ziaba 11.03.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 hm.. można bez jaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 11.03.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 A ja własnie zakupiłam marchew kalina otoczkowana szt 2marchew berio otoczkowanapomidor gruntowy zorza malinowyarbuz rosariopoziomkę reginaogórek cezarburak ćwikłowy czerwona kulacukinia astrasłonecznik jadalnysałatę masłową justynasałatę głowiastą ktruchą lodowąrzodkiewkę podłużnąrzodkiewkę ramonafasola szparagowa złota saxa to narazie początek ach jak ja uwielbiam dłubać w ziemi...achhh wiosna już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 11.03.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 mój ogórek ma na imię Gracius a jego koleżanka - Monika, marchew - Perfekcjapietruszka to panna z domu Ołomuńcka,papryka - Oleńka, (o pomidorkach już pisałam)cukinia - Soraya,koperek - Szmaragd,rzodkiew -Agata,rzodkiewka - Krakowianka,reszta towarzystwa - nie pamietam.Leżą oto sobie w torebusiach razem z kwiatkami i nawet trochę pachną latem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 11.03.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Yemiołko,stosowanie skorupek jajek w celu nawapniania ziemi lub wody,jest bardzo skuteczną,naturalną i sprawdzoną metodą. Można przecież umyć skorupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.03.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 u mnie wysiewki zaczynają wschodzić... juppiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 07.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Podciągam dla L. Jak siać i falncować: - w domu http://www.castorama.pl/porady/ogrod/siew-i-sadzenie-kwiatow-jednorocznych.html - w ogrodzie, tu : http://www.castorama.pl/no_cache/porady/ogrod/siew-sadzenie-i-flancowanie-warzyw/print inne porady ogrodowe( konserwacja narzędzi, altanek, etc.), tu: http://www.castorama.pl/porady/ogrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 11.01.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Brakuje mi informacji o tym czy taką wczesnąrozsadę (jak np w lutym już coś wysiewamy) należy doświetlać -> "Bezpośrednio po ukazaniu się wschodów, pojemniki przenosimy w dobrze oświetlone miejsce." Jakie to miejsce? Na słoneczko ciężko liczyć. O przygotowaniu podłoża też niewiele, co np z odkażaniem podłoża, ma to sens w domu? Przy parowniku do ziemi to trochę czasu spędziłem no ale to skala produkcyjna była pozdrawiam zimowych ogrodników w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 11.01.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Do paru torebek nasion i wschodów wystarczy dobrze oświetlony parapet lub stół ustawiony najbliżej okien lub balkonu . Ja, sterylizowałam ziemię kompostową z piechem w piekarniku, na blasze od drożdżówek Ale można też kupić gotową mieszankę do siewu w 5l woreczkach. Termin siania nasion zależy od długości cyklu - niektóre kwiatki wschodzą po tygodniu, inne po 3 -4 tygodniach. Niektóre twardookrywowe nasiona warto wymoczyć przed siewem Wszystko jest opisane na torebkach z nasionkami. Ze względów praktycznych ( mały ogródek) wolę teraz kupować gotowe rozsady, niż męczyc się z sianiem i flancowaniem, jednak przy dużym założeniu, zawsze taniej będzie przygotować samodzielnie te kilkaset sadzonek A jeśli ma się oranżerię lub szklarnię...ech...zabawa radosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts