Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słoneczny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Hej :)

Napatrzyłam się na podłogówkę, my za ok 2 tyg kładziemy :)

Kółka przy rusztowaniu to mistrzostwo pomysłu - pierwszy raz takie widze :D Grunt to sobie prace ułatwiać :)

Natchnęłaś mnie koronką......zapomniałam, ze i ja kilka serwetek musze obszyć i dorobić w nich pętelki do zawieszenia.

Pozdrawiam

p.s. jesli mogę, będe tu częstym gościem :)

to mają byś ściereczki kuchenne zobaczymy jak długo będa takie czyste a dorobiłam jeszcze koronkę z białej nitki:)

dzisiaj chciałam kupić słoiki z pokrywką jednak nigdzie nie spotkałam, za to sprawiłam sobie mały komplecik i gazetę z wykrojami

w jysku są fajne doniczki-szare koszyki wiklinowe z uszami za 15 zeta

a ostatnio moi chłopcy kupili sobie BIAŁE samochodziki z małą podpowiedzią mamy że ładne, a dziś na śniadanie były jajka w BIAŁYCH skorupkach- śmieja się że mama bzikuje

http://i2.fmix.pl/fmi2573/f4ca3ae000150a0a4e1323fd/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi214/2c35a1070025764f4e1327be/zdjecie.jpg

anagat nie wiem ale sie dowiem co z tym podajnikiem:) ma być dokupiony jakiś palnik do spalania peletu

beatko tę malwę wysadziłam 2 lata temu od mamy. wydaje mi się że kwitnie w następnym roku od wysiewu nasion.

zasiałam tez zebrane nasiona ale mi nie wyrosły nie wiem dlaczego.

No dobrnęłam do końca:lol2: Wpadam z rewizytą i witam się oficjalnie słońce w twoim wątku:bye:

Nie wiem tylko dlaczego dotarłam tu tak późno? :oops:

Piękny domek, łuki bardzo mi się podobają:yes: Najprzyjemniejsza część czyli wykończeniówka dopiero przed Wami:D

Tarasy mamy podobne- ciekawe jakie Ty wymyślisz jego wykończenie?:p

Gratuluję zdolności krawieckich, ja mam dwie lewe ręce do szycia i szydełkowania :sick:

Kochana jakie Ty masz malwy:jawdrop: No cudne, oczu nie można oderwać:D

Kibicuję szybkiej wykończeniówce i będę podglądać jeśli pozwolisz.

To kiedy przeprowadzka?:)

dzięki agawi nie wiem czy zauważylaś ale liście chorują muszę gdzieś o tym poczytać,

maż posłuchał Twojej rady (kurcze mięknie ostatnio i zaczyna słuchać rad z fm) i chyba poczekamy z plytkami na taras. nie wiemy co wybrać. może granitowe może gres narazie kończymy ocieplanie.

anagat odnośnie Twojego pytania o podajnik do pieca to mąż mówi że żadnego murzyna nie chcieli dać gratis (przepraszam ciemnoskórych ale to nie zlośliwie)

także podajnik peletu nazywa się marcin k. :) choc znając życie to wiola tez bedzie musiala się nauczyć

dzięki agawi nie wiem czy zauważylaś ale liście chorują muszę gdzieś o tym poczytać,

maż posłuchał Twojej rady (kurcze mięknie ostatnio i zaczyna słuchać rad z fm) i chyba poczekamy z plytkami na taras. nie wiemy co wybrać. może granitowe może gres narazie kończymy ocieplanie.

Nie ma za co:D Fajnego masz męża i rozsądnego. FM ma czasami dobre rady:yes:

Dopiero jak napisałaś, to się przyjrzałam tym liściom, rzeczywiście coś im dolega...:(

Jak kupowałam tą jedną dużą malwę, to pani mi powiedziała, żebym ją podsypała popiołem z węgla drzewnego (np. z pozostałości po grillu). Podobno nie będzie się wtedy imać żadne robactwo.

taaa? jutro wysypię na nie popioł z grila ale czuje że za późno.

weri gdzieżeś Ty bywała. już idę zobazcyć jak tam postępy płytkowe u Ciebie.

w niedzielę zrobilam objazd kilku marketów budowlanych w łodzi i już mi się woodentiki nie podobają za to znalazłam sto razy ładniejsze i równiejsze

takie szarawe trochę ciemniejsze niż Twoje

wyglądają prawie jak dąb bielony:)

znalazłam też te białe które ma magdazzz w kuchni są naprawde piękne a schowane prawie w mysią dziurę w sklepie bo kto kupuje białe:) nawet przecenili je na 40 zł

mam chęć na te białe do kuchni ale jak je wykończyc są trochę grube. blat bedzie prawdopodobnie granitowy czarny moze dołożyć jakieś czarne cygara czy cóś

na jednej ścianie plytki będą stykać się z szafkami górnymi ale na scianie z oknem takich szafek nie bedzie

a czy ktoś widział STATa z granitowym blatem nie wiem czy sie nie pogryzą

mam chęć na te białe do kuchni ale jak je wykończyc są trochę grube. blat bedzie prawdopodobnie granitowy czarny moze dołożyć jakieś czarne cygara czy cóś

na jednej ścianie plytki będą stykać się z szafkami górnymi ale na scianie z oknem takich szafek nie bedzie

a czy ktoś widział STATa z granitowym blatem nie wiem czy sie nie pogryzą

Słońce zakończenie kafli jest zawsze problematyczne. Można po prostu zaszpachlować i pomalować, albo spróbować dobrać jakiś wałek, dekor z innej serii. Można też zakończyć deską drewnianą.;)

Odnośnie STATA z granitowym blatem, to widziałam a i owszem i zaraz Ci tu wkleję. Uważam, że wygląda ciekawie i jest na pewno o niebo trwalszy od drewnianego (choć bardzo lubię drewno):yes::D

http://img703.imageshack.us/img703/9596/kuchniaikea.jpg