michal8282 26.02.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witam, ma taki dylemat właśnie jestem na etapie zamawiania okien PCVi drzwi do nowego domu. Mam 6 drzwi balkonowych i sprzedawcatwierdzi że dobrze, aby miały dodatkową belkę poziomą wzmacniającąponieważ latem się nagrzewają (kolor złoty dąb) i tracą stabilność.Taka belka na jedne drzwi to + 200zł netto hmm razem to już 1200zł netto.Warto montować te belki czy nie ma to żadnego sensu zwłaszczaja będzie pakiet trzyszybowy i profil VEKA 6 komorowy (zależy mi na ciepłychi cichych oknach) ? Wymiary:1200X2200 1500X2100 1800X2300 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 26.02.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Po pierwsze w balkonach z ruchomym słupkiem zawsze warto. Po drugie strasznie Cię ktoś próbuje ciąć cenowo na tych kilku metrach słupka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 26.02.2011 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 dzięki za odpowiedz. Nie będzie ruchomego słupka, czy mimo to przy tych drzwiach warto montować dodatkową belkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 27.02.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 dzięki za odpowiedz. Nie będzie ruchomego słupka, czy mimo to przy tych drzwiach warto montować dodatkową belkę ? ..przy potrójnych szybach warto bo to ciężkie jak byk i każda belka będzie dodatkowo usztywniac konstrukcje skrzydła , tym bardziej w drewnopodobnym kolorze. I jak to nie będzie słupka ruchomego ? zrobisz drzwi balkonowe na 1500 i po otwarciu bedziesz mieć słupek na środku ?? ..no można owszem ale dziwne to i mało funkcjonalne. Drzwi balkonowe 1200 bedą jedno-skrzydłowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Po pierwsze w balkonach z ruchomym słupkiem zawsze warto. Po drugie strasznie Cię ktoś próbuje ciąć cenowo na tych kilku metrach słupka!!! Podpisuję się pod tym obiema ręcami Michał szer.1500 i 1800 bez ruchomego słupka? Trochę niewypał.... 1200x2200 w Vece zrobione jako 1- skrzydłowe? Chyba nie bardzo.... Edytowane 27 Lutego 2011 przez agnieszkakusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 28.02.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 moze te 200 przed rabatem;-) ale fakt, jak dla mnie obowiązkowo poprzeczka w skrzydle, stabilniejsze, bezpieczniejsze i w razie już zbicia szyby tańsza wymianadodatkowo odradzałbym kwatery uchylne w drzwiach balkonowych jeśli tylko jest jakieś inne okno w pomieszczeniu, dlaczego?nikt ci nie da gwarancji ze nie będziesz miał przewiewów za 15 lat od strony zawiasów, a właśnie tam lubi wiać przy RU w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 28.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 moze te 200 przed rabatem;-) ale fakt, jak dla mnie obowiązkowo poprzeczka w skrzydle, stabilniejsze, bezpieczniejsze i w razie już zbicia szyby tańsza wymiana dodatkowo odradzałbym kwatery uchylne w drzwiach balkonowych jeśli tylko jest jakieś inne okno w pomieszczeniu, dlaczego? nikt ci nie da gwarancji ze nie będziesz miał przewiewów za 15 lat od strony zawiasów, a właśnie tam lubi wiać przy RU w kolorze ..chyba jednak RU jest szczelniejszą konstrukcją - więcej punktów ryglowań na całym obwodzie - niż zwykłe R - gdzie dociska tylko zawias i jakieś 2 śmieszne dociski które nie dość, że średnio wyglądają to nie mają regulacji (no chyba, że te ukryte). Nie wiem czemu pokutuje taka opinia że RU w balkonie to słabsze będzie ? Ludzie przecież to zazwyczaj te same zawiasy co w R tylko z dodaną rozwórką u góry. Co do ceny za poprzeczki to fakt ktoś cię tu rżnie na tym nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.02.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 metr poprzeczki w 2-stronnej okleinie po rabacie kosztuje w granicach100 zł. Ktoś sobie robi 100% narzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 28.02.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ..chyba jednak RU jest szczelniejszą konstrukcją - więcej punktów ryglowań na całym obwodzie - niż zwykłe R - gdzie dociska tylko zawias i jakieś 2 śmieszne dociski które nie dość, że średnio wyglądają to nie mają regulacji (no chyba, że te ukryte). Nie wiem czemu pokutuje taka opinia że RU w balkonie to słabsze będzie ? Ludzie przecież to zazwyczaj te same zawiasy co w R tylko z dodaną rozwórką u góry. Co do ceny za poprzeczki to fakt ktoś cię tu rżnie na tym nieźle RU w balkonie nie jest słabsze tylko wymaga hmmm..... od komponentów, producenta i montażystów przyzwoitego co najmniej poziomu. Temat szeroki i każdemu kto coś wspólnego z serwisem miał znany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 28.02.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 metr poprzeczki w 2-stronnej okleinie po rabacie kosztuje w granicach100 zł. Ktoś sobie robi 100% narzut. Oj chyba nie 100 % Bo michal8282 napisał ......... Mam 6 drzwi balkonowych ................... 1200X2200 1500X2100 1800X2300 Pozdrawiam. ale podał wymiary 3 szt; jeśli są x2 to mamy 9 mb x cena michal8282 przelicz łącznie mb i negocjuj cenę ze sprzedawcą (100 - 200 zł powinien opuścić jeśli zależy mu na sprzedaży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.02.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 ale w pierwszym poście napisał, że taka belka na jedne drzwi kosztuje 200 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 07.03.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Hej tak chcą mnie wykasować 200zł netto za belkę jak im powiedziałem ile mi napisaliście to od razu zmienił zdanie sprytnie, że jednak za balkon czyli za belkę wyjdzie 100zł netto Dzięki Panowie dał bym się nieźle.... Z tym ruchomym słupkiem to macie racje musi być coś się zakręciłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 07.03.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Kurcze, a nam sprzedawca nie zwrócił na to uwagi, mnie nie przyszło do głowy spytać się na forum i efekt jest taki, że mamy okna balkonowe bez belki. Dosyć spore, rozsuwane, złoty dąb, trzyszybowe. Ciekawe, o ilu wpadkach jeszcze się dowiem? Edytowane 7 Marca 2011 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 08.03.2011 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja pytam się o wszystkie byle głupoty by nie popełnić błędów i nie wkurzać się później, ale i tak na pewno coś wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 08.03.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Kurcze, a nam sprzedawca nie zwrócił na to uwagi, mnie nie przyszło do głowy spytać się na forum i efekt jest taki, że mamy okna balkonowe bez belki. Dosyć spore, rozsuwane, złoty dąb, trzyszybowe. Ciekawe, o ilu wpadkach jeszcze się dowiem? W przesuwkach przewiązki nie są konieczne, zupełnie inne oparcie skrzydła i związane z tym siły działające na nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 08.03.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Michał - i masz rację! Trzeba pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Tylko trzeba wiedzieć o co . Dzięki IVO - trochę mnie uspokoiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts