Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z płytkami, fugą... no właśnie...

nemi

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Ostatnio w mojej nowej łazience pojawił się dziwny kłopot z płytkami (albo z fugą, albo nie wiem z czym). Otóż na krawędziach płytek powstały wąziutkie, nieregularne zaciemnienia. Znajdują się one nie na fudze, tylko właśnie chyba na płytkach. Wygląda to wybitnie nieestetycznie i strasznie mnie złości, bo płytki są jasne.

Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Zaciemnienia są bardzo wąskie (dla porównania fuga ma 1 mm), ale stają się dość widoczne.

http://img19.imageshack.us/img19/5777/ssl223751.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/5650/ssl22375.jpg

Help me. Please.

Witam

Jeżeli to nowy budynek to poprostu pracuje i fuga po prostu sie odspoiła .

Jeśli mówimy o starszm możliwe że fachowiec zrobił za cienką fugę, ale wątpię w to .

Rada ? Zafugować tym samym kolorem jeszcze raz , wygłubujac wcześniej fugę w miejscach pęknięć .

Jeśli peknięcia pojawią sie znowu , bedzie trzeba wyciągac spoine po całości !

Aha, opukaj płytki czy nie są głuche.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

nemi a jakie Ty masz płytki? bo u mnie się robi dokładnie to samo w dolnej łazience a płytki na zdjęciu wyglądają bardzo podobnie do moich, zaraz poszukam nazwy naszych, nasze płytki dodatkowo koszmarnie się rysują, uderzenie- otarcie po płytce czymś metalowym pozostawia szarą smugę nie do umycia, ale to już chyba wina płytki

dopisek: moje to izolda wood beige,

Edytowane przez KamaG

• 3 weeks później...