Radziwiłł 27.02.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam.Pytanie może trochę banalne ale cóż muszę je zadać.Odziedziczyłem dom stary dom:).Z remontem nie będzie problemu,takiego jak z podłogą drewnianą.Jest w dobrym stanie tyle tylko że ma szpary między dechami.Pytanie moje brzmi , czym je zespoić lub zalać.Dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.02.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam. Pytanie może trochę banalne ale cóż muszę je zadać. Odziedziczyłem dom stary dom:).Z remontem nie będzie problemu,takiego jak z podłogą drewnianą. Jest w dobrym stanie tyle tylko że ma szpary między dechami. Pytanie moje brzmi , czym je zespoić lub zalać. Dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam... Jest kilka sposobów. Trwałe, mniej trwałe i nietrwałe. Jakiej szerokości są szpary? Co za drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 02.03.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Jeżeli możesz to wrzuć zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziwiłł 08.03.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam Przepraszam za brak odzewu ale sprawy zawodowe.Szpary maja ok 6-8 mm. Niestety nie wiem z jakiego drewna jest wykonana ale jest strasznie zadbana.Wypełnienie szpar ma byc trwałe.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.03.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam Przepraszam za brak odzewu ale sprawy zawodowe. Szpary maja ok 6-8 mm. Niestety nie wiem z jakiego drewna jest wykonana ale jest strasznie zadbana. Wypełnienie szpar ma byc trwałe. Pozdrawiam... To drogi interes, zaznaczam. Najpierw wstępnie cykliniarką oczyścić i wyrównać powierzchnię papier 36 lub 24. Następnie należy mechanicznie oczyścić szpary tak, aby pokazało się surowe drewno. W te szpary wcisnąć specjalny sznur dylatacyjny 3-4mm. Następnie masę poliuretanową trwale elastyczną (praca drewna) np. firmy Irsa, Eukula, Sika. Po stwardnieniu 24 godziny całość szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts