nemi 27.02.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam serdecznie, Ostatnio w mojej nowej łazience pojawił się dziwny kłopot z płytkami (albo z fugą, albo nie wiem z czym). Otóż na krawędziach płytek powstały wąziutkie, nieregularne zaciemnienia. Znajdują się one nie na fudze, tylko właśnie chyba na płytkach. Wygląda to wybitnie nieestetycznie i strasznie mnie złości, bo płytki są jasne. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Zaciemnienia są bardzo wąskie (dla porównania fuga ma 1 mm), ale stają się dość widoczne. http://img19.imageshack.us/img19/5777/ssl223751.jpg http://img12.imageshack.us/img12/5650/ssl22375.jpg Help me. Please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gress 01.03.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam Jeżeli to nowy budynek to poprostu pracuje i fuga po prostu sie odspoiła . Jeśli mówimy o starszm możliwe że fachowiec zrobił za cienką fugę, ale wątpię w to .Rada ? Zafugować tym samym kolorem jeszcze raz , wygłubujac wcześniej fugę w miejscach pęknięć . Jeśli peknięcia pojawią sie znowu , bedzie trzeba wyciągac spoine po całości !Aha, opukaj płytki czy nie są głuche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTURPAWELLUKASZ 18.03.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 moim zdaniem to po prostu : - nieoczyszczone fugi przed fugowaniem (tzn został klej , którego nie zauwazyłeś )- za wczesnie połozona fuga - woda z kleju nie miała gdzie odparowac i : weszła: w fugę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmnba 21.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 można by w tej sytuacji odświeżyć kolor fugi np. fuga fresca firmy mapei jest to farba polimerowa do przywracania koloru spoinom cementowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunoted 21.03.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 W którym miejscu są te płytki? Łazienka? Kuchnia? Ściana, podłoga? Koło wanny, pod prysznicem? Daj zdjęcie ogólne może problem jest jeszcze innego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) nemi a jakie Ty masz płytki? bo u mnie się robi dokładnie to samo w dolnej łazience a płytki na zdjęciu wyglądają bardzo podobnie do moich, zaraz poszukam nazwy naszych, nasze płytki dodatkowo koszmarnie się rysują, uderzenie- otarcie po płytce czymś metalowym pozostawia szarą smugę nie do umycia, ale to już chyba wina płytki dopisek: moje to izolda wood beige, Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez KamaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harimex 19.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 moim zdaniem to po prostu : - nieoczyszczone fugi przed fugowaniem (tzn został klej , którego nie zauwazyłeś ) - za wczesnie połozona fuga - woda z kleju nie miała gdzie odparowac i : weszła: w fugę Potwierdzam wypowiedź lub poprostu nowy budynek pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts