabym za tym, żeby nad ramką pociągnąć cegiełki i listwę.

Sama nie wiem co Ci doradzić, może powiem Ci jak ja planuję to zrobić u siebie :) Jako,że nie jestem wielkim zwolennikiem płytek, będą one ułożone tak mniej więcej do półtora metra wysokości ... a pod prysznicem będą albo do sufitu, albo do górnej krawędzi drzwi prysznica ;) no tak ale i tak nic Ci tym wywodem nie pomogłam :sick:

Ale wiesz co ... u Ciebie pod prysznicem ułożyłabym płytki do samego sufitu ;) Dużo widziałam takich łazienek gdzie prysznic jest wyłożony cały, a ściany tylko do połowy ... mi się to podoba :yes:

Ale i tak w sumie nie wiem czy o to Ci chodziło o czym ja piszę, czy jeszcze o coś innego ??? Jakąś dzisiaj ciężką głowę mam ;)

Edytowane przez mmajeczkaa

Słońce jestem ponownie. Wcześniej byłam, ale nic nie pisałam, bo i nic mądrego nie wymyśliłam:(

My też w kabinie mamy płytki do sufitu, bo luby jest wysoki i się chlapie. Szczególnie przy używaniu deszczownicy. Także dobrze, że tak robicie. Z tymi mugatami, ramkami, to ja nie jestem zbyt oblatana- wszystko co do płyteczki musisz dokładnie wyliczyć.

No i mąż będzie miał trochę cięcia, ale trudno- przynajmniej będzie ładnie:yes:

Kwiatki w koszykach są UROCZE!:D