Lataren 27.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witajcie chciałbym zrobić dla dziecka domek drewniany czy ktoś z Was może coś takiego już robił - to ma wyglądać jak pseudo altanka jakie materiały należy użyć na co zwróccić uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 28.02.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Parę lat temu zrobiłem cos takiego.Domek posadowiony na palach na wysokości ok 2m nad ziemią.Pod nim znajdowała się chuśtawka i drabinka.W moim przypadku najważniejsze było bezpieczeństwo dzieciaków podczas zabaw: odpowiednie posadowienie całej konstrukcji i jej sztywność-tak aby podczas największych szaleństw się nie przewróciła.Oprócz tego odpowiednio wyszlifowane i pozaokrąglane krawędzie,barierka o odpowiedniej wysokości,drabinka o antypoślizgowej powierzchni itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 01.03.2011 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Możesz wrzucic jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 28.02.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Chciałbym odświeżyć temat, otóz przystepuję do budowy do mku z drewna co na styl małpiego gaju (czy zwał tak zwał) i teraz mam wątpliwość.Jakiej grubości dawac materiały myślałem tak:1. Domek o wysokości ok 1,7 do 2 m tak aby z boku jeszcze było można wyprowadzić "belkę na huśtawkę.2. Czy dawać podpory czyli nogi domku z kantówek 10x10 (cm) i jakie deski na podłogę - znajomy podpowiadal aby dawać min. 3,2cm bo tzw. calowki są za słabe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts