Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej słonko, a co to się z oczkami porobiło?:hug:

Miałam raz w życiu zapalenie spojówek- koszmar:sick: Komputer ani tv oczywiście absolutnie nie są wskazane i światło dzienne też:no: Pomęczysz się parę dni biedulko:( Mam nadzieje, że po lekarstwach jutro będzie już lepiej:hug:

zarzucę Was zaraz niezbyt estetycznymi zdjęciami, straszny balagan, ale dopiero wieczorem kładliśmy blat i nie byo czasu na posprzątanie.

mogłabym dać fotki wykończonej, wypucowanej kuchni, ale mam dylemat. mam nadzieję, że spojrzycie obiektywnie i mi doradzicie

są dwie sprawy

1- ile uchwytów na szufladach- po dwa czy po jednym

dozownik i bateria- chodzi o miejsca- wg instrukcji zlewu bateria po prawej. wg okna idealnie na jego środku bateria musiałaby być po lewej

2- dozownik i bateria- chodzi o miejsca- wg instrukcji zlewu bateria po prawej. wg okna idealnie na jego środku bateria musiałaby być po lewej

Edytowane przez słońce 2

:eek::eek:

Pięknie prezentuję sie kuchnia

a zlewozmywak z kranem cudo ;)

dzięki karola narazie pełno kurzu w tej kuchni, trzeba było szlifować ścianę w niektórych miejscach do blatu,

wyszło prawie idealnie, wszyscy odetchnęli z ulgą

kamieniarz miał pietra, że się kamień złamie przy wnoszeniu

Słonko piękna ta Twoja kuchnia ... piękna :jawdrop::jawdrop:

I tak ...

na szufladach dałabym po jednym uchwycie ... na środku :yes:

Kran, jeżeli tylko można zamontowałabym odwrotnie niż jest w instrukcji czyli idealnie na środku okna :yes:

dzięki maja za opinię, każda jest bezcenna

uchwytów mam tyle że wystarczy po jednym na szufladę, jak je dostałam i przymierzyłam, wydawało mi się tak łyso, chciałam dokupić

dzisiaj przymierzyłam znowu i wydaje mi się że po jednym jest ładnie. szuflady stały sie jakieś mniejsze z blatem:)

a bateria najlepiej gdyby była na środku okna, wtedy bez problemu się je otwiera

mnie narazie nie na rękę w takim układzie, bardziej podoba mi się pierwotna wersja, ale może to kwestia przyzwyczajenia

Kran bym zrobiła na środku okna i dozownik po prawej stronie najlepiej na przedłużeniu podzielnika w zlewie.

Uchwyty mi się podobają dwa bo są niewielkie :) wyglądają uroczo. Ale i jeden wygląda super a może i lepiej :lol2: mniej dziurawienia :D. A na pierwszych fotkach fronty wyglądają na szare :D.

yokasiu dzięki, na Ciebie zawsze można liczyć

naprawdę dobrze to by wyglądało z tą baterią po środku=kurek po lewej stronie?

otwory są takie same i możemy pokombinować

a fronty są szare:) myślałaś że białe?

Edytowane przez słońce 2

Hej słonko, jak oczka?:)

Kochana kuchnia CUDNA:cool::jawdrop::jawdrop: Bardzo mi się podoba- ja tam nie widzę żadnego bałaganu:eek:

Jeżeli chodzi o baterię i dozownik, to uważam, ze najpraktyczniejsza jest wersja z ostatniego zdjęcia, czyli chwyt baterii po prawej, a dozownik po lewej. Jest to jedyne rozsądne wyjście, jeżeli jesteś praworęczna (z resztą zgodnie z instrukcją):)

Z wody będziesz korzystać kilkanaście razy dziennie, a z dozownika znacznie mniej. Symetria względem okna jest mniej ważna- najważniejsza jest funkcjonalność baterii.

Teraz uchwyty- od razu mówię, że nie lubię dwóch okrągłych w szufladach, więc nie wiem czy dobrze Ci doradzę. Prawda jest taka, że dwie okrągłe są mało wygodne, bo jak masz zajętą jedną rękę to już szuflady nie otworzysz.:(

Ja- za namową stolarza- rozwiązałam to w ten sposób, ze do małych szuflad i szufladek mam jedną okrągłą na środku, a do dużych taką jak na frontach, tylko mocowaną w poziomie.

Buziaki:)

Bateria (ładna!) na środku i dozownik po prawej, chyba, że jesteś leworęczna. Teraz mam pojemnik z płynem po lewej stronie i jest mi średnio wygodnie.

Nie wiem, czy dwa uchwyty na szufladach to dobry pomysł. Będziesz łapać za jeden i obciążenie prowadnic będzie się nierównomiernie rozkładać. I pytanie, czy się w końcu nie rozlecą. U siebie bym nie ryzykowała, szczególnie znając siłę i grację mojego małżonka.

Chociaż podwójne wyglądają ładnie :)

Słonko, co do gałek to wizualnie bardziej podoba mi się wersja z jedną. Sama chciałam mieć gałki na szufladach, ale pan z Ikei stanowczo mi odradził, twierdząc, że ciężko się je potem otwiera (szczególnie te szerokie) i że zdecydowanie lepiej dać zwykły uchwyt. Na wszelki wypadek go posłuchałam, bo nie mam żadnego doświadczenia z użytkowaniem takich gałek. Ale jeśli to prawda, może lepiej dać 2? :)

Z baterią nie pomogę - zrób jak czujesz, że będzie Ci wygodniej :)

Hej słonko, jak oczka?:)

Kochana kuchnia CUDNA:cool::jawdrop::jawdrop: Bardzo mi się podoba- ja tam nie widzę żadnego bałaganu:eek:

Jeżeli chodzi o baterię i dozownik, to uważam, ze najpraktyczniejsza jest wersja z ostatniego zdjęcia, czyli chwyt baterii po prawej, a dozownik po lewej. Jest to jedyne rozsądne wyjście, jeżeli jesteś praworęczna (z resztą zgodnie z instrukcją):)

Z wody będziesz korzystać kilkanaście razy dziennie, a z dozownika znacznie mniej. Symetria względem okna jest mniej ważna- najważniejsza jest funkcjonalność baterii.

Teraz uchwyty- od razu mówię, że nie lubię dwóch okrągłych w szufladach, więc nie wiem czy dobrze Ci doradzę. Prawda jest taka, że dwie okrągłe są mało wygodne, bo jak masz zajętą jedną rękę to już szuflady nie otworzysz.:(

Ja- za namową stolarza- rozwiązałam to w ten sposób, ze do małych szuflad i szufladek mam jedną okrągłą na środku, a do dużych taką jak na frontach, tylko mocowaną w poziomie.

Buziaki:)

Aga dzięki, z oczami lepiej,

W sprawie uchwytów przekonałyście mnie- będzie po jednym. Baterie przetestuje w dwóch opcjach. Zawsze można zmienić.

Słońce czemu ja myślałam że biała :lol2: zobaczyłam to szare zdjęcie i pomyślałam "wygląda zajebiście, szkoda że jest biała :rotfl: szara byłaby fajniejsza" a tu proszę! Szara jest! Bosko !!!!

Bateria na środku okna z tego względu żeby się otwierało, ja bardzo często otwieram okna w kuchni. Ale jeśli to nie kłopot to się zgadzam z Agawi, że ostatnia wersja :yes: (nie zwróciłam wcześniej uwagi, że bateria po środku i dozownik po prawej to uchwyt po lewej ;)).

cieszę się że Ci się kolor podoba, chociaż sama masz białą. Decyzję o tej szarości podjęłam po obejrzeniu próbnika. Za dużo odcieni tej bieli było i nie mogłam się zdecydować.

Bateria (ładna!) na środku i dozownik po prawej, chyba, że jesteś leworęczna. Teraz mam pojemnik z płynem po lewej stronie i jest mi średnio wygodnie.

Nie wiem, czy dwa uchwyty na szufladach to dobry pomysł. Będziesz łapać za jeden i obciążenie prowadnic będzie się nierównomiernie rozkładać. I pytanie, czy się w końcu nie rozlecą. U siebie bym nie ryzykowała, szczególnie znając siłę i grację mojego małżonka.

Chociaż podwójne wyglądają ładnie :)

Dzieki, przekonałaś mnie do uchwytów, z baterią możemy pokombinować.:)

Ja jestem praworęczna, dozownik mam po lewej :rolleyes: (w sensie pojemnik bo takiego w blacie nie mam ;)).

Wychodzi na to, że słońce musi przeanalizować swoje przyzwyczajenia :)

:lol2: właśnie :)

Ja nie wiedziałam, że kran można zamontować w tyyylu konfiguracjach :lol2:.

Słonko, co do gałek to wizualnie bardziej podoba mi się wersja z jedną. Sama chciałam mieć gałki na szufladach, ale pan z Ikei stanowczo mi odradził, twierdząc, że ciężko się je potem otwiera (szczególnie te szerokie) i że zdecydowanie lepiej dać zwykły uchwyt. Na wszelki wypadek go posłuchałam, bo nie mam żadnego doświadczenia z użytkowaniem takich gałek. Ale jeśli to prawda, może lepiej dać 2? :)

Z baterią nie pomogę - zrób jak czujesz, że będzie Ci wygodniej :)

Dzięki za głosik, co ja bym bez was zrobiła:)

Gdybym nie miała białej to na pewno miałabym jasną szarość + chromowane gałki albo w starym złocie i drewniany blat ;).

pomysł do kolejnego domku:)

Hej Słonko, byłaś i uciekłaś:p Co nowego i dobrego?:wiggle: Opowiadaj, bom ciekawa:rolleyes:

aga

u mnie nic ciekawego do pokazywania, mąż skończył kładzenie płytek w kuchni, szło mu baardzo powoli, trzeba jeszcze domalować ścianę w kilku miejscach i mooże w przyszłym tygodniu stolarz dowiezie resztę mebli

Cześć słoneczko

Nie mogę sie doczekać Twojej kuchni w pełnej odsłonie :yes:.

Te szare fronciki powalają :jawdrop:

Dziewczyny dobrze doradzały jedną gałeczkę - mnie też się tak bardziej podoba - w sumie za niedługo sama będę nad tym dumać :lol2:

Z kranem wybierz wygodniejszą wersję dla siebie :yes:

Pokazuj więcej zdjęć już z płytkami :popcorn::popcorn: