słońce 2 25.05.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 chyba rzeczywiście idę bo coś mnie gryzie, a dr mówiła ze nic nie ma, tylko ropa i zap. spojówki, ja czuję jakbym miała ziarno piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 25.05.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 chyba rzeczywiście idę bo coś mnie gryzie, a dr mówiła ze nic nie ma, tylko ropa i zap. spojówki, ja czuję jakbym miała ziarno piachu Słonko z oczami nie ma żartów ... już uciekaj , odpocznij a nie tu oczy męczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.05.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Hej słonko, a co to się z oczkami porobiło? Miałam raz w życiu zapalenie spojówek- koszmar:sick: Komputer ani tv oczywiście absolutnie nie są wskazane i światło dzienne też Pomęczysz się parę dni biedulko:( Mam nadzieje, że po lekarstwach jutro będzie już lepiej:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.05.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) zarzucę Was zaraz niezbyt estetycznymi zdjęciami, straszny balagan, ale dopiero wieczorem kładliśmy blat i nie byo czasu na posprzątanie.mogłabym dać fotki wykończonej, wypucowanej kuchni, ale mam dylemat. mam nadzieję, że spojrzycie obiektywnie i mi doradziciesą dwie sprawy1- ile uchwytów na szufladach- po dwa czy po jednymdozownik i bateria- chodzi o miejsca- wg instrukcji zlewu bateria po prawej. wg okna idealnie na jego środku bateria musiałaby być po lewej 2- dozownik i bateria- chodzi o miejsca- wg instrukcji zlewu bateria po prawej. wg okna idealnie na jego środku bateria musiałaby być po lewej Edytowane 26 Maja 2012 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.05.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) Edytowane 26 Maja 2012 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.05.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) Edytowane 26 Maja 2012 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.05.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) Edytowane 26 Maja 2012 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 27.05.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Ok, to jedziemy dalej.Zamówiłam w końcu brakujące płytki do łazienki. Trafiłam akurat na promocję i zapasy magazynowe, także nie będzie trzeba długo czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 27.05.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 :eek: Pięknie prezentuję sie kuchnia a zlewozmywak z kranem cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Słonko piękna ta Twoja kuchnia ... piękna :jawdrop: I tak ... na szufladach dałabym po jednym uchwycie ... na środku Kran, jeżeli tylko można zamontowałabym odwrotnie niż jest w instrukcji czyli idealnie na środku okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 27.05.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) :eek: Pięknie prezentuję sie kuchnia a zlewozmywak z kranem cudo dzięki karola narazie pełno kurzu w tej kuchni, trzeba było szlifować ścianę w niektórych miejscach do blatu, wyszło prawie idealnie, wszyscy odetchnęli z ulgą kamieniarz miał pietra, że się kamień złamie przy wnoszeniu Słonko piękna ta Twoja kuchnia ... piękna :jawdrop: I tak ... na szufladach dałabym po jednym uchwycie ... na środku Kran, jeżeli tylko można zamontowałabym odwrotnie niż jest w instrukcji czyli idealnie na środku okna dzięki maja za opinię, każda jest bezcenna uchwytów mam tyle że wystarczy po jednym na szufladę, jak je dostałam i przymierzyłam, wydawało mi się tak łyso, chciałam dokupić dzisiaj przymierzyłam znowu i wydaje mi się że po jednym jest ładnie. szuflady stały sie jakieś mniejsze z blatem:) a bateria najlepiej gdyby była na środku okna, wtedy bez problemu się je otwiera mnie narazie nie na rękę w takim układzie, bardziej podoba mi się pierwotna wersja, ale może to kwestia przyzwyczajenia Kran bym zrobiła na środku okna i dozownik po prawej stronie najlepiej na przedłużeniu podzielnika w zlewie. Uchwyty mi się podobają dwa bo są niewielkie wyglądają uroczo. Ale i jeden wygląda super a może i lepiej mniej dziurawienia . A na pierwszych fotkach fronty wyglądają na szare . yokasiu dzięki, na Ciebie zawsze można liczyć naprawdę dobrze to by wyglądało z tą baterią po środku=kurek po lewej stronie? otwory są takie same i możemy pokombinować a fronty są szare:) myślałaś że białe? Edytowane 27 Maja 2012 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.05.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Hej słonko, jak oczka? Kochana kuchnia CUDNA:cool::jawdrop: Bardzo mi się podoba- ja tam nie widzę żadnego bałaganu:eek: Jeżeli chodzi o baterię i dozownik, to uważam, ze najpraktyczniejsza jest wersja z ostatniego zdjęcia, czyli chwyt baterii po prawej, a dozownik po lewej. Jest to jedyne rozsądne wyjście, jeżeli jesteś praworęczna (z resztą zgodnie z instrukcją) Z wody będziesz korzystać kilkanaście razy dziennie, a z dozownika znacznie mniej. Symetria względem okna jest mniej ważna- najważniejsza jest funkcjonalność baterii. Teraz uchwyty- od razu mówię, że nie lubię dwóch okrągłych w szufladach, więc nie wiem czy dobrze Ci doradzę. Prawda jest taka, że dwie okrągłe są mało wygodne, bo jak masz zajętą jedną rękę to już szuflady nie otworzysz. Ja- za namową stolarza- rozwiązałam to w ten sposób, ze do małych szuflad i szufladek mam jedną okrągłą na środku, a do dużych taką jak na frontach, tylko mocowaną w poziomie. Buziaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.05.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Bateria (ładna!) na środku i dozownik po prawej, chyba, że jesteś leworęczna. Teraz mam pojemnik z płynem po lewej stronie i jest mi średnio wygodnie. Nie wiem, czy dwa uchwyty na szufladach to dobry pomysł. Będziesz łapać za jeden i obciążenie prowadnic będzie się nierównomiernie rozkładać. I pytanie, czy się w końcu nie rozlecą. U siebie bym nie ryzykowała, szczególnie znając siłę i grację mojego małżonka. Chociaż podwójne wyglądają ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.05.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Wychodzi na to, że słońce musi przeanalizować swoje przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.05.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Słonko, co do gałek to wizualnie bardziej podoba mi się wersja z jedną. Sama chciałam mieć gałki na szufladach, ale pan z Ikei stanowczo mi odradził, twierdząc, że ciężko się je potem otwiera (szczególnie te szerokie) i że zdecydowanie lepiej dać zwykły uchwyt. Na wszelki wypadek go posłuchałam, bo nie mam żadnego doświadczenia z użytkowaniem takich gałek. Ale jeśli to prawda, może lepiej dać 2? Z baterią nie pomogę - zrób jak czujesz, że będzie Ci wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 30.05.2012 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Hej słonko, jak oczka? Kochana kuchnia CUDNA:cool::jawdrop: Bardzo mi się podoba- ja tam nie widzę żadnego bałaganu:eek: Jeżeli chodzi o baterię i dozownik, to uważam, ze najpraktyczniejsza jest wersja z ostatniego zdjęcia, czyli chwyt baterii po prawej, a dozownik po lewej. Jest to jedyne rozsądne wyjście, jeżeli jesteś praworęczna (z resztą zgodnie z instrukcją) Z wody będziesz korzystać kilkanaście razy dziennie, a z dozownika znacznie mniej. Symetria względem okna jest mniej ważna- najważniejsza jest funkcjonalność baterii. Teraz uchwyty- od razu mówię, że nie lubię dwóch okrągłych w szufladach, więc nie wiem czy dobrze Ci doradzę. Prawda jest taka, że dwie okrągłe są mało wygodne, bo jak masz zajętą jedną rękę to już szuflady nie otworzysz. Ja- za namową stolarza- rozwiązałam to w ten sposób, ze do małych szuflad i szufladek mam jedną okrągłą na środku, a do dużych taką jak na frontach, tylko mocowaną w poziomie. Buziaki:) Aga dzięki, z oczami lepiej, W sprawie uchwytów przekonałyście mnie- będzie po jednym. Baterie przetestuje w dwóch opcjach. Zawsze można zmienić. Słońce czemu ja myślałam że biała zobaczyłam to szare zdjęcie i pomyślałam "wygląda zajebiście, szkoda że jest biała szara byłaby fajniejsza" a tu proszę! Szara jest! Bosko !!!! Bateria na środku okna z tego względu żeby się otwierało, ja bardzo często otwieram okna w kuchni. Ale jeśli to nie kłopot to się zgadzam z Agawi, że ostatnia wersja (nie zwróciłam wcześniej uwagi, że bateria po środku i dozownik po prawej to uchwyt po lewej ). cieszę się że Ci się kolor podoba, chociaż sama masz białą. Decyzję o tej szarości podjęłam po obejrzeniu próbnika. Za dużo odcieni tej bieli było i nie mogłam się zdecydować. Bateria (ładna!) na środku i dozownik po prawej, chyba, że jesteś leworęczna. Teraz mam pojemnik z płynem po lewej stronie i jest mi średnio wygodnie. Nie wiem, czy dwa uchwyty na szufladach to dobry pomysł. Będziesz łapać za jeden i obciążenie prowadnic będzie się nierównomiernie rozkładać. I pytanie, czy się w końcu nie rozlecą. U siebie bym nie ryzykowała, szczególnie znając siłę i grację mojego małżonka. Chociaż podwójne wyglądają ładnie Dzieki, przekonałaś mnie do uchwytów, z baterią możemy pokombinować. Ja jestem praworęczna, dozownik mam po lewej (w sensie pojemnik bo takiego w blacie nie mam ). Wychodzi na to, że słońce musi przeanalizować swoje przyzwyczajenia właśnie Ja nie wiedziałam, że kran można zamontować w tyyylu konfiguracjach . Słonko, co do gałek to wizualnie bardziej podoba mi się wersja z jedną. Sama chciałam mieć gałki na szufladach, ale pan z Ikei stanowczo mi odradził, twierdząc, że ciężko się je potem otwiera (szczególnie te szerokie) i że zdecydowanie lepiej dać zwykły uchwyt. Na wszelki wypadek go posłuchałam, bo nie mam żadnego doświadczenia z użytkowaniem takich gałek. Ale jeśli to prawda, może lepiej dać 2? Z baterią nie pomogę - zrób jak czujesz, że będzie Ci wygodniej Dzięki za głosik, co ja bym bez was zrobiła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Hej Słonko, byłaś i uciekłaś Co nowego i dobrego? Opowiadaj, bom ciekawa:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.06.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Gdybym nie miała białej to na pewno miałabym jasną szarość + chromowane gałki albo w starym złocie i drewniany blat . pomysł do kolejnego domku:) Hej Słonko, byłaś i uciekłaś Co nowego i dobrego? Opowiadaj, bom ciekawa:rolleyes: aga u mnie nic ciekawego do pokazywania, mąż skończył kładzenie płytek w kuchni, szło mu baardzo powoli, trzeba jeszcze domalować ścianę w kilku miejscach i mooże w przyszłym tygodniu stolarz dowiezie resztę mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 07.06.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 chętnie bym już sprzątała w tej kuchni, narazie mogę sobie postawić taki bukiet na tle płytek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.06.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Cześć słoneczko Nie mogę sie doczekać Twojej kuchni w pełnej odsłonie . Te szare fronciki powalają Dziewczyny dobrze doradzały jedną gałeczkę - mnie też się tak bardziej podoba - w sumie za niedługo sama będę nad tym dumać Z kranem wybierz wygodniejszą wersję dla siebie Pokazuj więcej zdjęć już z płytkami :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts