Bibug 28.10.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 (edytowane) Dzień dobry! Jestem nowy na forum, chciałbym powitać Was wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Zanim napisałem trochę poczytałem wątków i spodobały mi się profesjonalne opinie i dość swobodny klimat. Mam następujący problem. Przymierzamy się do zakupu stołu do salonu (4x5 m2). W salonie przebywamy często, średnio raz na dwa tygodnie gościmy rodzinę czy znajomych ( i nie bardzo mamy jak usiąść przy naszym niewielkim stoliku). W tym roku planujemy też zrobić wigilię w większym gronie (ok 12 os). Na stałe więc przy stole siada ok 4 osób, w porywach do 6-8. Zdecydowaliśmy się na stół drewniany i w związku z tym mam kilka pytań: czy lepiej kupić stół w całości czy rozkładany? pytam, bo mam obawy o stoły rozkładane i ich trwałość z jakiego drewna kupić stół: lite? sklejka? dąb? czy stoły bukowe, które wypatrzyłem u znajomego są trwałe? czy ktoś ma z nimi doświadczenia? czy warto kupować stół od razu z krzesłami? czy takie zestawy są opłacalne? czy możecie coś czy możecie polecić jakiś sklep? czy przez www warto kupować? nie mam wielkich doświadczeń w tym zakresie, jeśli już to kupowałem na allegro czy cena ma znaczenie? czy w przypadku mebli z cena wiąże się zdecydowanie lepsza jakość? Dziękuję wszystkim, którzy wytrwali do końca tego posta Bardzo proszę o podpowiedzi i sugestie... Pozdrawiam wszystkich cygaretka Zastosowanie dobrej jakości mechanizmu przy stole rozkładanym sprawi, że będzie on równie trwały jak stół w całości. Tym bardziej jeśli czynność ozkładania stołu będzie sporadyczna, a tak wynika z twojego opisu. Sklejka? Zdecydowałeś się na stół z litego drewna skąd zatem pytanie o sklejkę? Lite drewno to lite drewno. Ja polecam meble ze starego drewna. 100 lat temu drwal wycinał najdorodniejsze okazy drzew. Dzisiaj drewno pochodzi z lasów chodowanych. Róznica jest ogromna. Wystarczy spojrzec na usłojenie. [MODEROWANO] Krzesła w komplecie ze stołem? A nie można więcej fantazji. Meble w zestawach to lipa (moje zdanie). Warto zamawiać przez internet, ale sprawdż czy wysyłka jest w cenie. Inaczej mozesz się zdziwić bo transport stołu to w zalezności od odległoci wydatek rzędu 300-900 zł. Cena powinna iść w parze z jakością. Nie ma rzeczy dobrych i tanich. Można trafić drogie i kiepskie. Kupuj w sprawdzonych firmach. [MODEROWANO] BiB Edytowane 29 Października 2015 przez joliska ZA KOLEJNĄ REKLAMĘ BEDZIE BAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia_87 29.10.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 rozkładany jest znacznie bardziej funckjonalny, może być mały a może duży, gdy np mamy gości. szczególnie jeśłi nie mamy do dyspozycji bardzo dużego wnętrza fajnie by było, gdyby miał on taką opcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grześko15 29.04.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Stół rozkładany dużo lepiej się opłaca. Mogę polecić nawet dobry sklep [sPAM] Porządnie wykonane, solidne meble. Teraz warto jest inwestować w takie stoły, bo służą na długie lata. Edytowane 12 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 30.04.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Rozkładamy będzie wygodniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcincierkosz 30.04.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Również myślę, że rozkładany świetnie się spisze. I przede wszystkim, jak nie ma potrzeby nie zajmuje tyle miejsca. Co myślicie o rozkładanym stole od [spam]? Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszmorek3 09.05.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Ja mam stół rozkładany w swoim salonie. Bardzo dobre rozwiązanie. Rozkładam go tylko wtedy kiedy przychodzą goście, przez co na co dzień mam więcej miejsca w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts