sebcz 26.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witam!Buduję dom ze ścianami z betonu komórkowego (H+H). Spotkałem się z poradą, aby jako pierwszą warstwę na bloczki fundamentowe położyć zwyklą cegłę.Ma to sprawić, aby lubiący wodę BK nie nasiąkł zbyt podczas prac budowlanych, będzie to jakby kolejny element izolacyjny.Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat.Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 26.02.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 nie słyszałem o takim rozwiązaniu, ale słyszałem opinię, że nie warto łączyć materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcz 27.02.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Czy są jakieś konkretne, umotywowane przeciwwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Jeżeli możesz sobie pozwolić to kup pustaki izolacyjne typu Isomur lub novomur ( jednoczesna izolacja termiczna i p/wilgociowa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.02.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mam u siebie zrobione dwie warswy cegły pełnej pod gazobetonem. NIe ma przeciwzkazań do takiego łaczenia materiałow. Zrobilem to ze względu na możliwośc zamakania, podciągania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcz 27.02.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Czy warstwy cegieł są traktowane jako pierwsze warstwy BK, czy ostatnie ściany fundamentowej? Mam na myśli położenie podłogi względem cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Piewsze BK, ponad chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 27.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 a jednak można! No cóż. W końcu od tego są fachowcy na forum aby poprawiać początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 28.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 a to faktycznie sprytny trik jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 02.03.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Cegłe niektórzy dają przeciw podciąganiu wody, wyrównaniu poziomu lub czasami poprostu dla podniesienia wysokości pomieszczeń o kilka cm.Też o tym myślałem ale ostatecznie zrezygnowałem z powodu komplikacji i przedłużeniu pracy. Chociaż poszedłem dalej i zastanawiałem się nad pierwszą warstwą z silikatu zamiast bk.Takie rozwiązania są modne u nieco starszych murarzy a podciąganie wody jest tylko utrudnione a nie zatrzymane i to tylko na etapie budowy i stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.03.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Takie rozwiązania są modne u nieco starszych murarzy a podciąganie wody jest tylko utrudnione a nie zatrzymane i to tylko na etapie budowy i stanu surowego. Niby tak, ale ludzie zawsze (i często ja też) lubią na zimne dmuchać. Nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts