Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pytanie o POŚ z firmy EKOPOL z łodzi

ziewam

Recommended Posts

Witam serdecznie. Mam pytanie czy może ktoś z forum posiada oczyszczalnie ze złożem biologicznie czynnym z firmy EKO-POL tu strona producenta http://www.oczyszczalnia.net/view_document/Oczyszczalnie-biologiczne_12 . Dokładnie chodzi mi o model eko-bio 2500. Co o tym myslicie . W moich warunkach nie wchodzi w grę z drenażem rozsączającym tylko studnia chłonna(bo to chyba nie to samo). Bardzo proszę o opinnie na temmat tego produktu.

Pozdrawiam ziewam

Edytowane przez ziewam

Ja mam, użytkuje i jak na razie nie mam z nią problemów. To do czego będzie odprowadzał już nie ma tak istotnego znaczenia dla samej oczyszczalni no chyba, że nie możesz odprowadzić wody grawitacyjnie do studni. Wnioskuje, że masz suchą działkę gdyż zdecydowałeś się na studnię chłonną - ogólnie polecam.

Czy moge taką oczyszczalnię ze studnią chłonną postawić skoro w planie zagospodarowania przestrzennego jest napisane "Dla systemów z

zastosowaniem rozsączkowania ścieków oczyszczonych, ustala się minimalną

powierzchnię działki budowlanej 1500 m2," ja mam 1017 m2 ,ale nie zamierzam robić drenażu rozsączkowego tylko studnie chłonną a oczyszczalnia ma czyścić scieki do II klasy czystości czyli wszystko odbywa się w zamknietym zbiorniku a nie w gruncie.Ziemię mam VI klasy czyli piach woda przy wysokim poziomie takim jak w 2010 na głębokości 4m. Czy warto powalczyć? Kanalizacja może kiedyś będzie ale kiedy nie wie nikt.

Pozdrawiam ziewam

• 5 months później...