dadus 27.02.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Przywieziono mi okno PCV. Poniewaz bede sam go montował, ale dopiero jak się ociepli,np za miesiąc ,zatem mam do Was pytania:- 1. Jak długo moge pozostawic folie ochronną na ramach, aby potem bez problemu mozna ja było usunąć, po zamontowaniu i obróbce..? Czy może wczesniej zerwac folię, a potem przy montazu zabezpieczyc na nowo, np. tasmą malarską...? 2. Jest to nieduze okno uchylno-rozwierne, nie bardzo wiem, jak się zabrac do zdjęcia kwatery z zawiasów... Chodzi o to, by czegos nie uszkodzic i nie rozregulowac... Tam jest taka listwa u góry, która trzyma okno w czasie uchyłu.. Serdecznie z góry dziekuję za ew. porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.02.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 jak nie będziesz przechowywał w solarium - folię możesz spokojnie na miesiąc zostawićjak nie potrafisz zdjąć skrzydła z ościeżnicy to lepiej nie bierze się wogóle za montaż - sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadus 27.02.2011 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 jak nie będziesz przechowywał w solarium - folię możesz spokojnie na miesiąc zostawić jak nie potrafisz zdjąć skrzydła z ościeżnicy to lepiej nie bierze się wogóle za montaż - sorki Dzięki za info w sprawie folii... Bedzie raczej w "chłodziarce" z tydzień, dwa... A co do zdjecia skrzydła.. to nie da sie cos podpowiedziec..? Jestem elektromechanikiem, narzedziami umiem sie posługiwac, więc jakas podpowiedz, i powinno sie udać.. Przeciez do tego okienka firmy nie bede zamawiał... Moze jest jakas instrukcja, "krok po kroku".. Gdzies czytałem, ze wyciąga się trzpien z górnego zawiasu, odchyla i zsuwa z dolnego...Ale przy uchylnym jest jeszcze listwa u góry co stabilizuje uchył... Tez chyba trzeba odkrecic, ... PODPOWIEDZCIE... Jak zepsuje..kupie drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.02.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 po wyjęciu trzpienia - zdejmujesz po prostu skrzydło wraz z rozwórkajesli zastosowany jest mechanizm podtrzymujący skrzydło w uchyle (przeważnie przy ciężkich i szerokich skrzydłach czasem stosowany) to on nie jest mocowany na stale - skrzydło zdejmuje się bez kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts