Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okno PCV - Folia ochr. - Zawias... to tak 3 w 1 :)

Recommended Posts

Przywieziono mi okno PCV. Poniewaz bede sam go montował, ale dopiero jak się ociepli,np za miesiąc ,zatem mam do Was pytania:-

1. Jak długo moge pozostawic folie ochronną na ramach, aby potem bez problemu mozna ja było usunąć, po zamontowaniu i obróbce..? Czy może wczesniej zerwac folię, a potem przy montazu zabezpieczyc na nowo, np. tasmą malarską...?

2. Jest to nieduze okno uchylno-rozwierne, nie bardzo wiem, jak się zabrac do zdjęcia kwatery z zawiasów... Chodzi o to, by czegos nie uszkodzic i nie rozregulowac... Tam jest taka listwa u góry, która trzyma okno w czasie uchyłu..

Serdecznie z góry dziekuję za ew. porady...:yes:

jak nie będziesz przechowywał w solarium - folię możesz spokojnie na miesiąc zostawić

jak nie potrafisz zdjąć skrzydła z ościeżnicy to lepiej nie bierze się wogóle za montaż - sorki

Dzięki za info w sprawie folii... Bedzie raczej w "chłodziarce" z tydzień, dwa...

A co do zdjecia skrzydła.. to nie da sie cos podpowiedziec..? Jestem elektromechanikiem, narzedziami umiem sie posługiwac, więc jakas podpowiedz, i powinno sie udać..:yes: Przeciez do tego okienka firmy nie bede zamawiał... Moze jest jakas instrukcja, "krok po kroku".. Gdzies czytałem, ze wyciąga się trzpien z górnego zawiasu, odchyla i zsuwa z dolnego...Ale przy uchylnym jest jeszcze listwa u góry co stabilizuje uchył... Tez chyba trzeba odkrecic, .:(.. PODPOWIEDZCIE... Jak zepsuje..kupie drugie...:p